mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: mój świat, w którym zakwita niejeden kwiat

Post »

Obrazek
Wesołych Świąt...smacznego jajka... i mokrego Dyngusa...życzą Małgosia, Paweł i Nutka :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
atena1950
200p
200p
Od: 1 paź 2010, o 19:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam jest u Ciebie gdzie się zgubić wśród tych pięknych traw, łan z zawilcami i pełnym poświęcenia dotknięcia piękna maluszkiem jest uroczy, kotki jak zwykle na dystans ale pieski błogo się wylegują

pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Witajcie :wit
Kwiecień to był dla mnie straszny miesiąc ;:223 Ale od wczoraj mam urlop i nareszcie dziś mogłam zajrzeć do komputera. :tan
Grażynko dwójka moich starszych dzieci jest antyogródkowa, więc może to najmłodsze. Choć muszę powiedzieć, że chyba w końcu z synem skończymy ścieżki, które zaczęliśmy rok temu :;230
Iwonko na razie daję jej dotykać wąchać, a nawet kopać, sadzić w ziemi. Już ostatnio przestawiała doniczki, chyba jej się moja wizja nie podobała :;230
Małgosiu dziękuję za życzenia, w tym całym kołowrotku gdzieś te święta tak szybko mi minęły. Nawet w Wielki Piątek byłam w pracy, więc żeby to wszystko przygotować pozostały wieczory. W ogródku nie zdążyłam wszystkiego przesadzić, podzielić. teraz mam urlop i planowałam wstawać wraz ze słońcem, żeby coś zrobić w ogródku. Tylko gdzie to słońce, jak rano jest prawie zero stopni. ;:223
Basiu, na razie tylko moja córa się tu gubi. Jeszcze wszystko malutkie, ale jak mnie cieszy, że dla niej duże, bo chowa się za drzewkami i woła 'kuku". :D A będzie się jeszcze w czym chować, bo przyjechały paprocie. :tan
Niestety nie mam zdjęć, bo wstyd przyznać, ale jeszcze nie umiem zgrywać z aparatu na kompa. ;:223

pozdrawiam wszystkich cieplutko w to mroźne i deszczowe popołudnie ;:3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to nie jest tak żle.
A co do wgrywania fotek to nic trudnego.
Jeśli masz Picassę to wszystko pójdzie gładko.
Przy pomocy fotosika lub imagesheika szybko się wgrywa fotki na forum.
Trzymam kciuki, żeby się udało. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Reniu jestem z rewizytą ,przejrzałam Twoje włości i zazdroszczę tak wielkiego areału .Pięknie u Ciebie i tak kolorowo i sporo miejsca do zagospodarowania.Zagajnik brzozowy bardzo malowniczy i pewno daje mnóstwo grzybów .Park z łanami zawilców i piękna córusia za pan brat z przyrodą ,to naprawdę będzie Twoja prawa ręka ,skoro reszta dzieciaków nie czuje zamiłowania.
Pozdrawiam serdecznie Stasia :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Masz gdzie poszaleć :D Swój ogród uważam za duży, nie nadążam w nim pielić, a Twój trzy razy taki. Kolorowa wiosna u Ciebie :)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

renim pisze:Marku niestety z tego co wiem zawilce są pod ochroną.

ależ ja właśnie chciałbym je uchronić przed dewastacją zwierzęcą ....i bardzo bym się nimi troskliwie opiekował , muszę zazielenić sporą część terenu - nieważne czym.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Reniu! Cudowne to zdjęcie córci w zawilcach..!
Marzę o takim łanie zawilców u siebie. Zapomniałam ,że Ty masz taki duży ogród ! Jak Ty sobie dajesz z tym radę ?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Ale pada :(
Grażynko łatwo nie jest, z tym wgrywaniem :wink:
Stasiu u mnie jeszcze daleko do piękności, tylko maleńkie fragmenty są ładne, ale coraz bardziej lubię to miejsce na ziemi. :heja Uwielbiam brzozy, teraz chruję na papierową, która ma śnieżnobiały pień :D
Ewuś ja też mam wiele pracy w tym ogródku, ale wymyślam sposoby na niepielenie, właśnie nabyłam rozdrabniarkę i rozdrabniam gałęzie i sypię na ziemię. I przyzwyczaiłam się, że nie zawsze mam wszystko super wypielone. :;230
Marku, ja też staram się zazieleniać teren czym się da, i w tym roku na mojej działce obok domu pojawiły się trzy zawilce. I tu się zastanawiam, czy to też jest jeszcze pod ochroną, czy należy już do mojego ogrodu. A jak tam będę chciała zrobić ścieżkę, toć muszę chyba przesunąć jej bieg. :;230
Tamaryszku nie daję sobie rady, nie nadążam ze wszystkim. Przetrwają u mnie najsilniejsi. Rozwlekałam agrowłókninę, ale po czasie widzę, że na niej też rosną chwasty i trudno się je z niej usuwa. Lepiej pielić i sypać korę, trawę. Ale marzę o dużym pięknym ogrodzie, gdzie na emeryturze będę sobie leżakować i upajać jego zapachem, szumem traw. I to dążenie do spełnienia marzeń powoduje u mnie przypływ dzikiej energii. To jakaś choroba. ostatnio odkryłam, że jak dokończę to moje dzieło, to chyba na nowo je będę urządzać, gdyż mam potrzebę rycia. :;230
A teraz niewiele zdjęć z ubiegłej soboty. Poprosiłam o nie córkę i niewiele zrobiła. A tu wszystko kwitnie jak szalone. Niech tylko przestanie padać sama wezmę aparat w swoje ręce.
jarzynka już rośnie
Obrazek
rabatka przy domku, na razie irga dammera i funkie, jeszcze jakieś drzewko na kiju i tuje, w celu osłony przed śniegiem i deszczem
Obrazek
Tak było w sobotę rano, za tydzień brzoza w nowym, otoczeniu na prawo jeszcze chwasty
Obrazek

