ANETKO- dziękuję za odwiedziny, jadąc ,czy to do swojego ogrodu, czy do lasu nie zapominam zabrać aparatu fotograficznego. Prawdziwki są tak fotogeniczne ,że tylko je fotografować w naturze, w koszu już tak pięknie nie wyglądają.
GENIU-dziękuję za odwiedziny, pokazane na zdjęciu grzyby to prawdziwki, ale w lesie jest jeszcze pełno innych grzybów, w tej chwili najbardziej poszukiwane( oprócz prawdziwków), to kołpaki
http://www.wielkiezarcie.com/recipe35886.html
Smaczne podobnie do kani, lecz dużo bardziej pewniejsze ,bo je nie pomyli z muchomorem. My ,z małżonką zbierając grzyby tylko te co dobrze znamy a ponadto przeglądamy je ponownie, z tym że ona moje grzyby, a ja jej.
ARLETO- no cóż, prawdziwki to rarytasy, ja mam problem z ich znalezieniem, natomiast moja małżonka bez problemu je wypatrzy w każdym zakątku lasu ,zawsze ma kilka razy więcej prawdziwków niż ja.
ANIU HEDERA- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i za ciepłe słowa o pracy w naszym ogrodzie . Zapraszam do ponownych odwiedzin.
URSZULO- dziękuję za spacer po ogrodzie, ogród poszedł w odstawkę, bo każdą chwilę spędzamy w lesie. Nie żebyśmy w nim spali, czy mieszkali ale codzienny kilkugodzinny spacer za grzybami jest na porządku dziennym. Sobotę i niedzielę ,ja sobie odpuszczam ( ale nie moja małżonka), wtedy w lesie więcej grzybiarzy niż grzybów, ale od wtorku ponownie do lasu. Oto co ostatnio żeśmy nazbierali.
GRAŻYNKO- dziękuję za odwiedziny, ja również mamy nadzieję że ten rok będzie bardziej obfity w grzyby niż ubiegły, w ubiegłym roku prawie nie było grzybów w lesie, w kuchni wykorzystaliśmy wszystkie zapasy grzybów z lat wcześniejszych , mam nadzieję że w tym roku zrobimy duże zapasy w spiżarni, od wtorku ponownie do lasu.
EWO JANINO- dziękuję za odwiedziny, dziękuję również za zdjęcie ELI przy gunerze, mam nadzieję że za kilka lat ELA nie będzie musiała jechać do Krakowa by zrobić sobie zdjęcie przy gunerze, mam nadzieję że moja która będzie tak duża jak ta w Ogrodzie Botanicznym w Krakowie.
Dzisiaj cały dzień spędziłem w ogrodzie, nareszcie się się wypogodziło i mogłem zrobić kilka aktualnych zdjęć w ogrodzie: