Skromny ogród Joli - 2008r.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86

- Kontakt:
- krzysiek86

- Kontakt:
Joluś kochanie pospacerowałam po ogrodzie ,chciałam nawet gwizdnąć Ci jednego pana zrobionego przez Cibie ale ciut za ciężki
Masz piękne kwiaty ,żółta kanna urocza ja nie widziałam żółtej
kala też Ci pięknie rośnie i kwitnie .Zauważyłam ,że nasza kochana liska już Ci pomogła ,ja nie wiedziałam jak Ci pomóc
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej nocki
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłej nocki

- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zgadzam się z Krzysiem.
Liści na jezdni- moc, wierzby sypią jakby to był konice września.
Na domowej brzozie, już żółte liście i z każdym porankiem, coraz więcej ich.
Słońce nisko, nawet nie wybarwia porządnie kwiatów Masquarade, a miesiąc temu,
w tym samym miejscu, zamiast oranżu, był ciemny karmin.
Joluś, wyczyść kompa - PW i zajrzyj na allegro, tam często ogródkowiecze
sprzedają nadwyżki za grosik.
Liści na jezdni- moc, wierzby sypią jakby to był konice września.
Na domowej brzozie, już żółte liście i z każdym porankiem, coraz więcej ich.
Słońce nisko, nawet nie wybarwia porządnie kwiatów Masquarade, a miesiąc temu,
w tym samym miejscu, zamiast oranżu, był ciemny karmin.
Joluś, wyczyść kompa - PW i zajrzyj na allegro, tam często ogródkowiecze
sprzedają nadwyżki za grosik.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu! Nareszcie dotarłem z rewizytą. Pospacerowałem sobie po Twoim skalniaczku, bo ogólnie lubię kamienie i czuję ich niedosyt. Ale kwiatuszki też piękne pomiędzy kamieniami.
Śliczne te żółte kwiaty - kalla, słonecznik ozdobny, aksamitki, kanna. Przyłączam się do Hanki - sadź wiesiołki, jeśli lubisz żółte kwiaty. Rosną bezproblemowo i jest w czym wybierać - od pokładająco się-płożączych (wiesiołek missuryjski) poprzez zgrabne krzaczki (w. krzewiasty) do wysokich (np. w. dwuletni). Ale tojeść też lubię tyle że trzeba ją posadzić w pojemniku, by się nie rozpełzła. Gdy ma dużo wilgoci (np. przy oczku) - osiąga imponujące rozmiary i obsypuje się szczodrze kwiatami. Jeśli żółte, to oczywiście rudbekie (tu też jest w czym wybierać), słoneczniczki i liliowce. Co jeszcze - chaber wielkogłówkowy, krwawnik wiązówkowaty, pięciorniki krzewiasty i złoty, wiosenna smagliczka, laki, omiegi, chryzantemy, dalie, rumian złoty, kokorycz złota, oman, dziewanna, języczki, kosaciec żółty, nachyłki, pustynniki, dzielżan, pełniki itd. Wybór jest naprawdę duży. Pozdrawiam serdecznie i jeśli pozwolisz, wpadnę znowu.
Śliczne te żółte kwiaty - kalla, słonecznik ozdobny, aksamitki, kanna. Przyłączam się do Hanki - sadź wiesiołki, jeśli lubisz żółte kwiaty. Rosną bezproblemowo i jest w czym wybierać - od pokładająco się-płożączych (wiesiołek missuryjski) poprzez zgrabne krzaczki (w. krzewiasty) do wysokich (np. w. dwuletni). Ale tojeść też lubię tyle że trzeba ją posadzić w pojemniku, by się nie rozpełzła. Gdy ma dużo wilgoci (np. przy oczku) - osiąga imponujące rozmiary i obsypuje się szczodrze kwiatami. Jeśli żółte, to oczywiście rudbekie (tu też jest w czym wybierać), słoneczniczki i liliowce. Co jeszcze - chaber wielkogłówkowy, krwawnik wiązówkowaty, pięciorniki krzewiasty i złoty, wiosenna smagliczka, laki, omiegi, chryzantemy, dalie, rumian złoty, kokorycz złota, oman, dziewanna, języczki, kosaciec żółty, nachyłki, pustynniki, dzielżan, pełniki itd. Wybór jest naprawdę duży. Pozdrawiam serdecznie i jeśli pozwolisz, wpadnę znowu.