Storczyki mala06
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Storczyki mala06
Ślicznie Ci kwitną wszystkie, ale najbardziej mnie urzekł "Żółty rumiany". Cudo!
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
kasia74 dziękuję; pierwszy raz trafiło mi się kwitnienie, w którym kwiat nie miał warżki i zamiast pięciu płatków tylko cztery. Pomyśleć, że całkiem niedawno chciałam sprawić sobie Phal z Castoramy gdzie kwiaty pozbawione były warżki tyle, że pieniędzy nie miałam a tu...
trafiło się ślepej kurze...
ewarost annamaria13 dziękuję.
Artexo dziękuję za odwiedziny i pochwałę. Muszę powiedzieć, że z "Drzewka Dziwadełka" zostało już tylko dziwadło. Mam nadzieję, że z czasem będzie wyglądać jak dawniej i tego sobie życzę. Mam ogromny sentyment do tej orchidei bo w końcu od niej zaczęła się moja przygoda ze storczykami.
Justynko cieszę się, że podobają Ci się kwitnienia moich Phalenopsis. Tak na marginesie to nie sądziłam, że dam sobie radę z keikami a tymczasem mam już 6 samodzielnych młodych roślinek z czego jedna już kwitnie a kolejna szykuje się do wytwarzania pąków na wyrastającym i całkiem długim już pędziku.
mis20 dziękuję w imieniu "Żółtego rumianego" i "Plamiaczka"
dziś w biedronce były ładne Phalenopsis i dość ciekawe kolorystycznie.
Dusiu
Mała_Mi Cieszę się, że "Rumiany" Ci się podoba.
Storczyki, które kupiłam przed majówką przesadziłam. Nie są w najlepszej kondycji - niestety ale mam nadzieję, że dojdą do siebie. Kupiłam 7 a przywiozłam 6 bo jednego, tego najzdrowszego ciocia sobie zostawiła.

ewarost annamaria13 dziękuję.
Artexo dziękuję za odwiedziny i pochwałę. Muszę powiedzieć, że z "Drzewka Dziwadełka" zostało już tylko dziwadło. Mam nadzieję, że z czasem będzie wyglądać jak dawniej i tego sobie życzę. Mam ogromny sentyment do tej orchidei bo w końcu od niej zaczęła się moja przygoda ze storczykami.
Justynko cieszę się, że podobają Ci się kwitnienia moich Phalenopsis. Tak na marginesie to nie sądziłam, że dam sobie radę z keikami a tymczasem mam już 6 samodzielnych młodych roślinek z czego jedna już kwitnie a kolejna szykuje się do wytwarzania pąków na wyrastającym i całkiem długim już pędziku.
mis20 dziękuję w imieniu "Żółtego rumianego" i "Plamiaczka"

Dusiu

Mała_Mi Cieszę się, że "Rumiany" Ci się podoba.
Storczyki, które kupiłam przed majówką przesadziłam. Nie są w najlepszej kondycji - niestety ale mam nadzieję, że dojdą do siebie. Kupiłam 7 a przywiozłam 6 bo jednego, tego najzdrowszego ciocia sobie zostawiła.
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Jeszcze raz chciałam się pochwalić kwitnieniem keiki:

A tak się miewa keiki "Drzewka Dziwadełka". Obok widać nowy pęd kwiatowy:

A tak się mają pozostałe już odosobnione od "DD" keiki:

Na koniec keiki od Baryczki

To teraz dla odmiany
żeby nie zanudzać keikami
znów keiki
tym razem od innego Phalenopsisa:

A tak się miewa keiki "Drzewka Dziwadełka". Obok widać nowy pęd kwiatowy:

A tak się mają pozostałe już odosobnione od "DD" keiki:

Na koniec keiki od Baryczki

To teraz dla odmiany

Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ach..."domowe przedszkole" U Ciebie....a jakie zdrowiutkie te maluszki. Gratuluję ręki do keiczków 

- gosiiiaczek
- 500p
- Od: 11 sty 2011, o 12:11
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Natalko! A wyobraź sobie, że myślałam o Tobie ostatnio- a tutaj akurat pokazujesz pewne znajome mi keiki ;) Super u Ciebie rośnie i masz rację- sporo keiki u Ciebie przybyło i radzisz sobie z nimi b. dobrze- a pamiętasz jak się bałaś oddzielić je od dziwaczka? Świetnie Ci idzie- tylko pogratulować- piękne kwitnienia, cudne liście i korzonki- wszystko gra 

