A tu upał się zrobił, może chociaż późnym wieczorem popryskam...
 A tu upał się zrobił, może chociaż późnym wieczorem popryskam... Pięknie sobie panienki poczynają u ciebie
 Piwonie i rh obłędne
 Piwonie i rh obłędne  
 A co to takiego fajnego?

A tu upał się zrobił, może chociaż późnym wieczorem popryskam...
 A tu upał się zrobił, może chociaż późnym wieczorem popryskam...  Piwonie i rh obłędne
 Piwonie i rh obłędne  

bardzo ciekawa.
  bardzo ciekawa. Naprawdę nie wiem co mi się bardziej podoba. Czy przecudne róże, fantastyczne piwonie czy kluseczki z truskawkami - wszystko wygląda apetycznie. Jedno do połknięcia, reszta do zjedzenia oczami
 Naprawdę nie wiem co mi się bardziej podoba. Czy przecudne róże, fantastyczne piwonie czy kluseczki z truskawkami - wszystko wygląda apetycznie. Jedno do połknięcia, reszta do zjedzenia oczami   

Na szczęście ma jeszcze pąki:)
 Na szczęście ma jeszcze pąki:)

Przedstawiam sam kwiat..
 Przedstawiam sam kwiat..

U mnie większość róż w pełnym rozkwicie...I co z tego, skoro takie temperatury plus mocne słońce skracają żywot kwiatów? W ubiegłym roku o tej porze wszystko dopiero było w pąkach. Teraz, zanim na dobre zacznie się czerwiec, będę przycinać przekwitnięte kwiaty
  U mnie większość róż w pełnym rozkwicie...I co z tego, skoro takie temperatury plus mocne słońce skracają żywot kwiatów? W ubiegłym roku o tej porze wszystko dopiero było w pąkach. Teraz, zanim na dobre zacznie się czerwiec, będę przycinać przekwitnięte kwiaty   Czyżby róże miały zamiar kwitnąc w tym sezonie trzy razy? Jak dla mnie może być
  Czyżby róże miały zamiar kwitnąc w tym sezonie trzy razy? Jak dla mnie może być   
  Ja jestem dumna, bo po czterech latach czekania zakwitła wreszcie moja jedyna piwonia. Co prawda jednym kwiatem, ale i tak się cieszę. A już chciałam się jej pozbyć, bo tyle lat czekania, a ona wiecznie miała tylko liście.
  Ja jestem dumna, bo po czterech latach czekania zakwitła wreszcie moja jedyna piwonia. Co prawda jednym kwiatem, ale i tak się cieszę. A już chciałam się jej pozbyć, bo tyle lat czekania, a ona wiecznie miała tylko liście.

Różyce zaczęły spektakl i będziemy się nimi ekscytować, bo choć kapryśnice, to jednak wyjątkowe.
 Różyce zaczęły spektakl i będziemy się nimi ekscytować, bo choć kapryśnice, to jednak wyjątkowe.  Już kilka liści z czarną plamistością zerwałam.
 Już kilka liści z czarną plamistością zerwałam.  
  Taka upalna pogoda służy pomidorom, ale jednak podlewanie konieczne.
 Taka upalna pogoda służy pomidorom, ale jednak podlewanie konieczne. 

Piękne masz róże. Niektóre niesamowicie piękne można powiedzieć. Miałam napisać o kilku z nich, ale ledwo patrzę na oczy już i lecę spać.
  Piękne masz róże. Niektóre niesamowicie piękne można powiedzieć. Miałam napisać o kilku z nich, ale ledwo patrzę na oczy już i lecę spać. 

U nas wczoraj przeszła burza, ale w sąsiedniej miejscowości spłonęła stodoła od uderzenia pioruna, więc to dość wysoka cena za podlewanie... Niby każdy wie, że takie zagrożenie istnieje, jednak gdy dotyka to ludzi, których się zna nabiera innego znaczenia
 U nas wczoraj przeszła burza, ale w sąsiedniej miejscowości spłonęła stodoła od uderzenia pioruna, więc to dość wysoka cena za podlewanie... Niby każdy wie, że takie zagrożenie istnieje, jednak gdy dotyka to ludzi, których się zna nabiera innego znaczenia