Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przez te zmiany Na forum mam spore zaległości...A widzę, że i do Ciebie dotarła wiosna. Cudowne fotki. Nowe nabytki warte grzechu :wink: . Też się przymierzam do kupna rododendronów. A gdzie jest ten Lubań? Targi ogrodnicze - brzmi kusząco. Daj znać o tym festiwalu tulipanów żebym nie przegapiła.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Witam serdecznie tuję.Jestem nową forumowiczką.Lubań jest na trasie Gdańsk-Nowa Karczma-Kościerzyna.Za Nową Karczmą w kierunku Kościerzyny ok 5-7 km po lewej stronie.Nigdy tam nie byłam dowiedziałam sie o nich od Marii,na stronie internetowej wygląda zachęcająco.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tujko ja bardzo lubię rododendrony. Boję się tylko żeby nie było im tutaj za sucho! Dlatego zaczynam od jednego krzewu
Zobaczymy jak sobie będzie radził.
Odnośnie Festiwalu tulipanów to wpisz w google - Żuławski Tulipan. Ja na razie czerpię informacja tylko z internetu.

Grażynko oczywiście że bardzo chętnie się z Tobą spotkam. Wyślę Ci mój nr. telefonu ale na priw. Ja na pewno będę w Chrztowie w niedzielę, być może uda się przyjechać w sobotę - ale to nie ode mnie zależy.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-u mojej siostry lepiej sobie radzi rododendron i obficiej kwitnie ten w bardziej osłoniętym zakątku ogrodu.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU wpadlam sie z Toba przwitac z dalekiego zakatka . Ciesze sie ,ze mnie odwiedzasz w mojej oazie . Z powodu awarii na forum nie zdazylam odpisac ;:168 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo, czy wszystkie koty jeżdżą z Wami na działkę w weekendy?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! Na działkę zabieramy tylko dwa koty: Fidela i Bubka, ale pojedynczo. Mkolina panikuje w samochodzie -wyje cały czas i zieje przy tym jak pies z wywalonym na zewnątrz językiem. Nawet jeśli jest to 5-cio minutowa jazda do weterynarza. Nie zabieramy, żeby nie dręczyć.
Mefi nie znosi zmiany otoczenia. W aucie zachowuje się w miarę normalnie, ale w obcym pomieszczeniu jest skrajnie przerażony. Pamiętam jak cały weekend przesiedział w wersalce. Nie je nie pije nie sika. Nie zabieramy żeby nie dręczyć.
Koty zabieramy pojedynczo na zmianę raz Fidel raz Bubek. Boję się że dwóch naraz nie upilnuję. Jak wyjeżdżamy na krótko (czyli mniej więcej coś około doby) to koty zostają same. Gdy wyjeżdżamy w piątek po pracy - do niedzieli to załatwiamy baby-sitter do kotów. To znaczy moja kochana i najlepsza na świecie sąsiadka Marylka dostaje klucze, przychodzi nakarmi, kuwetkę sprzątnie i jeszcze wygłaszcze. Koty ją adorują aż zazdrosna czasem jestem. Strasznie się rozpisałam, ale o kotach to ja mogę w nieskończoność...........

A rododendrony to lubią zaciszne miejsca, dlatego dla mojego wybrałam takie stanowisko osłonięte krzewami i lekko zacienione, mam nadzieję że mu tam będzie dobrze.

Jadziu cieszę się że zaglądasz :lol:

Dziewczyny CZY U WAS PADA ????
U nas nie spadła kropła deszczu od 25-ciu dni! Zaczyna się powtórka z ubiegłego roku?

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU ciesze sie z Twoich odwiedzin . A ja znowu przy kompie normalnie do leczenia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-nic u nas nie spadło ponad 3 tygodnie.Za to rano czyli po 8.00 była mgła,że nożem kroić i chłodno,a teraz ponownie prawie lato.Zawiązuje mi się pierwsza biała poziomka, zakwitł doniczkowy barwinek, oba z zeszłego roku przezimowane w górce piaskowej.Konstanty jest znakomity do podróży i wszędzie czuje się świetnie oraz zachowuje wzorcową czystość.Za to Nikita ryczał jak obdzierany ze skóry przy jeździe ponad 30/h, został przywieziony z Łańcuta i wyobraź sobie tę jazdę.Woziłam go w koszyku na rowerze na działkę i to tolerował.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ambo w naszej części deszcze może przyjdą we czwartek NIESTETY :twisted: Pozostaje nam dalej latać z konewkami i podlewać rośliny niestety.Stare baby przepowiedziały suchą i wietrzną wiosnę.Pozdrawiam Cię i deszczyku mimo wszystko.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och te stare baby.......
Może chociaż starzy Górale przepowiedzą deszcze na Kaszubach ;:113
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-Najstarsi Górale głównie nie pamiętają......Pozdrawiam znad sałatki śledziowej z czerwoną fasolką jak pisze PO KASZUBSKU i życzę opadów.U nas się nie zanosi.
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Witam.Dotarłam i ja do ciebie.Wiosna zaczyna się u ciebie kolorowo :D .U mnie też ani kropli deszczu nie widać,za to codziennie lekkie przymrozki.Wolałabym aby susza z poprzedniego roku się nie powtóżyła.W takim lesie mieszkać to dopiero frajda!
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sterlizjo ja tam nie mieszkam na stałe niestety :cry:
Ale dobrze mieć chociaż odskocznię na weekend...
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witam Mario!
Rozbawiłaś mnie opowieściami o kotach!
U mnie również nie padało od ponad 3 tygodni!
Czekam razem z Tobą na deszcz.
Pozdrawiam. 8)
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”