Dominiko to raczej ja się pospieszyłam, w dodatku też hojną ręką sypałam nasiona ;) Będę potem biegać w kwietniu i gorączkowo szukać miejsca na wszystko

Kasiu te czarne były niesamowite, ale takich w sklepie nigdzie nie widziałam, z resztą petunii i tak mam już "pod kołnierzyk" ;) Jak tylko zawiążą się nasionka i nie zasuszę do tego czasu kwiatów

Małgosiu no co ja robię tym kobeom, że mi nie chcą kiełkować?

Jadziu nie spodziewałam się aż tylu dyń ale w tym roku ograniczam się i z dyńkami, i z cukinią

Ninko posiałam stokrotki i dopiero dziś widzę pierwsze dwa kiełki na nich. Nie siałam wcześniej. Na paczce też miałam termin marcowy, ale rok temu w kwietniu kupiłam taki wielki krzaczor z kwiatami w pobliskiej szkółce i chciałabym też sadzić takie "zapączkowane"

Pierwiosnka w sumie nie stratyfikowałam, ale chłodziłam w lodówce. Jakoś tydzień. S teraz mam prawdziwie stratyfikowane, wysiane i wystawione na mróz pierwiosnki, orliki, sasanki i szarotki. Szarotki już skiełkowały

Najsłabiej kiełkuje pierwiosnek storczykowy, z nasion od Legutki, niestety nie mam szczęścia do ich nasion

Tylko czy to będzie pierwiosnek, bo trafiły mi się w kuwecie...brzozy

Dzięki za namiary na kobeę, udało mi się zamówić paczkę i czeka na siew, może będzie miała więcej szczęścia?
Iwcia kot to najgorszy szkodnik na sadzoneczkach, znam temat ;) Ale mój kocurek kocha długie wypady na dwór i wraca głównie na noc, więc chronić muszę tylko te wystawiane roślinki, w domu są względnie bezpieczne

Seba Widziłam, że już wygrałeś ze swoim leniem i zasiewy poczyniłeś, udanych wschodów życzę

Marysiu teraz już naprawdę widać wiosnę, a z siewkami mam takie same obawy, ale już to pisałam u Ciebie:)))
selli7 witam Cię serdecznie

Mariusz to mówisz, że wiosnę zwabiają nasionka w ziemi? Żeby to było tak kolorowo! ;)
Bea Dziękuję:) Musze się jeszcze sporo douczyć, co kiedy uszczykiwać, czym nawozić, w jakie miejsce posadzić, jestem tak w połowie opisów kwiatów

Soniu jutro zaczynam pikowanie, trochę sporo się zebrało, ale co tam, jakoś to będzie