Zaczynam - rogalm1 cz.1
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko podwójne gratulacje!!!!!!
PO pierwsze gratuluję spowiedzi - a mówiłam że wszystko będzie dobrze!
Po drugie gratuluję domku! Wygląda bardzo fajnie. Mam nadzieję że po komunii napiszesz nam wszystko ze szczegółami.
A ja mam nową szkółkę, ale teraz nie będę i głowy zawracać. Pozdrawiam Maria
.
PO pierwsze gratuluję spowiedzi - a mówiłam że wszystko będzie dobrze!
Po drugie gratuluję domku! Wygląda bardzo fajnie. Mam nadzieję że po komunii napiszesz nam wszystko ze szczegółami.
A ja mam nową szkółkę, ale teraz nie będę i głowy zawracać. Pozdrawiam Maria
.
Mam okropne tyły z forum, z powodów oczywistycz. Komunia Mateuszka bła przepiękna, głównie dla tego, że nasz ksiądz to chodzący spokój i uśmiech. Zgadnijcie tylko jaka była pogoda? Oczywiście padało cały czas- ja chyba przyciagam deszcz.
Wczoraj od razu była pielgrzymka do KAlwarii, wzięłam sobie dzień opieki i też pojechałam, a tu niespodzianka - wyszło piękne słońce i było cudownie. A dzisiaj siedzę pół dnia na maturach z angielskiego, a potem jeszcze mamy gości, ale od jutra mam nadzaję, że wszystko wróci do normy i pooglądam co tam powyrabialiście na swoich działeczkach przez długi weekend!
Pokażę Wam kilka kwiatków, którym się u mnie spodoboło i ślicznie rosną!
Gabrysiu niestety żeleźniak od Ciebie marnieje, czy on nie lubi słońca?

a tu mini migdałek, który nie wiem dlaczego jest biały

a tu moja największa radość - tegoroczne agresty i porzeczki, chyba będą już miały owoce - nie mogę w to uwierzyć, oglądam je po kilkanaście razy na dzień, a one coraz piękniejsze!

Wczoraj od razu była pielgrzymka do KAlwarii, wzięłam sobie dzień opieki i też pojechałam, a tu niespodzianka - wyszło piękne słońce i było cudownie. A dzisiaj siedzę pół dnia na maturach z angielskiego, a potem jeszcze mamy gości, ale od jutra mam nadzaję, że wszystko wróci do normy i pooglądam co tam powyrabialiście na swoich działeczkach przez długi weekend!
Pokażę Wam kilka kwiatków, którym się u mnie spodoboło i ślicznie rosną!
Gabrysiu niestety żeleźniak od Ciebie marnieje, czy on nie lubi słońca?

a tu mini migdałek, który nie wiem dlaczego jest biały

a tu moja największa radość - tegoroczne agresty i porzeczki, chyba będą już miały owoce - nie mogę w to uwierzyć, oglądam je po kilkanaście razy na dzień, a one coraz piękniejsze!

-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
no i oczywiscie wyjść z twojego ogrodu nie mogłam, tyle ciekawostek i piekności
Ja tez byłam w niedziele na komunii i tez lało
za to atmosfera była wspaniała 
Domek - super, a migdałek taki "dziewiczo biały" - faktycznie biały kruk wśród migdałków
Z przyjemnoscia oglądałam Twoich pomocników - z nimi wszystko sie uda.
Będę pamiętała (w czasie suchego lata) , że przyciagasz deszcz ;) i w razie czego zaproszę do siebie , hihihihi.
Porzeczki - imponujące, jeśli masz równiez czarną - to mozna zrobic z jej liści majowych wspaniałą nalewkę ;) przy ognisku będzie jak znalazł...

