Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje marzenie - maniusika .

Post »

Nie kwitło. Jak wiesz w tym roku w maju dokupiliśmy drugą działkę. Tam właśnie w zielsku odnalazłam to ledwie z ziemi wystające.
Wygląda jak by była tam wsadzone. Może w przyszłym roku okaże się co to.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Marylko aby okazało się ładnie kwitnącym pnączem ,, listki ma nietypowe ,może i kwiaty bę śliczne ale dla samych listków też warto go mieć .Wróciłam właśnie z ogrodu ,troche zmarzłam bo wieje mroźny wiatr ale od rana świeci słoneczko to i miło było przesadzać tuje ,zostały jeszcze dwie ,cis i krzewuszka na jutro bo dzisiaj musiałam wykopac piwonie bo rosły w wodzie murek teraz nie przepuszcza wody i wszystko zalane, zięć ma przywieść ziemi tylko nie wiem kiedy .. aby nie zgniło musze z tego rogu wszystkie kwiaty usunąc ... głupiego robota lubi ,jak mawia mój M ....i przenieśc bliżej tarasu gdzie jest sucho ,, zostały jeszcze cebulowe ale strasznie mokro i nie wiem czy cos z nich będzie ,,,.. dobrze że nie pada to może troche obsuszy to i inne kwiaty przeniosę ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

znowu minął piękny dzień bo bez opadów ,chociaż rano mgła była okropna ... pojechaliśmy na cmentarz bo później może znowu zacząć padać , dużo roboty nie było .tylko umyliśmy dwa pomniki i zawieźliśmy wiązanki ,tez ich sama zrobiłam mam jak lubię z żywych iglaków ,chociaż córka trochę się krzywiła ale gdy je przystroiłam różnymi kwiatami to nabrały kolorów i nawet ładnie się prezentowały , nawet wsadziłam po kilka sztucznych kwiatów aby było ładniej ... wreszcie przesadziłam już wszystkie krzewy .. aby tylko się przyjęły to urośnie ładna ściana z tuj..teraz gdy nie będzie padało mam do przekopania pas ziemi za siatką gdzie mają rosnąć dalie i przygotować rabatkę pod trawy ,...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a to jesze ładnie wyglądające krzewy w moim ogródku już zabezpieczone na zimę ..
Mój album
x_P-42

Post »

U nas dzień nie był piękny , dopiero po południu zrobiło się znośnie. Może jutro będzie lepiej?
Widzę,że trzmielina się pięknie u Ciebie wybarwiła.Pięknie wygląda.Moja t. oskrzydlona, niestety po pierwszych przymrozkach straciła swoje liście i teraz , zamiast ubarwiać ogród , straszy pustymi badylami. ;:145
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moje nawet bez liści wygląda ładnie , są obsypane czerwonymi owocami , ciekawe czy ptaki lubią ją obiadać .. zięć przywiózł
wywrotkę ziemi do ogródka .. jak nie będzie padało trzeba będzie przerzucić ją przez murek .. ale robota , ziemia mokra i ciężka cała rodzina będzie miała robotę nawet Antoś .. ten to lubi bawić się piaskiem ..
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko Ciebie to naprawdę robota lubi :D
Wiesz pytałam w dziale identyfikacje o tą moją kolczasta roślinkę.
Dwie osoby odpowiedziały mi, że to odrost dziki jeżyny- na pewno.
Nie jestem jednak w 100% przekonana, ponad 26 lat mam jeżyny bezkolcowe i nic takiego mi nie wyrosło.
Wyrastały dziczki ale miały inne liście.
Na razie zostawiam to powoli rośnie, w przyszłym roku się wyjaśni.
Ja wyjeżdżam na groby już jutro, w niedzielę będę na grobach w swoim mieście.
Dzieci się zjeżdżają, więc będzie zajęcie, ale może w sobotę uda się zajrzeć na działkę.
Życzę ciepełka ;:3
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam zapytać czy na 3 i 7 zdjęcie są mahonie?
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mahonia ma już czerwone liście a to są ostrokrzewy , kupiłam najpierw jeden ale dowiedziałam się ze muszę mieć dwa aby mieć owoce więc kupiłam i drugi ale też w tym roku owoców nie widzę może to dwa męskie osobniki .. bo i kwiatów nie widziałam .. jeżyna dzika ma inne liście i strasznie kole ,miałam jeden pęd i tak nie wyglądał ...
Mój album
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Janeczko, Twoje mahonie mają czerwone liście, a moje jeszcze zielone. Niestety dzisiaj żadne zdjęcie nie chce się otworzyć, pozostaje tylko czytanie.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje mahonie też są jeszcze zielone.
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Janko, pięknie u ciebie i kolorowo. Nawet jesień nie zaszkodziła twojemu ogrodowi. Zazdroszczę ci tej powierzchni i oczywiście tej dorodnej lipy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

no i byłam spacerowałam, ogród zaczyna się kurczyc czyli witaj w klubie ten problem dotyka nas wszystkich i to jest fajne!
Uważam, ze to pnącze to jest odrost jeżyny bezkolcowej ale już zdziczałej, tez to miałam, trudno ją wygonić z ogródka.
Masz sporo ciekawych roślinek a masz plany czyli wiosną będziesz miała efekty swojej pracy,
chociaż teraz tez masz kolorowo, prawda jest że trawy i chostowisko dodają ogrodom uroku a tak się przed nimi broniłam.
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie jeszcze i kolorowe Janeczko w Twoim ogrodzie :wit Jak tam przeżyłaś nalot rodzinny bo ja całkiem sympatycznie i rodzinnie przebrnęłam te święta ;:167
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

poprzyjeżdżały dzieci z wnukami ,trochę powspominały dziadków i znajomych , to jedyna okazja aby przypomnieć sobie o tych którzy już odeszli . dzisiaj tez z córką i wnukiem byliśmy na cmentarzu dzień chociaż słoneczny ale był mroźny ale przyjemnie było chodzić gdy z nieba nic nie leci za kołnierz i odwiedzić wszystkich znajomych ,bez tłoku i pośpiechu , wolę odwiedzać zmarłych w dzień zadusznych ..,,
Mój album
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Witaj Janinko i znowu się spotykamy :D milo mi ponownie zobaczyć Twój ogród :D na moim forum coś rzadko bywasz :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”