magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: magdogród:-)

Post »

Madziu, zakupy w 'Sadzawce'-to dla mnie szyfr :?: Ale wspaniale się zapowiadają. Też już zwróciłam uwagę na te pojedyncze. I jeszcze śliczne te z "koperkowymi" liśćmi ;:108 Ale cena ;:224 .
Dzisiaj trochę ogrodowo, a pogoda cudna, mimo lekkiej chwilowej mżawki. Z grubsza uprzątnięte. Tulipany i inne cebule w ziemi. Liście włoskiego zgrabione i wywiezione :tan
Pusto się zrobiło i widać sąsiadów w całej okazałości (na odwrót też, niestety ;:223 ). Wolę te zielone przesłony z liści.
Tacie życzę powrotu do zdrowia i utrzymania formy ;:196 .
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justyno, teraz to tylko siatka maskująca Cię uratuje :wit
magdala

Post »

Agato- pięknie to napisałaś ...

Justyno Sadzawka (Ogrody Wodne)to sklep internetowy z roślinami (jakżeby inaczej!). Głównie hosty .
Można oczopląsu dostać. Nie wiem czy powinnaś tam zaglądać ... :roll:

A to jedna z nowych piwonii... I druga:
Obrazek Obrazek

Iza myślisz o takiej siatce ze studniówek ??? :D Styl i szyk!

A hosty i piwonie pewnie przyjadą w postaci ziemi ,jak to Agata napisała :D Za to wiosną... ;:138
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy ;:167
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, skąd ja takie połacie siatki wezmę :shock: Zresztą czego bym nie zrobiła, zawsze będę na widoku. Tak już ten dom usytuowany.
Drzewa trochę zasłaniały.
Byle do wiosny.

Magdo, znaczy 'wpadam' do Sadzawki :;230. Może niekoniecznie na zakupy, ale pomarzyć można. Obiecałam sobie, ze to już koniec w tym sezonie. Na wiosnę i owszem, wtedy wszyscy spragnieni zieleni i nie tylko.
Piękne piwonie. Przypominają trochę dzikie róże ( ale rozmiar nie ten).
Hosty na wiosnę pokażą kły ;:224
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Madziu, ;:196 szkoda, że nie mogłaś dzisiaj wpaść do mnie, ale jeszcze na pewno nieraz będzie okazja się spotkać.
Dzisiaj, jak zobaczyłam pogodę, to sobie pomyślałam, że pewnie nie przyjedziesz na nowe włości. Kawę wypiłam sama, a że było mimo siąpiącego deszczyku dość ciepło pomyślałam, że może umyję kilka okien.
Ja ogarnęłam cmentarze w weekend i nawet czułam to w kościach. :wink: Pewnie te okna też będę czuła. :lol:

Twojemu Tacie życzę powrotu do zdrowia. ;:167 Może, jak minie trochę czasu od operacji pod Twoją troskliwą opieką dojdzie jeszcze do siebie. ;:108 A z tym zdjęciem to może wina wzroku ?

Takie piwonie też mnie zafascynowały i trochę tego nabyłam . Ostatnio nawet trafiłam na piwonię delikatną, o takich koperkowych liściach. na razie posadziłam do ziemi i teraz już tylko pozostaje czekać na efekty. ;:65
:wit
magdala

Post »

Krysiu :D

Tą piwonię "koperkową" też mam w głowie :wink:
Trudno jest ją dostać ,ale można poszperać w ogrodnictwach . To zdaje się Peonia tenuifolia.

Pogoda znowu boska ! A mi siadł akumulator w samochodzie :evil: Zła jestem ,bo do końca tygodnia
dali mi w pracy "przymusowy "urlop (żeby nam nie zostało za dużo zaległych dni urlopowych.... :roll: )
Chyba wsiądę na rower, bo szkoda tego słońca.

Z tatą to byłoby dobrze ,gdyby jego stan już został taki jak jest :? On po prostu czasem nie wie nawet ,że jest we własnym domu...
Tak mi się marzy już ten mój ogród i skończony dom- również z powodu taty-zawsze to przyjemniej i lepiej
jak będzie siedział sobie pod drzewkiem i słuchał ptaków niż siedzieć w 4 ścianach bloku...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chciałabym jakoś ubarwić mój wątek zdjęciami -tymi archiwalnymi ,ale zostały na starym laptopie -aktualnie w naprawie...
No i nuda!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Jak to fajnie, jak taki przymusowy urlop się trafi :wink: że też mi się nie trafia...
Oj... chyba na obiad będzie dziś jakiś gotowiec, za to ja urządzę sobie spacer w drodze do domu... jest rzeczywiście pięknie!
Wsiadaj na rower, aparatu nie zapomnij! :wink:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Oj, ale masz fajnie. ;:138
Akurat pogoda dzisiaj wygląda jeszcze lepiej niż ostatnio. ;:3
Ta piwonia tak właśnie się nazywa. Też na nią polowałam od jakiegoś czasu, drogo sobie za nią liczą.
Mam nadzieję, że będzie mi ładnie się rozrastać. :roll:
Miłego dnia. ;:167
:wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

