Widoki na działkę ;) i nie tylko
Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko
Jest na FO sporo nowych osób tak ja np. ja i z przyjemnością oglądam Wasze piękne ogrody.
Podobają mi się bardzo u Ciebie duże grupy roślin jednego gatunku, daje to miłe wrażenie dla oczu. Nie będziemy przecież narzekać na pogodę każdego dnia, wiec nie pozostaje nic innego jak piękne wspomnienia minionego lata.
Podobają mi się bardzo u Ciebie duże grupy roślin jednego gatunku, daje to miłe wrażenie dla oczu. Nie będziemy przecież narzekać na pogodę każdego dnia, wiec nie pozostaje nic innego jak piękne wspomnienia minionego lata.
Pozdrawiam Krystyna
Zgadzam się z poprzednikami, katuj nas, katuj

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Siberio
chce się, jak najbardziej. Żeby jeszcze były nowe fotki. A tu zima w natarciu, od wczoeaj pada i znów nadają ochłodzoenie. Wczoraj czytałam na WP, że u nas w nocy do -27
Graziu zawsze wysiewam tunbergię, jest łatwa w uprawie i zawsze obficie kwitnie. W tym roku zamówiłam jedną sadzonkę, ale to czerwona z czarnym oczkiem
Moje kobee kwitły licznymi kwiatami, ale w ubiegłym roku pogoda nie była dla nich najłaskawsza, jak zresztą dla większości roślin. Miny nigdy nie miałam, ale chyba rozejrzę się za tym cudem
Gutek, cieszę się, że wpadłaś do mojego ogródka. Staram się szukać ciekawych roślinek. Liczba powojników podwoi się chyba w tym roku, ale muszę przygotować dla nich miejsce. Ciekawa jestem, jak przezimują moje clematisowe maluchy, bo to była ich pierwsza zima. Zapraszam.
Aguś też tęsknię do kolorowych widoczków
dużo zieleninki mam już na parapetach i w donicach, nawet pienne różyczki się puściły. Walentynkowe miniaturki kwitną i puszczają nowe listki, więc chyba do wiosny przetrwają, no i czekam na kwitnienie amarylisó, dwa pąki już pną się do góry, podobnie gloxynia.
Krysiu witaj
byłam w Twoim ogródku i choć nowa na forum wydaje się jakbyś od dawna była forumowiczką, tyle ciekawych roślinek. Mój ogród zaczyna dopiero swój drugi sezon, więc jeszcze wszystko przede mną.
Aniu, ja też czekam na kolejne fotki z Twojego ogródka.
Dzisiaj na przekór zimie jeszcze kilka letnich kwiatów
jedne z moich ulubionych rudbekie

tę rabatkę bardzo lubią motyle
a najbardziej oczywiście budleję (motyli krzew) i jeżówki

Ale dosyć może wspominek, dzisiaj aktualne moje parapetowe poletko

tunbergia znów obrodziła 100% wschodów i już szykują się właściwe listki. Kobee 5/10 czyli póki co 50%

Andrzeju, Przemku , jak podpowiedziała moja kochana koleżanka
są to Salix elaeagnos 'Angustifolia'. Wczoraj widziałam drzewko, które mnie zachwyciło i spowodowało zakup tych wierzb. Andrzej, właściciel przyciął gałązki bardzo króciutko, nie wiem 5-10 cm
wówczas ona pięknie zagęszcza się od środka. Piszę o tyn specjalnie przed sezonem przycinania, żebyś nie ciachnął za daleko. Po niedzieli wpadnę z aparatem i wstawię fotkę pogladową

A na koniec taklie zimowe widoczki, które mnie wczoraj urzekły
koreanka

świerk sitkajski

Graziu zawsze wysiewam tunbergię, jest łatwa w uprawie i zawsze obficie kwitnie. W tym roku zamówiłam jedną sadzonkę, ale to czerwona z czarnym oczkiem
Gutek, cieszę się, że wpadłaś do mojego ogródka. Staram się szukać ciekawych roślinek. Liczba powojników podwoi się chyba w tym roku, ale muszę przygotować dla nich miejsce. Ciekawa jestem, jak przezimują moje clematisowe maluchy, bo to była ich pierwsza zima. Zapraszam.
Aguś też tęsknię do kolorowych widoczków
Krysiu witaj
Aniu, ja też czekam na kolejne fotki z Twojego ogródka.
Dzisiaj na przekór zimie jeszcze kilka letnich kwiatów
jedne z moich ulubionych rudbekie

tę rabatkę bardzo lubią motyle

Ale dosyć może wspominek, dzisiaj aktualne moje parapetowe poletko

tunbergia znów obrodziła 100% wschodów i już szykują się właściwe listki. Kobee 5/10 czyli póki co 50%

