Kochane, witam bardzo serdecznie i dziękuję za wszystkie wyrazy sympatii i troski
Stęskniłam się za Wami
Zaraz opiszę wszystko po kolei, odpowiem tylko Oli w sprawie psizębów. Mam odmianę Pagoda, czyli o żółtych kwiatach. Rosną już u mnie parę lat i zrobiła się całkiem pokaźna kępa. Co prawda nie wykopywałam ich od czasu posadzenia, ale kupowałam spore cebule i sądzę, że potomne też już będą duże. I właśnie je wyślę Zytce jesienią
W sobotę rano była nareszcie sprzyjająca pogoda, więc zaczęłam prace w ogrodzie. Po południu Pawełek zaczął gorączkować i po podaniu dwóch dawek Nurofenu temperatura wzrosła do 40 st

Uznałam, że nie ma na co czekać, zwłaszcza że nasz pediatra w weekendy zajmuje się własnymi dziećmi i nie odbiera telefonu. Pojechaliśmy do szpitala i tam nas zatrzymano. Jedną noc przesiedziałam na krześle, potem jakieś dziecko przewieziono na onkologię i znalazła się malutka kliteczka, w której byliśm sami- za 50 zł dziennie. Mimo że od patrzenia na to, co dzieje się w służbie zdrowia, można się rozchorować, to jednak pobyt ten był konieczny- w domu odchodziłabym od zmysłów, dlaczego przez tyle dni temperatura nie spada... W marcu Pawełek był cztery dni w przedszkolu- pozostały czas to ciągłe choroby, które wykończyły mnie fizycznie i psychicznie. Bardzo cieszę się, że jesteśmy już w domu...ale po powrocie zastała pobojowisko

Nie wiedziałam, od czego zacząć- dom, ogród, pranie, gotowanie...od tygodnia nie była włączana zmywarka????? Robię wszystko po kolei, bo w tym bałaganie chyba się rozchoruję

Dzisiaj od 6.00 porządkuję ogród- doprowadzenie go do ładu zajmie mi przynajmniej trzy dni pracy od świtu do zmierzchu. Chcę wykorzystać pogodę, bo nie wiem, kiedy zacznie padać. Rośliny jeszcze poprzykrywane, tona liści i igliwia wszędzie

Kilka zdjęć zrobiłam, w międzyczasie zakwitły krokusy i kosaćce żyłkowane. Postaram się wkleić wieczorem, o ile nie padnę po tej robocie

Najgorsze, że wszystko muszę zrobić od razu i to w ekspresowym tempie- w takich momentach zaczynam się zastanawiać, czy ogród to przyjemność

Dzisiaj ma być 19 st., słońce świeci od rana, chociaż koło 6.00 na termometrze było tylko 0.
Miłego dnia