Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 13

Post »

'Wędrowiec wspomagający się dwoma laskami' :;230 Myślisz, że ciemiernik cuchnący nie zakwitnie już? Stawiam, że jednak zakwitnie :)
Masz piękną kolekcję floksów, lubię te biało kwitnące, zresztą wszystko jedno, sierpień bez zapachu floksów, w warzywniku, to nie sierpień!
Śledzę sytuację zagrożenia powodziowego, śledziłam też tą sprzed ponad trzydziestu lat. Tobie na szczęście nie grozi, ale współczuję innym.
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Rany ale mnie dawno nie było! Lucynko byki, bukiet czerwonych róż widzę że młodziaki w Was się robią ;:4 Ja jak mojego przyszłego M przegoniłam w różami na dzień kobiet to jedynie raz w roku (bo imieniny i urodziny mam razem) i na przeprosiny z kwiatkami się wstawia! Dobrze że pączki smażyłam bo też dostałabym ślinotoku patrząc na Twoje. Kwiatów pięknych pokazałaś moc, a roże w szczególności, otulona magnolia przypomina mi panią na spacerze z kijkami ;:306 Ja też nic nie opatulałam ani hortensji, ani rododendronów czy azalii (zresztą nigdy ich nie opatulałam) więc nie martw się zakwitną! Znowu idzie ocieplenie i byle mrozy nie wróciły jak stopi się śnieg. Tobie już pięknie rosną kwiatuszki z rozsady więc będzie kolorowe jak zwykle.
Całuję i mocno ściskam życząc zdrówka i słoneczka ;:196 ;:196 ;:167 ;:3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Lucynko
Piękne te różyczki od mężusia , za te starania ulubiona potrawa mu się należy.
Floksy ładne, ja dopiero w tym roku zakupiłam je , także czekam jak zakwitną i pokażą swoją urodę.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Lucynko z tym rozpieszczaniem M zażartowałam, oczywiście że należy o niego dbać,co we dwoje to nie samemu ;:168 a nie tak jak ja sama zdana na siebie od wielu lat :(
Znowu zasypałaś nas pięknymi wspomnieniami, ileż jest tych cudownych kwiatów u Ciebie ;:215 ;:215
Sadzoneczkę bodziszka żałobnego chętnie przygarnę, gdzieś widziałam go w kompozycji z hostami i bardzo mi się spodobało, a nie udało mi się go jeszcze upolować ;:196
Pozdrawiam Was cieplutko i miłego dnia ;:3 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No to masz niezwykłą jednak tę kolekcję roślin w sezonie. Lucynko. Takie ilości - no zawrót głowy. ;:180
Może zmienię miejscówkę mojej jarzmiance? Moja nie szaleje nic a nic, jak ją posadziłam parę lat temu - taka jest.
O ciemiernika cuchnącego bym się nie bała. Powinien zaskoczyć. Miałam go kiedyś na inne działce, i nigdy się o niego nie bałam, bez względu jaka była zima.
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko śniegu u Ciebie sporo pięknie to wygląda w promieniach słonecznych u mnie słoneczka jak na lekarstwo nie mogę sie doczekać więcej za oknem szaro buro. Sadzonki tez ładnie Ci rosną mnie wyszły tylko goździki na resztę czekam. Pozdrawiam cieplutko życzę zdrówka i dużo słoneczka dla Ciebie i roślinek ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Cały dzień sypał śnieg. Napadało go trzy razy więcej niż przed mrozami, a zbliża się odwilż.
Mnie to specjalnie nie przeszkadza, jednak żal mi M, który codziennie wędruje do swoich ptaków, żal mi też ludzi, którym ciągle zagraża powódź.
Mimo naprawdę pięknych zimowych widoków z okien, z tyłu głowy siedzi obraz tragedii powodzian sprzed 39 lat.
A za oknami zrobiło się naprawdę pięknie, bielusieńko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w domku maleńki ogródeczek raduje serce stęsknione już za działkowymi barwami i aromatami.

Obrazek

Wiki - chciałabym, by ciemiernik zakwitł, bo to nowa roślina na mojej działce i jeszcze nigdy nie widziałam jej kwiatów na żywo. :lol:
Zapach floksów również lubię, a najładniej pachną te starsze odmiany.
Dzisiaj dosypało śniegu, a zbliża się odwilż i sytuacja powodzian ciągle jest niebezpiecznie dramatyczna. :(

Marysiu - nie uznaję ani 'walentynek', ani 'dnia kobiet'. W tym roku M zaszalał, ponieważ od kilku już dni przebąkiwał o bykach, a ja udawałam, że nie słyszę. Musiał coś zrobić, bym usłyszała wołanie na puszczy. ;:306
Skoro tak twierdzisz, to już nie martwię się o rododendrony czy azalie ;:333 , ale co do hortensji ogrodowych, to już nie jestem taka przekonana. ;:185
Słoneczko nie zaświeciło, spadł śnieg, nie mniej dziękuję za dobre życzenia, a zdrówko przytulam i odwzajemniam. ;:167 ;:196

Ewuniu - starał się o tę ulubioną potrawę od jakiegoś czasu, a ponieważ ja udawałam, że nie słyszę, został zmuszony postarać się lepiej. :wink:
Floksy na pewno dadzą Ci dużo radości, bo one nie tylko ładnie kwitną, one pięknie pachną. ;:333