Domek - super, a migdałek taki "dziewiczo biały" - faktycznie biały kruk wśród migdałków

Z przyjemnoscia oglądałam Twoich pomocników - z nimi wszystko sie uda.
Będę pamiętała (w czasie suchego lata) , że przyciagasz deszcz ;) i w razie czego zaproszę do siebie , hihihihi.
Porzeczki - imponujące, jeśli masz równiez czarną - to mozna zrobic z jej liści majowych wspaniałą nalewkę ;) przy ognisku będzie jak znalazł...
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniczko bardzo się cieszę że uroczystość I Komunii Mateuszka tak dobrze się udała.
Biały migdałek - rewelacja, jeszcze takiego nie widziałam, chyba trafiła Ci się rzadkość!
A ja posadziłam nowe sadzonki kolejnego iglaczka. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak się uda ta "uprawa"to będziemy się dzielić. Pozdrawiam Maria
Biały migdałek - rewelacja, jeszcze takiego nie widziałam, chyba trafiła Ci się rzadkość!
A ja posadziłam nowe sadzonki kolejnego iglaczka. Zobaczymy co z tego wyniknie. Jak się uda ta "uprawa"to będziemy się dzielić. Pozdrawiam Maria
Ave, może podasz mi przepis na tę nalewkę z liści czarnej porzeczki, ja mam jeszcze małe krzaczki ale u zaprzyjaźnionego sąsiada cała plantacja!
Wszystkim którzy trzymają za nas kciuki bardzo dziękuję! Jak teraz pojedziemy na działkę to może pogoda będzie na tyle dobra, że porobię jakieś zdjęcia domku i nie tylko...
Zdjęłam zasłonki do wyprania i okazało sie to dobrym pomysłem, ponieważ ludzie z całej okolicy przychodzą i przez te ogromne szyby oglądają wszystko co jest w środku i nie mogą się nadziwić jakie to fajne. Sąsiad dzwonił czy nie mógłby pobierać opłat od zwiedzających, ale ja się cieszę, że już te "odwiedziny" będą za nami!
A to moje dzieci, wreszcie udało mi zrobić sie im zdjęcie razem

A tak wyglądają te pomidory, które dawno temu przepikowałam jak nie miały jeszcze liści właściwych i nie wiem czy dobrze rosną, bo mi trochę wydaja się dzikie

I jeszcze mam pytanie do Joli lub kogoś kto sie zna na takim kwiatku (paciorecznik), pięknie mi wyrósł z nasionka ale wydaje mi się, że już ma dość tego kubka po jogurcie, czy mogę go już dać do gruntu i czy lubi słońce czy raczej cień

Wszystkim którzy trzymają za nas kciuki bardzo dziękuję! Jak teraz pojedziemy na działkę to może pogoda będzie na tyle dobra, że porobię jakieś zdjęcia domku i nie tylko...
Zdjęłam zasłonki do wyprania i okazało sie to dobrym pomysłem, ponieważ ludzie z całej okolicy przychodzą i przez te ogromne szyby oglądają wszystko co jest w środku i nie mogą się nadziwić jakie to fajne. Sąsiad dzwonił czy nie mógłby pobierać opłat od zwiedzających, ale ja się cieszę, że już te "odwiedziny" będą za nami!
A to moje dzieci, wreszcie udało mi zrobić sie im zdjęcie razem

A tak wyglądają te pomidory, które dawno temu przepikowałam jak nie miały jeszcze liści właściwych i nie wiem czy dobrze rosną, bo mi trochę wydaja się dzikie

I jeszcze mam pytanie do Joli lub kogoś kto sie zna na takim kwiatku (paciorecznik), pięknie mi wyrósł z nasionka ale wydaje mi się, że już ma dość tego kubka po jogurcie, czy mogę go już dać do gruntu i czy lubi słońce czy raczej cień

Monisiu fajnie patrzeć, jak wszystko u Ciebie pięknie rośnie 
Super masz dzieciaki, może też się kiedyś doczekam takiej miłej gromadki

Super masz dzieciaki, może też się kiedyś doczekam takiej miłej gromadki

Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon
Zapraszam na mój balkon