Trochę mniej przerażona . Ewa
Miejsce na ziemi -Ave cz.2
Jeju chwalą mnie 
Jeszcze sobie przypomniałam, że po koszeniu trawy rozrzucałam ją pod pomidory i pory .. tak gdzieś wyczytałam, żeby robić... a jak wyschła to ją zakopywałam bo mnie denerwowała na wierzchu
Jeszcze sobie przypomniałam, że po koszeniu trawy rozrzucałam ją pod pomidory i pory .. tak gdzieś wyczytałam, żeby robić... a jak wyschła to ją zakopywałam bo mnie denerwowała na wierzchu
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo, jeśli tak zbierasz info o pomidorach, to może podzielę się moim jednorazowym doświadczeniem?
Wyszło trochę przydługawe, więc przeniosłem do siebie.
Wyszło trochę przydługawe, więc przeniosłem do siebie.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- kubanki

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz racje Ewo, ja też już śledzę pomidorowe wskazówki i czekam na cynk od Minismoka na wysiew w lutym. Część może wysieję w terminie podanym przez Tadeusza (4-6 luty). Zobaczymy co z tego wyniknie. A teraz lecę do Krzyśka poczytać o jego doświadczeniach. Moje zeszłoroczne niestety były kiepskie, bo za późno wszystko zaczęłam i deszczowa pogoda we wrześniu dobiła moje pięknie zapowiadające się pomidory. Żal było na nie patrzeć.
A propos mam pytanie: czy mogę wysadzić tegoroczne pomidory w to samo miejsce co zeszłoroczne, które zeżarła zaraza ziemniaczana, czy to oznacza skazanie ich na zakażenie??? Oczywiście tamte krzaki zostały wyrwane i zlikwidowane. Zależałoby mi, żeby można było, bo mam tam przygotowaną dobrą ziemię. A u mnie to nie takie hop przygotować te 20m2 dobrej ziemi pod uprawę
Jeśli nie pomidory to co mogę tam bezpiecznie posadzić???
A propos mam pytanie: czy mogę wysadzić tegoroczne pomidory w to samo miejsce co zeszłoroczne, które zeżarła zaraza ziemniaczana, czy to oznacza skazanie ich na zakażenie??? Oczywiście tamte krzaki zostały wyrwane i zlikwidowane. Zależałoby mi, żeby można było, bo mam tam przygotowaną dobrą ziemię. A u mnie to nie takie hop przygotować te 20m2 dobrej ziemi pod uprawę
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Ave Eve
powiem krótko "zdrajczyni"
..jest przyjemnosc SADZENIA i jest przyjemnosc JEDZENIA
wybór nalezy do Ciebie
cmokasy z gór
powiem krótko "zdrajczyni"
wybór nalezy do Ciebie
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ewuniu, chyba powinnaś rozważyć zmianę awatarka,
na wizerunek w koronie i z pierożkiem w dłoni.
Boś jest BEZKONKURENCYJNĄ królową pieroga!
To pyszna zaleta ale i problem, bo teraz Krzysiak nie chce jeść kupnych
.
Kupne, od zębów Mu odskakują i twierdzi, że "gumoleum" jeść nie będzie
I co teraz?
Może fabryki pierogów zastosują Twoją recepturę ?
na wizerunek w koronie i z pierożkiem w dłoni.
Boś jest BEZKONKURENCYJNĄ królową pieroga!
To pyszna zaleta ale i problem, bo teraz Krzysiak nie chce jeść kupnych
Kupne, od zębów Mu odskakują i twierdzi, że "gumoleum" jeść nie będzie
I co teraz?
Może fabryki pierogów zastosują Twoją recepturę ?
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Sposób na grypę [sonda wideo]
http://pl.youtube.com/watch?v=WHr91GipNHk
Ewuniu, czosnek antykoncepcyjny wirusowo...
http://pl.youtube.com/watch?v=WHr91GipNHk
Ewuniu, czosnek antykoncepcyjny wirusowo...
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Kochane moje Słoneczka - dziękuję Wam bardzo za pamięć i wparcie - pomagają
juz mi troche lepiej, ale słaba jestem jak niemowlę - co za paskudna cholera ten wirus, już dawno nic mnie tak nie złamało
Mądra pani doktor nie dała antybiotyku, kazała leżeć, dała podstawowe leki zaleciła zdrowe "babcine" metody. A w poniedziałek kontrola. Czosnek działa cuda. Przeróżne napary ziołowe też.
Plusem tego chorowania jest efekt odchudzający, hahahaha ale Wam tego nie polecam
Zdrówka Wam życzę, dbajcie o siebie, nie łapcie wirusów. Jak będę w stanie utrzymac myszke dłużej niz przez 10 minut, to sie odezwę

Mądra pani doktor nie dała antybiotyku, kazała leżeć, dała podstawowe leki zaleciła zdrowe "babcine" metody. A w poniedziałek kontrola. Czosnek działa cuda. Przeróżne napary ziołowe też.
Plusem tego chorowania jest efekt odchudzający, hahahaha ale Wam tego nie polecam
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Zatęskniłam za wiosną, więc na parapecie pojawiła się kompozycja z krokusików, żonkili i hiacyntów

Podobno to kobiety nie mają umiarów w zakupach... poprosiłam swojego Połówka, żeby zajrzał do sklepu i kupił mi parę rzeczy, jak będą - a on przeszedł sam siebie - jak nie wiedział co chciałam (bo napisałam np. bazylia) - to kupił 3 - każdą inną. Ale mam już moje pomidorki i nawet na przyszłość większe osłonki

teraz czekam na sygnał od Smokowego Gazdy i będziem siać...

Podobno to kobiety nie mają umiarów w zakupach... poprosiłam swojego Połówka, żeby zajrzał do sklepu i kupił mi parę rzeczy, jak będą - a on przeszedł sam siebie - jak nie wiedział co chciałam (bo napisałam np. bazylia) - to kupił 3 - każdą inną. Ale mam już moje pomidorki i nawet na przyszłość większe osłonki

teraz czekam na sygnał od Smokowego Gazdy i będziem siać...
DZIĘKUJĘ