Halinko - masz rację, we dwoje raźniej. A Tobie współczuję samotności. ;:168
Trochę tego kwiecia nagromadziłam, co powoduje, że na działce panuje tzw. artystyczny nieład. ;:7
Bodziszek żałobny dopisany do poprzedniego.
Pozdrawiam wzajemnie cieplutko. ;:196

Beatko - sezon jest długi, w związku z tym nie wszystko jednocześnie kwitnie, dzięki czemu w moim miszmaszu wszystko da się pomieścić. ;:303
U mnie jarzmianka najlepiej rośnie w najgorszym miejscu, ale tylko biała, różowa jest bardziej wymagająca.
W sprawie ciemiernika cuchnącego trzymam Cię za słowo i bardzo się cieszę na jego pierwsze u mnie kwitnienie. :tan
Pozdrawiam wzajemnie. ;:167

Alu - moje słoneczko też poszło sobie odpocząć i od dwóch dni przeważają chmury, a dzisiaj dodatkowo porządnie sypnęło śniegiem. Szkoda, że idzie odwilż, :( bo teraz jest naprawdę pięknie.
Rzeczywiście sieweczki mają się dobrze, choć zaliczyłam też niepowodzenie - nie pokazała się ani jedna siewka lobelii różowej. :oops:
Bardzo dziękuję za dobre życzenia, które w całości odwzajemniam. ;:196

Dzisiaj swoje święto ma moja kotka, wobec tego Misia na działce.

W maju.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W czerwcu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W lipcu Misia więcej czasu spędzała na działkach sąsiednich niż na własnych włościach.

Obrazek

Obrazek

W sierpniu też znikała na długie godziny bądź przysypiała w domku na kanapie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

We wrześniu już chętniej pozowała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W październiku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W listopadzie.

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy Wam życzę, a Waszym kotkom cieplutkiego mizianka. ;:4
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko Twoja Pusia widać, że ma mięciutkie futerka, pięknie zadbana czyściutka pannica :lol:
Moje artystki chyba już są bardzo znudzone siedzeniem w domku, wczoraj tak świętowały, że co chwilkę w przerwach między snem się tłukły, tzn. Misia turbowała Pusię, dziwnie świętowały :lol:
Domowy ogródeczek bardzo ładny zrobiłaś, przynajmniej tak można sobie wiosnę przywołać. Pogoda nas nie rozpieszcza, dziś będzie szary zamglony dzień. Ale ja Ci życzę pogody ducha, do wiosny coraz bliżej.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Lucynko, ta to ma życie ;:167 Pięknie zadbana.
U mnie już prawie po śniegu, pełno błota i dzisiaj już +3 i mgła.
Ale masz zapach hiacyntowy, gałązki - ja mam żółte forsycji :D
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Domowa pieszczocha na łonie natury... ;:138 ;:215
Zima znów zawróciła i u mnie wczoraj cały dzień sypało a tu ponoć wiosna nadchodzi...Oby nie było powodzi! ;:oj
Miłego dnia Lucynko!Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko no to nam zrobiłaś święto Kota, Misi rok na działce. Modelka pozuje z wielką chęcią i czasem tylko ma już dość i ucieka do pustych ogrodów sąsiadów. Szkoda, że nasze koty pozbawione są możliwości zalotów, umizgów partnerów i macierzyństwa, bo to zostało im odebrane wraz z ucywilizowaniem :wink: Coś za coś! za to mamy czyściutkie, wymuskane kotki w pieleszach domowych.
Białe szaleństwo u mnie topi się w zastraszającym tempie za to na parapetach coś zaczyna się zielenić, a w niektórych wątkach czytam o znudzeniu śniegiem...wiosna za progiem!
Mam wrażenie, że M przyjemniej było po śniegu i w lekkim mrozie iść do gołąbków niż teraz brnąć w brei i deszczu. Mam nadzieję, że lodołamacze nie dopuszczą do zalewania domostw i wszyscy w zdrowiu i dobrych humorach wyjdziemy w marcu w pole uprawiać mniejsze lub większe połacie ziemi.
Ściskam i całuję ;:4 ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj to dosypało u Ciebie śniegu tak jak i u mnie, ale odwilż już idzie wyczuć powoli ocieplenie się zbliża, a jak sie patrzy na takie zdjęcia z lata to już się marzy za taka pogodą. Pozdrawiam życzę miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Lucynko
Modelka bardzo ładnie pozuje, ma talent w tej sztuce.
Piękna zima, u mnie dziś roztopy, dużo śniegu stopniało.
Prognozy wskazują, że będzie ciepło a potem znowu ma przyjść mrozik.
Istna huśtawka pogodowa.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

A gdzie korona?chyba schowałaś a kicia biedna chodzi i szuka. ;:306
Piękne widoczki zimowe pokazujesz.U nas dziś pięknie bo szadż pokryła drzewa i krzaki a nawet trawy.
Kącik z kwiatkami fajny,taki mini,mini ogródek. :D
Miłego dnia. ;:168
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Lucynko :wit Twoja Misia jest bardzo fotogeniczna ;:333 Każda fotka to cudny portrecik ;:63
Widzę, że Ty mieszkasz w tej zimowej połowie naszego kraju :roll: dobrze, że w razie ochłodzenia roślinki będą bezpieczne. U mnie niestety śnieg topnieje na potęgę, zapowiadają duze ocieplenie, a później znów ochłodzenie. Obawiam się o moje niektóre rośliny ;:7
Wiosenka na stoliczku super! Kolorowa i pachnąca ;:138
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”