Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi

Post »

Marlenko, dobrze że jesteś! I dobrze, że macie tyle spraw na głowie... My już jesteśmy po rocznicowej mszy. Też ciągle lataliśmy na próby, spowiedź, zupełnie jak rok temu:) A teraz w końcu można odetchnąć i zająć się troszkę działką. Udanych sobotnich zakupów i słonka! ;:3
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moi Drodzy wczoraj przeglądałam Wasze wątki i widząc ten roślinny wybuch, czytając, że u niektórych z Was 3/4 róż w pączkach nie wytrzymałam ;:oj Męża wysłałam na próbę do kościoła a sama pognała co sił w nogach na działkę ;:306 Otóż, chciałam oznajmić, że już są i u mnie różane pączusie ;:138 Co prawda nie 3/4 ale 1/2 róż w pąkach ;:167

Obrazek

Obrazek

Żeby nie było tak różowo, mszyce i skoczni też są :evil: wczoraj chciałam zrobić więcej zdjęć ale zamiast aparatu w dłoń chwyciłam opryskiwacz ;:163

Obrazek

wrigley Dzięki za miłe słowa ;:196 Z sobotnich zakupów nici, zapomniałam, że rocznicowa w ten weekend :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przezimowana fuksja, jedna z dwóch

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Gratuluję pączusiów - cieszą nas wszystkich jak małe dzieci, do którego ogrodu nie zajrzeć :lol: I to jest świetne ;:333

Na pocieszenie powiem, że ja już też latałam z opryskiwaczem - mszyce... :evil:
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

No patrz jak wszystko ładnie ruszyło. ;:3 Ja już też latałam z opryskiwaczem, wszystko wariuje i wcina co się da, łącznie z komarami ;:145 Mnie w sobotę gryzły te paskudy nawet w pełnym słońcu.

A zakupy w takim razie zrobisz w następny weekend ;), jeszcze chwila i tez odsapniesz.
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

To super że róże już mają pączusie.... Moje jeszcze nawet o tym nie myślą.....
A mszyca to chyba u każdego się już pojawiła :) i trzeba z nią walczyć.....
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko gratuluję pączków różanych ;:215 U mnie też się mnożą,a ja czuję radość :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A moje pannice się ociągają ;:224 Ale może to nic dziwnego po tak drastycznym cięciu wiosną...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witajcie,
Mówi się, że nieszczęście chodzą parami. I niestety to prawda. W sobotą, gdy pędziłam co sił w nogach na działkę, na ulicę wybiegło małe dziecko. Ostro zahamowałam, a że rower nowy i hamulce tarczowe bardzo mocne, to wylądowałam obok roweru. Efekt: uszkodzenia prawego nadgarstka, posiniaczone nogi i rozcięty łuk brwiowy. Dziś mam wielkie limo pog okiem i wyglądam jak ofiara przemocy domowej ;:oj Dostałam zwolnienie na tydzień z opcją przedłużenia na następny. Z pogody niewiele korzystam, bo ludzie dziwnie na mnie patrzą ;:124 Ale na działkę troszkę zaglądam ;:224
Wczoraj z eMem podjechaliśmy na giełdę kwiatową. Kupiłam pelargonie angielskie oraz 3 białe surfinie, niestety fuksji nie wypatrzyłam ładnych.

Obrazek

Obrazek

Ann_85 Różane pączki cieszą bardzo a teraz oprócz radości jest jeszcze to napięcie związane z oczekiwaniem na kwiat ;:65 Mszyce przeniosły się na maliny, jak tylko ustaną wiatry też je opryskam.

Obrazek

wrigley zakupy zrobione :lol: ja komarów nie mam aż tak dużo, czeremcha skutecznie je odstrasza. Słonka troszkę za dużo, trawa zaczyna mi przysychać i bez podlewania nie da rady ...

Obrazek

buum Nie na wszystkich różach widać pąki, mam jednak nadzieje, że niebawem to się zmieni, bo inaczej będę zła, tyle przecież gnoju nawiozłam ;:215 Na szczęście mam też takie panny, które zaskakują ilością pąków

Obrazek

Annes 77 Moje ;:167 też bije szybciej na widok każdego nowego pączusia. A z każdym dniem jest ich więcej :tan

Obrazek

clem3 też tak mam, róża cięte do gruntu jeszcze pączków nie mają, ale w ich przypadku cieszy mnie sam fakt, że udało im się odbić i nie będę narzekać ;:173

Obrazek

Życzę miłego dnia i zostawiam Was z dzisiejszymi zdjęciami z działki :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Uu... niedobrze. No szczęście w nieszczęściu, że nic gorszego się nie stało ;:185 Też kiedyś zaliczyłam rozcięcie łuku brwiowego, nie jest bardzo widoczna, ale bliznę mam do dziś ;:204

Oj cudnie wyglądają te wszystkie pączuchy Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

No to ładnie pokiereszowana jesteś.... Ty uważaj na radary kochana... ;:306 Dobrze , że nic nikomu się nie stało.
Pączusie różane wszystkich nas cieszą. Mszyce i ja mam. Nawet na powojniku. Wieczorem muszę go opryskać. Wkurzam się bo kupiłam preparat na mszyce i tarczniki wczoraj w B. Nie poczytałam etykiety a tam napisane jest żeby nie pryskać pąków i delikatnych roślin. No to na róże znów coś muszę kupić, no bo jak prysnąć jak panienki mają pączki....?Cholewcia ;:223
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenko bardzo lubię jeździć na rowerze,to fakt,trzeba uważać,bo z każdej strony może wybiec dziecko lub zwierzę ;:224
Kask miałaś? Ja koniecznie muszę kupić,ale jakoś mi nie po drodze.
Działka i kwitnące róże to radość,masz mocno zapączkowane,będzie pokaz.
My dziś na grilla chyba pojedziemy,bo w maju nie było okazji ;:224

Buziaki i miłego week ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ojej :( życzę w takim razie jak najszybszego powrotu do zdrowia ;:168 jak to mówią - wypadki chodzą po ludziach :roll:
Widoki działkowe piękne, tyle kolorów ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko przykro czytać, że tak się poobijałaś :( Kuruj się Kochana i uważaj na drodze ;:4
Twoje róże ślicznie zapączkowane. Oj, będzie się działo już za kilka chwil :tan
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Marlenko mnie po wypadku rowerowym dużą ulgę przyniosła maść arnikowa. Kwitnące królowe też mają działanie przeciwbólowe.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

No to się zadziało. Uważaj na siebie bidulko i kup sobie ta maść arnikową, o której pisze klarag. Czytałam, że jest bardzo dobra.

A pączków różanych u Ciebie pod dostatkiem, co to się zadzieje jak rozkwitną ;:224
***Ola***
Moja odskocznia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”