Storczyki mala06

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki mala06

Post »

Ale sliczności!!! Wszystkie są cudne.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ślicznie Ci kwitną wszystkie, ale najbardziej mnie urzekł "Żółty rumiany". Cudo!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
mala06
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 12:37

Post »

kasia74 dziękuję; pierwszy raz trafiło mi się kwitnienie, w którym kwiat nie miał warżki i zamiast pięciu płatków tylko cztery. Pomyśleć, że całkiem niedawno chciałam sprawić sobie Phal z Castoramy gdzie kwiaty pozbawione były warżki tyle, że pieniędzy nie miałam a tu... :D trafiło się ślepej kurze...
ewarost annamaria13 dziękuję.
Artexo dziękuję za odwiedziny i pochwałę. Muszę powiedzieć, że z "Drzewka Dziwadełka" zostało już tylko dziwadło. Mam nadzieję, że z czasem będzie wyglądać jak dawniej i tego sobie życzę. Mam ogromny sentyment do tej orchidei bo w końcu od niej zaczęła się moja przygoda ze storczykami.
Justynko cieszę się, że podobają Ci się kwitnienia moich Phalenopsis. Tak na marginesie to nie sądziłam, że dam sobie radę z keikami a tymczasem mam już 6 samodzielnych młodych roślinek z czego jedna już kwitnie a kolejna szykuje się do wytwarzania pąków na wyrastającym i całkiem długim już pędziku.
mis20 dziękuję w imieniu "Żółtego rumianego" i "Plamiaczka" :) dziś w biedronce były ładne Phalenopsis i dość ciekawe kolorystycznie.
Dusiu ;:196
Mała_Mi Cieszę się, że "Rumiany" Ci się podoba.

Storczyki, które kupiłam przed majówką przesadziłam. Nie są w najlepszej kondycji - niestety ale mam nadzieję, że dojdą do siebie. Kupiłam 7 a przywiozłam 6 bo jednego, tego najzdrowszego ciocia sobie zostawiła.
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
mala06
100p
100p

Post »

Jeszcze raz chciałam się pochwalić kwitnieniem keiki:

Obrazek

Obrazek

A tak się miewa keiki "Drzewka Dziwadełka". Obok widać nowy pęd kwiatowy:

Obrazek

A tak się mają pozostałe już odosobnione od "DD" keiki:

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec keiki od Baryczki ;:196

Obrazek

To teraz dla odmiany :wink: żeby nie zanudzać keikami :D znów keiki :;230 :;230 tym razem od innego Phalenopsisa:

Obrazek

Obrazek
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Ach..."domowe przedszkole" U Ciebie....a jakie zdrowiutkie te maluszki. Gratuluję ręki do keiczków ;:63
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11

Post »

mi się strasznie ten rumiany falek podoba :uszy

a ten to ma piękne, duże kwiaty :)
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, Natalko! A wyobraź sobie, że myślałam o Tobie ostatnio- a tutaj akurat pokazujesz pewne znajome mi keiki ;) Super u Ciebie rośnie i masz rację- sporo keiki u Ciebie przybyło i radzisz sobie z nimi b. dobrze- a pamiętasz jak się bałaś oddzielić je od dziwaczka? Świetnie Ci idzie- tylko pogratulować- piękne kwitnienia, cudne liście i korzonki- wszystko gra :wink:
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Piękne te Twoje kwitnące keiki. Świetne doniczki mają maleństwa.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale dużo keiki! Też bym chciała, żeby jakieś rosły, ale jest tylko 4, bo u jednego usechł pęd, na ktorym zaczynalo rosnąć malenkie keiki, a keiki Liodoro okazało się jakimś zmutowanym odgałezieniem z listkami zamiast oczek.
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Witaj Natalko :wit
Brawo piękna kolekcja, keiki ślicznie rosną, masz do nich rękę ;:63 Żółty rumiany to brat mojego :wink: u mnie kwitnie prawie na okrągło :D
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
mala06
100p
100p

Post »

Dziękuję Wam dziewczyny ;:196

Baryczko bardzo dobrze pamiętam :) w końcu to były początki mojej przygody z keiki i nie wiedziałam czy podołam wyzwaniu. "Baryczkowa keiki" muszę przyznać przez pewien czas nie miała się najlepiej ale to z mojej winy. W sezonie po prostu nie miałam czasu aby doglądać moje storczyki no i zdarzyło się raz... no może dwa, że przesuszyło mi się :( ale najważniejsze, że teraz czuje się świetnie: puszcza nowe listeczka i korzonki :wink: Teraz tylko cierpliwie czekać aż któregoś pięknego dnia, ukaże się ten ów najbardziej oczekiwany pędzik kwiatowy ;:65

JoasiaM skoro mówisz, że "rumiany" to brat Tojego Phalenopisa to może również pachnie. Ostatnio weszłam do pokoju a tu... w powietrzu unosił się piękny delikatny zapach, przypominający zapach bzu :shock: :shock: :D :D Pachnie tylko wtedy, gdy temperatura w pokoju nagrzeje się do ok 25 st.
Storczyki_mala06
mala06
100p
100p

Post »

Zrobiłam ostatni raz zdjęcie wielkokwiatowemu Phal. żeby przypomnieć Wam jak wygląda :wink: niestety widać, że na dniach zacznie już zrzucać kwiaty ;:145 ;:145

Obrazek

Obrazek

"DD" zrzucił wczoraj ostatni kwiat ale nie smuci mnie to gdyż lada dzień zacznie rozwijać pąki na kolejnym pędzie a tuż obok rośnie drugi.
Proszę, oto zdjęcie już nie "Drzewka" lecz póki co "Dziwadełka".

Obrazek

Oto kolejna kwitnąca hybryda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponowne kwitnienie na przedłużeniach 3 pędów zainicjował "białasek":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Seledynek" miał wypadek :| Spadł mi ostatnio na podłogę, moja to wina bo zahaczyłam bądź co bądź niechcąco ale jednak zahaczyłam ;:223 ;:223 Skończyło się na połamanych 2 liściach, delikatnych pęknięciach na płatkach kwiatów i wypadnięciem storczyka z doniczki. Przesadziłam go już. Ajj... nie darowałabym sobie gdyby pędzik się połamał:

Obrazek
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Natalko,biały-obfity piękny.Też mam takiego,kwitł dwa razy ale nawet gdyby połączyć oba moje kwitnienia,nie byłby tak strojny jak Twój.
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
annamaria13
100p
100p
Od: 24 lip 2010, o 12:46

Post »

o jaaaaaaaa ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
ale masz cuda :tan
pozrawiam anna_maria

mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

:shock: nieziemskie ten biały...cudo :D

Nie Martw się, odpocznie, to znów zakwitnie. Poza tym, jak widać na zdjęciach, czekają Cię i nas kolejne kwitnienia i...zdjęcia ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”