Obrazek
wykopaliska już trwają rok
Obrazek
moje ręce to układają :tan
Obrazek
żwirowisko się budzi do życia
Obrazek
moja łąka ze ścieżką do ogniska
Obrazek
moje miejsce na ognisko
Obrazek

A teraz biegnę choć na krótką chwilkę do waszych ogródków

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

No to pięknie układasz sobie ścieżynkę ....tutaj chylę czoła bo mnie też to czeka ..... :;230

co do zazieleniania to w sobotę stwierdziłem że dokładając co jakiś czas nową roślinkę stwierdzam , że już mi brakło miejsca ...mam więc zagonik na którym wiele roślin przechowuję na lepsze czasy , tam sobie rosną i będą gotowe za jakiś czas ;:224
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No proszę.
Zuch dziewczyna. ;:215
Nie dość, że fotki wgrała to jeszcze ścieżki układa. ;:138
Piękny ten brzozowy lasek.
Mnie się taki zawsze marzył, ale to już nie dla mnie.
Przynajmniej twoim się pozachwycam.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

ja nie mogę .. kobieto .. ależ ty pięknie to tworzysz .. chylę czoła :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Najnowsze wieści z ogródka - chwasty rosną jak szalone.
Marku, ta ścieżka ma żółwie tempo :;230 Ja też mam tak zwany przechowalnik, rozmnażalnik. No bo najpierw jest jedna roślinka, a po latach całe łany, o ile chce się rozrosnąć. :D
Grażynko fotki to nie ja, to córa. Taki ze mnie nieuk. ;:14 Brzozy uwielbiam. chcę dokupić białe papierowe i inne odmiany, tylko jak to dotaszczyć do domu.
Bernadko, to tylko tak wygląda, ale chyba nie uda się mi wszystkiego zrealizować, brak czasu i dziś, gdy wolna sobota to burza i pada. Jak wolne to nie ma jak kopać. Chyba będę wstawać o piątej i pracować przed pracą.
Stwierdzam, że rozdrabniarka do gałęzi to super rzecz. Wysypuję te gałęzie, tam gdzie jest ziemia. Ale czy to nie stwarza ryzyka pożaru. Jakby się ta ściółka zapaliła to cały ogród poszedłby z dymem.
I kupiłam sobie po raz pierwszy widły do kopania na ten mój perz i do przerzucania kompostu. Wypróbowałam przerzuciłam kompost i to jest następne fajne narzędzie. :tan
Jutro ruszam z aparatem, bo wszystko tak pięknie kwitnie. Tylko floksy znów chorują i to bardzo.
Ruszam do Was nacieszyć oko i odpocząć w ten majowy wieczór.

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Rozdrabniarka to super sprawa.
Też ją mam i wszystko co przez nią przejdzie idzie albo na kompost albo jako ściółka.
Brzózki są chyba jedynymi drzewami, którego nie dałabym ściąć.
A jest ich sporo odmian i co jedna to piękniejsza.
Ja mam tylko jedną w moim miejskim ogrodzie i bardzo nad tym ubolewam, że nie mogę mieć ich więcej.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
renim
500p
500p

Post »

Nareszcie zakwitły szafirki :tan
Obrazek

Obrazek
Grażynko szkoda, że tak późno ją kupiłam. Teraz idzie na okrągło i uwielbiam jak połyka gałęzie. :)
Oto ściółkowanie dzięki rozdrabniarce:
Obrazek
Trochę dzisiejszych widoczków:
Ten różanecznik po zimie miałam spisać na straty, a tu proszę wystarczyło go trochę postraszyć :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle, bo córcia mnie już woła. Idziemy do naszej ulubionej brzozy penduli. Kiedyś będzie z niej niezły namiot.
Wieczorkiem może uda się mi do kogoś z Was wpaść. Mam wrażenie, że to wszystko za szybko kwitnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”