Witam w nowym roku
Dziękuję za życzenia świąteczne, i te tu w wątku, które zniknęły bardzo szybko, i te na priv. Przepraszam, ze nie odpisałam wcześniej, ale miałam ograniczony dostep do internetu
Wszystkim życzę wszystkiego naj... naj... naj... w nowym roku.
Święta spędziłam w Krakowie. Okazało się, ze przejechałam tyle kilometrów po to, żeby przez tydzień wylegiwać się w łóżku z wysoką temperaturą i paskudnym kaszlem, który trwa do tej pory.
A po powrocie przywitał nas śnieg. Ponoć były tu pierwsze od 20 lat białe Święta. Teraz jest już ponad pół metra śniegu i ciągle dosypuje. Tutaj to katastrofa

Drogi nieprzejezdne, autobusy nie jeżdżą, szkoły zamknięte, w sklepie brakuje mleka i chleba, bo dostawy nie dojeżdżają codziennie. I podobno taka zima ma być do końca miesiąca. Brr...
Mnie ta zima też zaskoczyła

Nie wszystko w ogrodzie zostało przygotowane, nie mam parafiny do ogrzewania szklarni i nie wiem czy wszystkie rośliny przeżyją. W szklarni mam m.in. oleandry, passiflorę, kuflika i róże w doniczkach. W nocy bywa ok. -8C.
Tak wygladał ogródek 2 dni temu, teraz jest więcej śniegu
Ale widać też coś zielonego
Nelu, oj tak, róże mną zawładnęły całkowicie

W tej chwili mam je wszędzie, w ogrodzie w gruncie i w donicach, w szklarni w donicach i nawet moczące się w łazience (przyszły kilka dni temu, z gołym korzeniem i nie wiem co teraz z nimi zrobić).
Te w szklarni i w domu zaczęły już rosnąć
Pytasz o róże Delbarda. Są to jego nowe róże, mają być zdrowe i pachnące
La Parisienne,
La Rose de Molinard,
Ma Normandie
i pnąca Soleil Vertical.
http://www.delbard-direct.fr/tous-nos-p ... mitstart=0