Mój różany ogród... cz.2
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Arturze, miło Cię gościć :P
25 szt, to wcale nie tak mała kolekcja
A pewnie jeszcze coś przybędzie
Dobrze czytałeś o tej drugiej części ogrodu, ale to już trochę nieaktualne, już na tamtej stronie znajduje się około 30 krzaczków róż
Siła wyższa, musiałam gdzieś upchać swoje spełnione chciejstwa
I dobrze jest
25 szt, to wcale nie tak mała kolekcja
A pewnie jeszcze coś przybędzie
Dobrze czytałeś o tej drugiej części ogrodu, ale to już trochę nieaktualne, już na tamtej stronie znajduje się około 30 krzaczków róż
Siła wyższa, musiałam gdzieś upchać swoje spełnione chciejstwa
I dobrze jest
Witaj Aniu,
Przyznaję, że od dawna podglądam z zachwytem Twój ogród. Masz cudowne róże, też je uwielbiam.
Ja też mam różę bardzo podobną do Westerlanda. Kiedy zaczęła kwitnąć myślałam, że to on ale póżniej zrobiła się bardziej różowa. Ja dostałam ją pod nazwą Pensioner's Voice, ale ma też drugą nazwę Michelle Wright.
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=24238
A tak wyglądała moja, miała na razie tylko 1 kwiat.

Przyznaję, że od dawna podglądam z zachwytem Twój ogród. Masz cudowne róże, też je uwielbiam.
Ja też mam różę bardzo podobną do Westerlanda. Kiedy zaczęła kwitnąć myślałam, że to on ale póżniej zrobiła się bardziej różowa. Ja dostałam ją pod nazwą Pensioner's Voice, ale ma też drugą nazwę Michelle Wright.
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=24238
A tak wyglądała moja, miała na razie tylko 1 kwiat.

- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Aniu, mam podobną białą różyczkę, kupiona niedawno w Tesco. Na razie rozdzieliłam i aklimatyzuje się w doniczkach. Na opakowaniu była nazwa holenderskiego producenta, zresztą tego samego jak przypadku mojej poprzedniej malinowej
która przepięknie się rozrasta i kwitnie, choć troszkę inaczej niż w doniczce. Jak biała zakwitnie ponownie, to pokażę fotki, jeśli to ta sama, to jeszcze raz napiszę do nich z zapytaniem o nazwę.
- AniaDS

- Kontakt:
Madziu, będę czekać na Twoje kwitnienie, może to to samo będzie?mag pisze:Aniu, mam podobną białą różyczkę, kupiona niedawno w Tesco. Na razie rozdzieliłam i aklimatyzuje się w doniczkach. Na opakowaniu była nazwa holenderskiego producenta, zresztą tego samego jak przypadku mojej poprzedniej malinowejktóra przepięknie się rozrasta i kwitnie, choć troszkę inaczej niż w doniczce. Jak biała zakwitnie ponownie, to pokażę fotki, jeśli to ta sama, to jeszcze raz napiszę do nich z zapytaniem o nazwę.
Moja w gruncie całkowicie zmieniła wygląd, tak wyglądała jak ją kupiłam
te różowe przebarwienia to od deszczu
- AniaDS

- Kontakt:
jest to róża, którą mają w OB w Warszawie, co zawęża poszukiwania, czy to może być to??
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=175&tab=1
http://www.helpmefind.com/plant/pl.php?n=175&tab=1
O zapachu jest tylko w komentarzach, że nie za bardzoAniaDS pisze:no właśnie..
najprawdopodobniej oczywiście![]()
kto to umie tam przeczytać to niech mi powie, czy ta róża ma zapach, bo moja ma.
Nie jest bardzo intensywny, ale jest wyczuwalny, kojarzy mi się z zapachem róż ciętych do wazonu, świeży i subtelny 8)
Pozdrawiam, Olga
- AniaDS

- Kontakt:
następna nn
tym razem z pobliskiego ogrodniczego, nie wiem co to, dostałam przez pomyłkę.
Wczoraj był pąk, dziś już wygląda jakby zaraz miała przekwitnąć
pachnie
......................
wygląda na wielkokwiatową, ma długie łodygi i po jednym kwiatku póki co
............. oznacza miejsce po usuniętych lub podmienionych przez hosting zdjęciach. Comcia.
tym razem z pobliskiego ogrodniczego, nie wiem co to, dostałam przez pomyłkę.
Wczoraj był pąk, dziś już wygląda jakby zaraz miała przekwitnąć
pachnie
......................
wygląda na wielkokwiatową, ma długie łodygi i po jednym kwiatku póki co
............. oznacza miejsce po usuniętych lub podmienionych przez hosting zdjęciach. Comcia.