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Piękne te Twoje kwitnące keiki. Świetne doniczki mają maleństwa.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Ale dużo keiki! Też bym chciała, żeby jakieś rosły, ale jest tylko 4, bo u jednego usechł pęd, na ktorym zaczynalo rosnąć malenkie keiki, a keiki Liodoro okazało się jakimś zmutowanym odgałezieniem z listkami zamiast oczek.
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Witaj Natalko
Brawo piękna kolekcja, keiki ślicznie rosną, masz do nich rękę
Żółty rumiany to brat mojego
u mnie kwitnie prawie na okrągło 

Brawo piękna kolekcja, keiki ślicznie rosną, masz do nich rękę

Dziękuję Wam dziewczyny
Baryczko bardzo dobrze pamiętam
w końcu to były początki mojej przygody z keiki i nie wiedziałam czy podołam wyzwaniu. "Baryczkowa keiki" muszę przyznać przez pewien czas nie miała się najlepiej ale to z mojej winy. W sezonie po prostu nie miałam czasu aby doglądać moje storczyki no i zdarzyło się raz... no może dwa, że przesuszyło mi się
ale najważniejsze, że teraz czuje się świetnie: puszcza nowe listeczka i korzonki
Teraz tylko cierpliwie czekać aż któregoś pięknego dnia, ukaże się ten ów najbardziej oczekiwany pędzik kwiatowy 
JoasiaM skoro mówisz, że "rumiany" to brat Tojego Phalenopisa to może również pachnie. Ostatnio weszłam do pokoju a tu... w powietrzu unosił się piękny delikatny zapach, przypominający zapach bzu
Pachnie tylko wtedy, gdy temperatura w pokoju nagrzeje się do ok 25 st.

Baryczko bardzo dobrze pamiętam

JoasiaM skoro mówisz, że "rumiany" to brat Tojego Phalenopisa to może również pachnie. Ostatnio weszłam do pokoju a tu... w powietrzu unosił się piękny delikatny zapach, przypominający zapach bzu

Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
Zrobiłam ostatni raz zdjęcie wielkokwiatowemu Phal. żeby przypomnieć Wam jak wygląda
niestety widać, że na dniach zacznie już zrzucać kwiaty

"DD" zrzucił wczoraj ostatni kwiat ale nie smuci mnie to gdyż lada dzień zacznie rozwijać pąki na kolejnym pędzie a tuż obok rośnie drugi.
Proszę, oto zdjęcie już nie "Drzewka" lecz póki co "Dziwadełka".

Oto kolejna kwitnąca hybryda:

Ponowne kwitnienie na przedłużeniach 3 pędów zainicjował "białasek":

"Seledynek" miał wypadek
Spadł mi ostatnio na podłogę, moja to wina bo zahaczyłam bądź co bądź niechcąco ale jednak zahaczyłam
Skończyło się na połamanych 2 liściach, delikatnych pęknięciach na płatkach kwiatów i wypadnięciem storczyka z doniczki. Przesadziłam go już. Ajj... nie darowałabym sobie gdyby pędzik się połamał:

"DD" zrzucił wczoraj ostatni kwiat ale nie smuci mnie to gdyż lada dzień zacznie rozwijać pąki na kolejnym pędzie a tuż obok rośnie drugi.
Proszę, oto zdjęcie już nie "Drzewka" lecz póki co "Dziwadełka".

Oto kolejna kwitnąca hybryda:

Ponowne kwitnienie na przedłużeniach 3 pędów zainicjował "białasek":

"Seledynek" miał wypadek

Storczyki_mala06
Storczyki_mala06
- Henrykbb
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
Natalko,biały-obfity piękny.Też mam takiego,kwitł dwa razy ale nawet gdyby połączyć oba moje kwitnienia,nie byłby tak strojny jak Twój.
- annamaria13
- 100p
- Od: 24 lip 2010, o 12:46
o jaaaaaaaa
ale masz cuda

ale masz cuda

pozrawiam anna_maria
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36706" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54

Nie Martw się, odpocznie, to znów zakwitnie. Poza tym, jak widać na zdjęciach, czekają Cię i nas kolejne kwitnienia i...zdjęcia