Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Może cyknij fortkę , zaglądnij do działu orchid
. Może jakiś problemik jest i da się rozwiązać ?
ale listki i korzenie mają zdrowe ? Jeśli całe pędy uschły to trzeba trochę poczekać.. , zdarza sie że nawet rok.. Ale raczej kwitna częściej...
Jak przekwitają to ja zazwyczaj je ciągle przenosze do bardziej ciepłego , pózniej do chłodnieszego pokoju i dzięki temu mają róznice temperatury i wybijaja pedy . Ile osób juz mówiło , że storczyki nie dla nich , że im padają a teraz mają kolekcje..
. Masz ten najprostszyy w uprawie gatunek tak ? phalaenopsis Bo ten co go już nie masz ( miltonia) dobrze czuje sie w kuchni , lubi zraszanie miękka letnią woda , po przekwitnięciu ścina sie całe pędy . Moczyć można w wodzie doniczkę przeż 15 min. co 8/9 dni z dawką nawozu do wszystkich domowych , albo storczyków 4 krotnie mniejszą niz zalecana przez producenta .

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Grzesiu .Co to za gazeta Briko.Grzesiu pisze:Genia Witaj......Pięknie i kolorowo u Ciebie
Ja sobie dzwięk w komputerze skasowałem.....![]()
Ale na szczęście obraz został i twoje cudne zdjęcia widzę.....
Oglądałem gazetkę z Briko.....i potzrebyję prawie wszystko z jednej strony.....![]()
Tzn. przydałoby mi się......
A jak sobie ogród zimowy sprawisz...to ja Cię odwiedzę![]()
na wakacje przyjade.....zaadoptujesz mnie na tydzień
Grzesiu nie ma sprawy mam 3 synów to i 4 nie zrobi mi różnicy .Ale tego zimowego ogrodu nie będzie do wakacji ,nie wiadomo kiedy będzie.
Genia
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Geniu,
u Ciebie jak zawsze-pięknie kolorowo i pogodnie, pelargonie miałaś śliczne, tulipanów- przecudnej urody -zatrzęsienie, szkoda, że wszystkie nie wyszły, bo widok naprawdę bajeczny
Plany z zimowym ogrodem rewelacyjne, mam nadzieje, że pomysł szybko się urzeczywistni
będziesz miała wspaniałe miejsce w chłodne pory roku 

- e-genia
Danusiu ja też bym tak chciała ale to są duże koszty z tym oszkleniem ,ale warto na to poczekaćdanutab pisze:Geniu wszyscy już mamy dosyć tej zimy.Oby wreszcie zaświeciło słonko.
Życzę abyś jak najszybciej doczekała się ogrodu zimowego.To coś fantastycznego
w zimie i na przedwiośniu. Tak jak u Grażynki /kogra/ oszklony balkonik.
Artur ja mam już za dużo tego wszystkiego ,najlepiej jak zapakuję i podeślę je Tobie co zaopiekujesz się nimi ,proszę ?
- e-genia
Kasiu cieszę się będzie z nas całkiem fajna grupa .Czekam aż się pogoda troszkę ładniejsza zrobi i wyjdzie więcej kwiatków to zapraszam do siebie .babi52 pisze:Gieniu ogród zimowy to jest to!!! Świetna sprawa.Widzę że u CIebie kwiatki wychodzą aż miło. Ja mam ogród pod lasem i wiosna zaczyna się tam póżniej.
Piszę się na ten majowy kiermasz, już wiem o co chodzi.
Całuski Kaśka
Genia
- e-genia
.AGNESS pisze:Witaj Geniu,u Ciebie jak zawsze-pięknie kolorowo i pogodnie, pelargonie miałaś śliczne, tulipanów- przecudnej urody -zatrzęsienie, szkoda, że wszystkie nie wyszły, bo widok naprawdę bajeczny
Plany z zimowym ogrodem rewelacyjne, mam nadzieje, że pomysł szybko się urzeczywistni
będziesz miała wspaniałe miejsce w chłodne pory roku
Witaj Agnieszko pelargonie pod tym tarasem pięknie kwitły i nie chorowały .Ale muszę troszkę przystopować bo już za dużo tego wszystkiego mam i nie bardzo daje sobie radę
A ten ogród to bardziej marzenie męża niż moje ale wiadomo to ja go będę miała na głowię
.Genia
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Geniu - na pewno tego chcesz ?e-genia pisze:Artur ja mam już za dużo tego wszystkiego ,najlepiej jak zapakuję i podeślę je Tobie co zaopiekujesz się nimi ,proszę ?

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||