Ogródeczek An-ki
Bogusia dyć wszandy pisza co ciasto zachciewne-już też 3 blaszki upiykłach.Pyszne.!
Elżbietko dzięki Ci dziołcho za chwolynie róz.U ciebie tyż tyj piyknoty róż niy idzie ani opedzieć.Same cudyńka.
Elżbietko dzięki Ci dziołcho za chwolynie róz.U ciebie tyż tyj piyknoty róż niy idzie ani opedzieć.Same cudyńka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko, jak ty piyknie godosz po naszymu
Dziękuję, ze mnie tak postrzegasz
Staram sie pomagać w miarę swoich możliwości, niestety czasu niewiele i "moce przerobowe" w związku z tym mizerne
Nie wszędzie udaje się zajrzeć.
Różyczki sliczne, ale ten clematis ... Sprawdziłam! "Mazury" jest błękitny, pełny. Cuuuudny!
Skoro dobrze Ci rośnie, to ja już Cię poproszę, żebyś zrobiła z niego odkład ... Wiesz że jestem niebiesko zakręcona? ;) (wiosną jeszcze pomarańczowo
)
Bogusiu, też myslę, że masz tę samą azalię. Miałam Ci napisać, jak tylko ja pokazałaś. Ta na zdjęciu to azalia Madzi/mag. Miałam szczęście dostać odrościk. Mam nadzieję, że się ukorzeni i wyrośnie na równie piękny krzew

Dziękuję, ze mnie tak postrzegasz

Różyczki sliczne, ale ten clematis ... Sprawdziłam! "Mazury" jest błękitny, pełny. Cuuuudny!
Skoro dobrze Ci rośnie, to ja już Cię poproszę, żebyś zrobiła z niego odkład ... Wiesz że jestem niebiesko zakręcona? ;) (wiosną jeszcze pomarańczowo

Bogusiu, też myslę, że masz tę samą azalię. Miałam Ci napisać, jak tylko ja pokazałaś. Ta na zdjęciu to azalia Madzi/mag. Miałam szczęście dostać odrościk. Mam nadzieję, że się ukorzeni i wyrośnie na równie piękny krzew

Izo będziesz mnie musiała nauczyć jak się robi ten odkład i kiedy.
A teraz co jeszcze kwitnie w ogródku:

A teraz co jeszcze kwitnie w ogródku:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jak zrobić odkład? To bardzo proste! Znajdujesz najkrótszy pęd, który da się przygiąć do ziemi. Robisz pod nim dołek, do którego wsypujesz kompost, przyginasz pęd umieszczając kawałek w dołku i przysypujesz kompostem. Mozna przytrzymac ped kawałkiem drutu wygiętym w kształcie litery v, żeby "nie wyskakiwał" z dołka. Jeżeli zrobisz to teraz, to jesienią może być juz nowa sadzonka 
Róża jakkolwiek się nazywa, jest sliczna! A co to za żółtki?

Róża jakkolwiek się nazywa, jest sliczna! A co to za żółtki?
Izo,zrobię wg.Twojej instrukcji.Zobaczymy czy mi wyjdzie.Żółtki to milionbells-surfiniowata.
Wczoraj zakwitła mi piwonia,ta która rośnie w cieniu.Jest bielutka z nieznacznymi kreseczkami w środku.

Westerland kolorem przypomina gishlende,ale tylko kolorem.Inny układ płateczków u obu róż.
Nieznana róża ,czerwona,ale jasno czerwona ma 12cm wys.i 18cmśrednicy.Pachnie owocowo.Istne cudo.

Fisherman,sFriend pączek ma aksamitno bordowy a rozwinęty kwiat przebarwia się na fuksję

Wczorajszy zakup w Obi

Izo może bardziej przypomina Westerland tą różę:
Wczoraj zakwitła mi piwonia,ta która rośnie w cieniu.Jest bielutka z nieznacznymi kreseczkami w środku.

Westerland kolorem przypomina gishlende,ale tylko kolorem.Inny układ płateczków u obu róż.
Nieznana róża ,czerwona,ale jasno czerwona ma 12cm wys.i 18cmśrednicy.Pachnie owocowo.Istne cudo.

Fisherman,sFriend pączek ma aksamitno bordowy a rozwinęty kwiat przebarwia się na fuksję

Wczorajszy zakup w Obi

Izo może bardziej przypomina Westerland tą różę:

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo będe podlewala.Musi nam wyjść.
Gabrysiu ,niestety nie było nazwy hortensji jedynie hortensja hydrangea.Jest pięknie wypasiona.
Bogusia piękny ten Westerland
Dzisiaj kolezanka zabrała mnie do ogrodów w Dankowicach.Spędziłyśmy tam 4 godziny na podziwianiu,wąchaniu i kupowaniu.Do mnie przykleiła się róża Rothenburg,różowa ,w,od 60-100cm.nie pogardziłam też jaśminem-Philadelphus hybr.Snowbelle-mały krzaczorek,ale pachnie jakby był wielgaśny.Wiesiołek missouryjski namówił mnie bym go wzięła do podsadzenia czerwonych róż,bo będzie piękne tło- no to go mam.Czepiały się jeszcze róże 3 kolorowe,takie jak masz Ty Bogusiu,ale zaczęło tak siarczyście lać,że zrezygnowalam( na razie) z poszukiwania najpiękniejszej bo byłam przemoczona.

http://img140.imageshack.us/img140/9127/wiesiolek.jpg[/img][/URL]
Niestety nie było nazwy hortensji.
Gabrysiu ,niestety nie było nazwy hortensji jedynie hortensja hydrangea.Jest pięknie wypasiona.
Bogusia piękny ten Westerland
Dzisiaj kolezanka zabrała mnie do ogrodów w Dankowicach.Spędziłyśmy tam 4 godziny na podziwianiu,wąchaniu i kupowaniu.Do mnie przykleiła się róża Rothenburg,różowa ,w,od 60-100cm.nie pogardziłam też jaśminem-Philadelphus hybr.Snowbelle-mały krzaczorek,ale pachnie jakby był wielgaśny.Wiesiołek missouryjski namówił mnie bym go wzięła do podsadzenia czerwonych róż,bo będzie piękne tło- no to go mam.Czepiały się jeszcze róże 3 kolorowe,takie jak masz Ty Bogusiu,ale zaczęło tak siarczyście lać,że zrezygnowalam( na razie) z poszukiwania najpiękniejszej bo byłam przemoczona.

http://img140.imageshack.us/img140/9127/wiesiolek.jpg[/img][/URL]

Niestety nie było nazwy hortensji.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusia ,ale dobrze wiedzieć,może znowu gdzieś mnie poniesie,a będzie jaśmin to kupię.
Haniu- czy datura ma za mało potasu,żelaza,a może znowu liofilizacja?Podlewam i sprawdzam czy nie ma sucho.Stanowisko na tarasie,słon eczne.(daturka Twoja - Gaga-wi się pięknie podzieliła ze mną).Jej też coś zaczyna żółknąć.

Haniu- czy datura ma za mało potasu,żelaza,a może znowu liofilizacja?Podlewam i sprawdzam czy nie ma sucho.Stanowisko na tarasie,słon eczne.(daturka Twoja - Gaga-wi się pięknie podzieliła ze mną).Jej też coś zaczyna żółknąć.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Anuś, albo braki pokarmowe, albo przelanie,
A gałązkę - zamawiam, bo moje przemarzły
http://www.ogrody.orzysz.org.pl/rosliny/datura.htm

A gałązkę - zamawiam, bo moje przemarzły

http://www.ogrody.orzysz.org.pl/rosliny/datura.htm