U mnie kwitły dopiero pierwszy raz, ale raczej nie było nasionek. Wyrosły niezbyt duże. Zobaczymy jak będzie w kolejnych latach. Tak czy siak sieję i bylinowe i jednoroczne (choć tych zdecydowanie mniej).
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Siałam bylinowe trzy lata temu. To był mix kolorów i wyszedł mix, wszystkie barwy oprócz różowej. A szkoda, bo też była na obrazku i na nią głównie się zasadziłam
Tak właśnie wszyscy opisują, że różowa praktycznie się nie trafia. Najlepsze jest to, że najbardziej lubię niebieskie kwiaty (bo mało), ale jak nie mogę mieć różowej, to najbardziej jej mi się chce!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ja siałam ostróżki bylinowe w minionym roku. Czekam niecierpliwie na kwiaty, bo to moje pierwsze udane wschody tych roślinek. Co ciekawe kilku sadzonek nie zdążyłam jesienią posadzić, zostały na rabacie w malutkich doniczkach, a teraz pięknie wypuszczają listki, nawet te, które wypadły z doniczek.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Posiałam nasiona ostróżki na początku marca,siewki mają już po dwa listki właściwe i nie wiem czy mam je przepikować do większych pojemników ,czy już posadzić od razu do gruntu? Na tą chwilę każda siewka ma osobne oczko 2cm x 2 cm w paletce do pikowania...a może poczekać ze dwa yg i posadzić od razu do gruntu?
Asia
Jak zrobisz, tak będzie dobrze. Jeśli wysadzenie do gruntu to kwestia dwóch tygodni, to chyba szkoda zachodu z przesadzaniem. Z moich doświadczeń wynika, że jeśli już wykiełkują, to trudno im zaszkodzić. Zimno im nie straszne - kwestia zahartowania rozsady. Tak wcześnie posiane pewnie zakwitną jesienią. Super.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków! Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Dzięki za odpowiedź . Wyniosę je w tym tygodniu na działkę (jak się trochę ociepli) niech się zahartują i posadzę do gruntu. Fajnie ,gdyby zakwitły jeszcze w tym roku
Asia