Andrzeju, Przemku , jak podpowiedziała moja kochana koleżanka

A na koniec taklie zimowe widoczki, które mnie wczoraj urzekły
koreanka

świerk sitkajski

-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jola, aleś wyrywna z tymi zasiewami
Chyba będziesz zmuszona doświetlać rozsady
Zaczekam ze swoimi jeszcze ze dwa tygodnie. Nowa pelargonia cuuuudo!
Zaczekam ze swoimi jeszcze ze dwa tygodnie. Nowa pelargonia cuuuudo!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Z poglądowej lekcji cięcia także z chęcią skorzystam. Mam kilka rodzajów wierzb i robię im wiosną takkróciutkie fryzurki, że wygladają trochę żałośnie. Aż mój M pyta: "co ty im zrobiłaś? To tak rzeczywiście trzeba?"
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jajajaj.. ale masz przedszkole
A ile pikowania będzie

A ile pikowania będzie
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
To są rudbekie ,czy gailardie .
Iglaczki w białej szacie ,pięknie się prezentują .
Iglaczki w białej szacie ,pięknie się prezentują .
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koreance śnieżne ubranko wybitnie pasuje! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
gailardie...sliczne, wiesz ,ze ja nie mam zadnej
one sa takie cudne jak wszystkie pylniki sie otworzą....pszczoły takie umorusane chodza po nich
one sa takie cudne jak wszystkie pylniki sie otworzą....pszczoły takie umorusane chodza po nich
Jolu czy pelargonie dostałaś już w tym roku?Niestety już nie ma Adrian tych które bym chciała-oprócz Aplleblossom to jeszcze Scarlet też mi się podoba.Zamówiłam fuksje,ostróżki i inne pelargonie.
Dwa lata-a jakie niesamowite nasadzenia.Bardzo zazdroszczę,że masz tyle terenu dla swoich marzeń.
Dwa lata-a jakie niesamowite nasadzenia.Bardzo zazdroszczę,że masz tyle terenu dla swoich marzeń.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale Ty pracowita jesteś! Ja w tym roku ograniczę się do aksamitek
No może kanny podpędzę. I pomidorki będą. Ale nie mam siły na wiecej. Tym bardziej Cię podziwiam. Może cynie jeszcze posieję, jak dostane jakieś ciekawe nasionka 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18

tez ją mam
ponoć ostatnią
cudna jest....
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś ależ będziesz miała pikowania
A później kolorków w ogrodzie
Rudbekie i spółka cudne, ja w zeszłym roku posadziłam 2 maleńkie sadzoneczki i już cieszyły. Mam nadzieje, że w tym roku będą już okazałymi krzaczkami
Rudbekie i spółka cudne, ja w zeszłym roku posadziłam 2 maleńkie sadzoneczki i już cieszyły. Mam nadzieje, że w tym roku będą już okazałymi krzaczkami
- Justka
- 500p

- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Jolu, jako, ze nie moge odpowiedziec w watku ofertowym
to zawędrowałam tu. Nie kupowałam nic u hyzpopa, ale, że to ode mnie bardzo blisko wybieram się na oblukanie co mają i jakiej jakośći, chociaż bo sadzonce nie widać czy zakwitnie na biało czy różowo
Znajomi kupowali m.in. hortensje i powojniki i są zadowoleni, ale co innego kiedy oni sprzedają swoim sąsiadom czy innym z bliska, a co innego jak wysyłają daleko w Polskę.
Pewnie tam zajrzę w połowie marca lub pod koniec, głównie z braku czasu i braku miejsca na nowe zdobycze
jak juz będzie można do ziemi sadzić.
Znajomi kupowali m.in. hortensje i powojniki i są zadowoleni, ale co innego kiedy oni sprzedają swoim sąsiadom czy innym z bliska, a co innego jak wysyłają daleko w Polskę.
Pewnie tam zajrzę w połowie marca lub pod koniec, głównie z braku czasu i braku miejsca na nowe zdobycze
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jola, zimowe zdjęcia cudne. Czyli i ta pora roku może zachwycić.
Uwielbiam gailardie. Kwitną bardzo długo i rozświetlają rabatę.
Dostałam nasionka tunbergii od Anetki. Będe nareszcie ją miała u siebie
Uwielbiam gailardie. Kwitną bardzo długo i rozświetlają rabatę.
Dostałam nasionka tunbergii od Anetki. Będe nareszcie ją miała u siebie