No, dzisiaj to naprawdę pięknie. Ja takie słoneczko miałam prawie przez cały czas, ale to dlatego, że byłam na południu. A tu u nas podobno własnie deszczyk padał. Chłopaki pod moja nieobecność ogród liści nie tknęli, podobno zanim wrócę z kolejnego wyjazdu, mają to zrobić. Hmm..

Magdo, dzięki za porady i tak "w ogóle"! :D

piwonia fajniutka... a czy reszta ziemi już dojechała? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
magdala

Post »

Cześć Dziewczyny :wit :wit :wit

No i piękny dzień minął .Ten przymusowy urlop trochę mnie wkurza ,bo chciałam raczej mieć wolne na ferie zimowe...
Teraz i tak większość czasu muszę być w domu .
Ale gdyby taki urlop trafił się komuś ,kto w każdej chwili może skoczyć do ogródka (tak jak Wy :D )-
to rzeczywiście byłoby czego zazdrościć :wink:
Póki co -bardziej mam poczucie zmarnowanego czasu :?

Agato :D Jeszcze żadna "ziemia" do mnie nie przyjechała :D Te zdjęcia Piwonii to są ze strony sklepu (tak sobie pożyczyłam).
Mam wielką nadzieję ,że szybko będę mogła robić takie zdjęcia we własnym ogródu :D
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

Niedawno byłam u Ciebie, a tu tyle nowych prac wykonanych. Czeka się teraz masa planów i roboty ;:138
magdala pisze: Najfajniejsze jest uczucie, że to co tutaj posadzę - może rosnąć i kwitnąć
przez wiele, wiele lat ... dotkną tego moje wnuki ,prawnuki ...itd :D No widzisz Gosiu :wit
-znowu przemijanie..... :;230 Nie lubię listopada.
Swego czasu opiekowałam się starą Niemką, która uwielbiała swój ogródek, nie miała już sił pracować w nim,
ale całe popołudnia spędzała na leżaczku obserwując wszystko, co w nim się działo. Myślała pewnie,
że to cudo zostanie to dla potomnych. Rok po jej śmierci cały ogród zaorany był wielkim
placem budowy, a na miejscu ślicznego, starego, przedwojennego domku z duszą powstawał kolos -
nowowczesny - zajmujący 80% cud-ogrodu :shock: Ktoś uznał, że w atrakcyjnej dzielnicy willowej
Hamburga każdy metr kwadratowy ziemi jest ważniejszy niż jakiś tam sentyment. Przecież marzenia
były własnością staruszki - nie należały do nikiogo innego - nawet jej prawie siedemdziesięcioletnich
synów :shock: . Taka jest smutna prawda o naszych wymarzonych kątach...
magdala

Post »

Witaj Oster :wit

No ,ale może ta ziemia nie była ich własnością? I dlatego tak się stało? Albo ci synowie też nie mieli już sił i motywacji... :?
Pewnie ,że różne są losy rodzin ,niczego nie przewidzisz...
A ja jednak bardzo cieszyłabym się gdybym miała taki kawałek po przodkach :D
-----------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj dostałam wiadomość ,że moje sadzonki Host i piwonii wyruszyły w drogę ;:138 Niby nic ,a tak cieszy :D
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Uf :roll: Dotarłam do końca... :-)
Udanych przemian życzę :-)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Magdo, to jak długo będziesz się jeszcze męczyła na tym urlopie?
Myślę ze ta pani z Niemiec ma teraz jeszcze ładniejsze ogrody ;:3 i tego się trzymajmy...
magdala

Post »

No ,to urlop już mi się właściwie skończył ;:138 (stuknięta jestem ,co ?)
W poniedziałek do pracy .

Witaj Siberio :wit Cieszę się ,że zajrzałaś do mnie :D Troszkę ten mój wątek zszarzał ,bo ani zdjęć ,ani ogródka...

Izo :wit Jakoś tak obawiam się o nasze ogródki "tam" -ale trzymajmy się tej myśli i co sił eksploatujmy
się w naszych ogródkach "tu" :D

A moja paczuszka z Sadzawki przyjechała! Jeszcze jej nie widziałam ,bo mąż ma ją w pracy.
Co nas tak właściwie cieszy w odpakowywaniu doniczek z ziemią?????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”