Moje zielone cztery kąty cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ot, piękny przykład bezinteresownej zawiści. Usprawiedliwienia własnego lenistwa.
Kiedyś było "napij się, tylko kapusie nie piją". Teraz jest "nie rób ładnie, to będę miał usprawiedliwienie dla własnej brzydoty".
Genialnego masz sąsiada :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

A i człek jakoś z jesienią mniej energiczny się robi...
Gosiu, jeśli Tyś mało energiczna teraz, to w lecie chyba cyklonem stajesz ? :;230
Aż boję się wyobrazić sobie Twoją furię :wink: , bo przy niej polski huragan, to betka.
Sąsiadów , niestety, nie możemy sobie wybrać ale ten akurat mi się podoba.
Bystry facet, obserwuje, wyciąga wnioski, może wkrótce zacznie upiększać swój ogródek, choćby dlatego " żeby mu nie odebrali I nie dali Tobie" :lol:
Ponoć cel uświęca środki, a skoro powinno być ładnie... :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hanutek, obawiam się, że niedoczekanie moje :evil:
No jak on ma niby robić - za swoje? A piffko za co? :wink:
Eeee... mówię Ci, w realu by Ci się nie spodobał... to taki pieniaczo - malkontent permanentny...
Bo on oczywiście nigdy nic, ale ludzie mówią itd. ...
A że my wszystko za swoje, to przecież nie udowodnisz... Mieszkanie też podobno firma nam zrobiła... a jemu to nikt nic od 50 lat :roll: a prawda jest taka, że M tyrał trzy miesiące jak dziki osioł i robił wszystko sam, mieszkanie było do remontu, pozadłużaliśmy się, wpakowaliśmy kasę, choć to zakładowe, nie nasze... ale "ludzie" i tak wiedzą lepiej :evil:
Krezusami nie jesteśmy, ale zawsze znajdzie się coś, co bliźniego w oczy kłuje :evil:
Ufff... :wink:
Krzysiu... a mój M nie pije :roll: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Oj Gosieńko - zawiśni sąsiedzi to chyba wszędzie jednakowi :roll: Z tą różnicą, że jeden pije piffko, a drugi ... krew :P
Mam nadzieję, że te wszystkie newsy spływają po Tobie jak po kaczce i dalej robisz swoje! :D
...a myślałaś już co powiedzą jak kupicie sobie nowe auto? :shock:

Widzę, że Halinkowych prezentów to jeszcze nie koniec. I nie mów więcej, że masz mały ogród!!! Swoją drogą wiesz co brać :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46

Post »

Gosiu, placki... :?: i mnie tam nie ma :?: :?: :?:

gumowy ogródek, gumowy :;230 :;230 :;230
a sąsiad super, tylko pozazdrościc ;:222 ;:192
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech, Gosiu... to nieprędko nastąpi :roll: :wink: więc się nie martwię na zapas :lol:
Co do Halinkowych prezentów... :wink:

Ognik (jeden z dwóch)

Obrazek

Marcinki

Obrazek

Bodziszek

Obrazek

Chryzantemy

Obrazek

Agniesia... no mówię, że za mało :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

bishop pisze:Ot, piękny przykład bezinteresownej zawiści. Usprawiedliwienia własnego lenistwa.
Kiedyś było "napij się, tylko kapusie nie piją". Teraz jest "nie rób ładnie, to będę miał usprawiedliwienie dla własnej brzydoty".
Genialnego masz sąsiada :;230
Żeby tylko ona...
Gorzato-naturalnie roślina o którą pytałaś to czyściec wełnisty.Rozrasta się bardzo.Często dawana na groby, niewymagająca.
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Broń Boże sie mu nie przyznawaj, że dostałaś tyle bylin od znajomej - bo będzie miał potwierdzenie swojej teorii ;-)

Skąd ja to znam...też mogłabym tomy napisać o ludziach, którzy zazdroszczą innym, i mają pretensje do całego świata, że nic za darmo nie daje...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Czy to już koniec Halinkowych prezentów? Bo ja się już zaczynam obawiać, że powierzchnia trawnika prędzej się uszczupli niz wszyscy zakładamy :D

Prezenty wspaniałe ;:63 Pozazdrościć :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

dobija, nas, dobijaj tymi dostanymi roślinami :evil: :wink: :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już końcówka, naprawdę :wink:

Pierwiosnek

Obrazek

Piwonia

Obrazek

Teraz widzę, że na pewno nie sfotografowałam jeszcze przegorzanu z kolczastą kuleczką, maciupkich sadzoneczek szałwi omszonej i jeszcze jednej roślinki, która ma kwitnąć wczesną wiosną, a na której nazwę... zabrakło mi pamięci :wink:
Właśnie wróciliśmy z popołudniowego kasztanobrania :wink: w drodze powrotnej zahaczyliśmy o mój ulubiony stadion :wink: i upatrzyłam sobie brzózkę... muszę tam jeszcze podejść i oznaczyć jakąś tasiemką, a jak zrzuci listki... wrócić ze szpadlem i jego operatorem od zadań specjalnych :lol:
Czekam na deszcz... głowa mnie boli... to chyba na zmianę pogody? :roll: W każdym razie zjedzenie tabliczki czekolady nie pomogło :oops: :lol:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

NO CO TY! Czekolada NIGDY nie pomaga na bóle głowy. Wręcz przeciwnie. Oj, niegrzeczna gorzata! ;-)
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

A czy Halince coś w ogrodzie zostało? :D I jeszcze jedno zasadnicze pytanie o transport: kombiak to wszystko pomieścił? Chyba nie... pewnie furgonetka ... firmowa oczywiście :wink:

Co do bólu głowy, to Ty nie wiesz, że wtedy stosuje się lody :shock: Czekolada jest dobra jak poczujesz ogólną niemoc :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie uwierzycie, ale zostało bardzo dużo :wink: choć gabarytowo ogródek Halinki jest podobny do mojego, tylko trawnika w nim nie ma :wink:
No ale jest jeszcze "zaogródek" :wink:
Gosia, weszło do kombiaka, no że też ja nie wpadłam na pomysł z furgonetką :;230
A Halinka proponowała jeszcze, że dołoży więcej i dzieci na kolana wezmą :wink:
Eeee... lody, mówisz :roll:
Jak ja jeszcze dołożę lody, to będzie prawdziwa bomba kaloryczna... nieee... w domku już za chłodno :roll:
A ja muszę schudnąć, bo jeszcze się chłody na dobre nie zaczęły, a ja już 2 kilo w górę :oops:
No dobra... zacznę od poniedziałku... ten już przepadł... od następnego w takim razie... albo jeszcze lepiej za dwa tygodnie, bo we własne urodziny to by był masochizm :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Gosieńko, dlatego, że jestem strasznie zapominalska to już dziś składam Ci najserdeczniejsze życzenia urodzinowe ( w przyszły poniedziałek na bank zapomnę :oops: )
O liczbę tych urodzin nie pytam, bo wiem :D Taka jak moja czyli oczko - 21!!! ;:2

Kwiatuszek dla Ciebie. Mam nadzieję, że do poniedziałku nie zwiędnie :P

Obrazek
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”