mój mały kawałek zieleni

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorka2501
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: mój mały kawałek zieleni

Post »

Witaj Ula :wit
byłas u mnie to i ja przyszłam do ciebie :heja
jak piszesz straty sa po weekendowej zimie,u mnie podobnie...hosty ,maliny i kilka krzewów tez obmarzło,może jeszcze coś z tego bedzie :roll:
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam. :wit
Ja jestem początkująca jeśli chodzi o ogród więc ciężko mi powiedzieć czy u mnie coś przez te śniegi i przymrozki obmarzło :oops: ,ale widzę że coś się porobiło z pączkami które winogrono puszczało tak jakby się skurczyły i pomarszczyły więc to pewnie po tych śniegach. Trochę kwiatów też wygląda biednie ,ale poczekamy zobaczymy, babcia jakiś czas temu mówi do nas wywalcie te róże bo po zimie nic z nich nie będzie bo gołe są , mąż mówi poczekamy i miał rację pieknie wszystkie oprócz jednej póściły listki.Poczekamy może nie będzie tak strasznie,trzymam kciuki za nie i za twoje roślinki też. :)
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Witaj Jowa
U nas na działkach prawie wszystkim winogrona przemarzły - niestety . :oops: winka nie będzie :evil:
A teraz tak naprawdę zobaczymy z resztą widzę ,że pierwsze kwiaty truskawek mają czarne środki - więc przemarzły - dobrze ,że było ich mało , najmłodsze listki malin tez są pokurczone i schną alę maliny myślę ,że sobie poradzą i będą miały dużo owoców.
Jeżyny też mi wymarzły i hortensja - ale to u nas wszystkim wymarzło :cry:
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Uleńko - zdjęcia proszę:-) Jakieś nowe porobiłaś? Ty wiesz że moje nowe hosty także zmarzły? Ale je zostawiam bo mają nieruszone środki, może się uda i odbiją?;)
***Ola***
Moja odskocznia
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich :wit w piękny ;:3 wtorkowy ranek :P
Kilka zaległych fotek - tak wyglądają moje biedne przymarznięte truskaweczki i malinki
Obrazek Obrazek
A teraz już tylko pozytywnie - moje wczorajsze nabytki
Obrazek Obrazek Obrazek
kilka kwitnących
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
mój skalniaczek wygląda coraz ładniej
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
i jeszcze trochę kolorów
Obrazek Obrazek
i sklaniaczek dostał swój wiatraczek ;:224
Obrazek
Miłego dnia życzę :wit
Pozdrawiam, Ulka
JOWA
500p
500p

Post »

Witam skalniak piękny i te dodatki ;:138 , u mnie truskawki się trzymaja dzielnie , mam już nawet maleńkie kuleczki na czereśni wielkośći grochu ale już są ;:138 i kilka na wisni nawet nie myślałam że tak szybko zaczną owoce rosnąć teraz tylko czekać aż urosną i się zaczerwienią. :tan Winogron zaczął odbijać, ale martwię się o moje petunie widze że już u wszystkich mają kwiatki moje jeszcze nie.
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Jowitko :wit
Oj uwielbiam czeresienki ale ja niestety ich nie mam -fajnie ,że śnieg i przymrozki nie zniszczyły Twoich owoców .
U mnie truskawki kwitną jak szalone ale (dobrze ,że bardzo mała) część ma takie czarne środki kwiatków a to prawdopodobnie znaczy ,że zmarzły. :cry: Petunie na pewno Ci zakwitną - ja kupiłam już kwitnące więc teraz rozkwitają już kolejne a pierwsze opadły.Winogron wgląda marnie ale jeszcze zobaczymy w tamtym roku było mnóstwo owoców :oops: mąż niepocieszony - wina nie będzie ;:136 ;:223 .
Pozdrawiam, Ulka
JOWA
500p
500p

Post »

No ja też uwielbiam czereśnie i się bardzo cieszę a mój M się cieszy z wiśni bo naleweczka będzie chociaż mam tyle drzewek że pewnie będę rozdawać wszystkim znajomym owoce bo tego nie przejemy. Z truskawkami to było tak że mój syn i moją bratanica jakiś miesiąc temu zoribili sobie na nich polac do zabaw grali tam w piłkę biegali już myślałam że nic z nich nie będzie zdeptali je do ziemi ale mój M ma świetną rękę do roślin czego on się złapie to zawsze urośnie( dlatego go zawsze proszę o pomoc przy kwiatach chociaż żeby je podotykał to one jak szalone potem kwitną)zaczął je podlewać i podlewać zaglądać do nich i teraz mamy ładniejsze od sąsiadów.Mówię Ci taki mąż z dobrą ręką do roślinek to skarb dla działki a on tak chodzi po niej dotyka zagląda na wszystko i jest ok, a ja kopię.Czasami to musi zabawnie wyglądać ja ze sztychówką a mój ślubny obok jako nadzorca.Aco do winogrona to może jeszcze odbije popsiocz nad nim jak zrobiliśmy my że jak nie zacznie kwitnąć to pójdzie na kompostownik i proszę nasz odbił. ;:108
Pozdrawiam Jowita.
Nasz mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Ula jednak mróz zostawił po sobie ślady szkoda każdej roślinki ,tyle pracy wkładamy
a natura przeciwko nam ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze może
już chociaż ogrodnicy i zimna Zośka odpuszczą :uszy
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
amadea
100p
100p
Od: 6 maja 2009, o 11:40

Post »

podoba mi się pomysł z wazonem na skalniaku

chyba sobie przywłaszczę ten patent 8-) 8-) ;:224 ;:224 ;:224
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Stasiu - myślę ,że ogrodnicy sobie odpuszczą i zoska tez przynajmniej tak mówią prognowy :tan
Jowitko - po nadmiar owocków już ustawiam się w kolejce ;:224
A męża z dobrą ręką do roślinek to zazdraszczam - mój niestety to do wiertarki tak ale do kwiatków - na samą myśl :;230 :;230
Winogron dzisiaj polecę postraszyć - bo jak to takie krzaki a na jesień ;:136 nie będzie. Poważnie muszę z nim pogadać .
Miłego popołudnia :wit
Pozdrawiam, Ulka
ulikmi
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Amadea :wit
Bardzo proszę - ja też podpatrzyłam go gdzieś ;:224 ;:224 .
Zapraszam częściej podpatruj i wykorzystuj :)
Pozdrawiam, Ulka
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

Przepiękny skalniaczek!! Mojemu ciągle brakuje czegoś i chyba postaram się o jakieś dodatki, Twoje dodają wiele uroku.
Pozdrawiam Magda
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz bardzo fajne dodatki na skalniaczku ;:224
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ulu mogę cię pocieszyć,że u mnie też są duże straty po przymrozkach , ale na taką sytuację nie mamy wpływu.
Zapraszam
Moj Ogrod
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”