Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

dominikams pisze:Ha ha, ja też wolę kupować rośliny, niż ciuchy :D Nie, żebym nie lubiła, ale jakoś przy ciuchach nie dostaję takiego dziwnego amoku :;230
No kurcze, dokładnie tak!!!! No i roślin nie trzeba mierzyć :wink: :wink: :wink: Wyobraźnia się włącza i widzę, gdzie to będzie rosło, kupuję rośliny nałogowo, w tym roku biorę drugą działkę, tam będzie tylko i wyłącznie rozsadnik.
Jak o ciuchach, to ciekawe, jak u Was z paznokciami :wink: :wink: :wink: Wracam z działki, po drodze zakupy w spożywczym i dopiero jak płacę, widzę tą ziemię za pazurami, szczerze mówiąc, nie zwracam na to uwagi, przyzwyczaiłam się. Moze coś tam posieję? :wink: :wink: :wink: Paznokcie z rzeżuchą :wink: :wink: :wink:
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Niestety nie tylko paznokcie nas zdradzają - najgorsze są wżery od ziemi, które nie dają się domyć :roll:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trzeba często natłuszczać ręce kremem. Ja ręce domywam kwaskiem cytrynowym, bo usuwa przebarwienia no i koniecznie rękawiczki. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja bym do tego dołączyła plamy z ziemi, soku roślin itp. w różnych dziwnych miejscach, które odkrywa się w najmniej sprzyjających okolicznościach, drobne ranki kłute/cięte na rękach/nogach, zagubione liście we włosach itp. A do tego obłęd w oczach na widok jakiegoś niezwykłego egzemplarza flory w cudzym ogrodzie/sklepie ogrodniczym....
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Macie rację. Ja po pracy w ogrodzie wyglądam czasem jakbym stoczyła walkę z jakimś drapeżnikiem :;230 Ręce, nogi podrapane, umorusana jak małe dziecko, włosy w różne strony a na twarzy wypieki . Widok straszny , ale w duszy gra muzyka :heja
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Macie rację. Ja po pracy w ogrodzie wyglądam czasem jakbym stoczyła walkę z jakimś drapeżnikiem :;230 Ręce, nogi podrapane, umorusana jak małe dziecko, włosy w różne strony a na twarzy wypieki . Widok straszny , ale w duszy gra muzyka :heja

I to jest właśnie to !!!!!! :tan
Pozdrawiam wszystkie ogrodniczki :D :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

:D :D :D Dwa lata temu to było, poszłam na działkę pobielić drzewka, skończyłam, czas wracać, no i przebrałam się w domku w eleganckie kozaczki i futerko, ale stwierdziłam, że to grudzień już, więc zabiorę piłę spalinową, żeby nie leżała w wilgoci. Wracam z działki na piechotę, bo blisko, a po drodze był Lidl, to weszłam. Wszyscy się patrzyli, uśmiechali, myślałam, że fajnie wyglądam w tym futerku i z piłą spalinową w ręce zamiast torebki. Dopiero w domu zobaczyłam, że mam twarz całą w kropki od wapna do bielenia drzewek, nie czułam, jak chlapało. :D :D :D
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 :;230 :;230 :;230 :;230 ;:1 ;:1 Wyobraziłam sobie ten widok. Elegancka kobitka z piłą i "makijarzem" na twarzy.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też się uśmiałam.
Dziękuję dziewczyny za wizytę ;:167
Ja żeby ukryć czarne paznokcie założyłam sobie akryle, bo moja praca wymaga zadbanych rąk i maluję je na ciemne kolory :D
Chociaż i tak widać ciemne skórki, ale nie tak bardzo.
Z tą cytryną bym uważała, bo można uszkodzić sobie naskórek, przecież to kwas. Moja mama to stosowała i teraz nie może się juz bez tego obejść, bo wszystko brudzi bardziej niż kiedyś.
Prędzej już trzeba by używać jakieś pilingi. Może kąpiele rąk w ciepłej oliwie.
Trzeba będzie popróbować.

Olu ja najbardziej chyba lubię gdy w letni poranek mogę zjeść śniadanie na tarasie. W tym czasie u mnie jest na nim cień. Jest tak przyjemnie, odprężająco. Mhh..., ale się rozmarzyłam. :lol:

Witam Cię Aniu Gencjano u mnie :wit
Ja jestem już na forum 2 rok, dl;atego może jestem bardziej od niego uzależniona, szcególnie odkąd założyłam swój wątek.
Aniu nic nie przebije Twojego ogrodu.

Aniu Lady-r ja mam dwa sposoby na stresik. Słodycze i zakupy roślinkowe. Ja nigdy nie paliłam, więc dla m. to żaden argument. :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Uśmiałam się jak norka :;230 :;230 :;230
Zwłaszcza z tych kropek na twarzy "eleganckiej" kobiety.
Powiem wam, że nie ma to jak wejść na forum po męczącym dniu i poczuć "wspólnotę dusz i doświadczeń"
Pozdrawiam serdecznie :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
mamba9991
1000p
1000p

Post »

dominikams pisze:Niestety nie tylko paznokcie nas zdradzają - najgorsze są wżery od ziemi, które nie dają się domyć :roll:
Ja mam taki patent, że myję głowę długo, wtedy się domywają :D tylko jeden znajomy mnie rozumie - mechanik samochodowy, co ma wżery od smarów i nawet jak się wystroi w garnitur, pazury go zdradzają.

Gosia, a robisz jakieś przetwory, w ogóle lubisz w kuchni zaszaleć?
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Na mnie sąsiedzi patrzyli jak na stwora kiedy w maju była ulewa z wichur,a a ja siałam trawe, bo koleżanka powiedziała, że to idealna pogoda na sianie.TRAWĘ MIAŁAM PIEKNĄ, ALE TO TEŻ ZASŁUGA STUDNI, bo potem była susza, a ja codziennie ją podlewałam.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam sprawdzony sposób na wżery na łapkach gdy już pumeks nie pomaga, albo paluchy bolą od tarcia : ręczne pranie, nie przepierka, ale porządne ręczne pranie. Wtedy tylko trzeba się odrobinkę podbuzować :lol: i z furią przystąpić do prania :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Widzę że wszystkie borykamy się z podobnymi problemami :wink:

Jednak historia z piłą, futrem i plamkami jest debeściakiem :;230
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Mi furia lepiej wyłazi przy wyrywaniu chwastów :D :D :D kurna, co ja mam ręcznie prać, chyba te pieniądze co wydałam na rośliny, a mówiłam, że na jedzenie :wink: :wink: :wink:
Esteci i łakomczuchy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”