Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Widzę, że ekipa zawodowa (a nie robota własnym sumptem), to i praca będzie wykonana solidnie ;:333
Świetnie masz wkomponowane dalie w całość ogrodu ;:333 Ja już nawet nie próbuję takiej sztuki i sadzę na litym polu.
Dalia przed 'Edge of Gold' to może być 'Preference' :idea:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu zazdroszczę /pozytywnie oczywiście/pięknych hibiskusów,ja mam takiego malutkiego tego rocznego ,nie pozwoliły mu się wybić pysznogłówki ,całkowicie zasłoniły mu słoneczko ,muszę przesadzić bidulka,tylko nie wiem czy na zimę,czy na wiosnę jak przezimuje,
masz bardzo ładne dorodne dalie :wit pozdrawiam cieplutko ,miłego weekendu,u nas zapowiada się zimny ;:3
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martuś :wit Praca wre ;:63 nie próżnujesz - było pięknie a teraz to już oczy wyjdą z orbit ;:oj ;:oj
Śliczne masz dalie ;:333 Derenie ;:215
Kosmosy Ci kwitną ?? :D
Czy w końcu podało ?? u mnie troszkę w nocy i dzisiaj już nie usiałam z wężem latać .
Pozdrawiam i ;:196 posyłam
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś inwestycje w ogrodzie. ;:138 Ogród każdego dnia wygląda inaczej. ;:215 Dalie i hibiskusy przepiękne, a kłosowce takie rozrośnięte i jeszcze kwitną. ;:oj Moje już brązowe. ;:174
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie dzisiaj troszkę popadało,ale od południa już wyszło słońce i po deszczu,jaka to ulga jak nie trzeba dzisiaj podlewać,mój dzień spędzony na załatwieniach w Krakowie i w ogrodzie zero pracy ,kupiłam sobie po drodze 3 jeżówki i 2 rutewki Delavaja ,jasny fiolet i białą i jutro idą do ogrodu.

Madziu,mój ogród jest w stylu rustykalnym,ale może te płytki jakoś się zgrają ,kolor nazywa się lawa, to taka stara ,zniszczona ,odbarwiona cegła,co wyjdzie ,to już będzie ,może nie będzie tak źle ,sama się aż tego boję ,ale te drewniane krążki wytrzymywały 3 lata i musiałam zmieniać na nowe,aż mi się znudziło wymienianie,i postanowiłam to zmienić,pozdrawiam :wit

Marysiu,cieszę sie ,że udało mi się kupić dereń z 4 owocami dla Ciebie,ekipa nic dzisiaj nie robiła ,bo padało,ale przywiozła krawężniki i betoniarkę ,zdjęcia robię z różnych stron ogrodu jak mi się wymyśli ,liście niestety żółkną i to w szybkim tempie,chyba ,że teraz się to zatrzyma,prezent dla kierowcy jest w donicy ,więc jest dobrze,miałam bardzo wyliczony czas w Krakowie ,Ty pewnie też,więc nie spotkałyśmy się.pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Kasiu,miejsce pod katalpami stało się nieużyteczne ,bo drewniane krążki szybko butwieją i siedząc na krzesłach można było się zapaść pod ziemię ;:306 ,te krążki układałam sama,ale stwierdziłam ,że trzeba to zrobić w końcu solidnie ,żeby już nikt nie fiknął koziołka i będzie można biesiadować :tan ,a na ławeczkę zawsze zapraszam ,bo miło siedzi się wśród róż,,ten hibiskus różowy ma rok a taki wielki,pozdrawiam ;:196

Jolu,ja też lubię wygodnie i bezpiecznie siedzieć,a myślę ,że ogrodowi to nie zaszkodzi,i dlatego ta rewolucja ,karczoch moze przezimować i ma wtedy jeszcze wiecej kwiatów,ale lubią go też myszy ,one wiedza co dobre i zdrowe,kłosowiec mam lawendowy i biały,wiec dobrze widzisz,pozdrawiam ;:168

Ewciu,fajnie ,że jesteś ,gdzie sie podziewałaś ,taka zapracowana w ogrodzie?no to musiał przejść wielką metamorfozę,wpadnę zobaczyć ,dalie uwielbiam ,więc mam ich namiastkę ,ale i z tego się cieszę karczochy będą zimowały u mnie po raz pierwszy ,może je obsypie ziemią i tyle ,tylko lubią je myszy i tu jest niebezpieczeństwo przetrwania,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:65

Dorotko,ja też mam surowe warunki w zimie,ale z hibiskusem nie było problemu ,ten niski biały mam już parę lat ,natomiast duży różowy dostałam w tamtym roku,pieknie przezimował i bardzo się rozrósł,dalie też kocham bardzo i chciałabym mieć ich więcej,może się uda,sama rozmyślam nad tymi płytkami pod katalpami ,żeby jakoś wyglądało,to będą płytki 40x40 w kolorze lawy(kolor starej cegły),dzisiaj kupiłam koło mnie dereń jadalną Marysi -Masce,z 4 dojrzałymi dereniami i była dereń jadalna o zielono- białych liściach ,bardzo ozdobna jednocześnie,ale jej liście były bardzo przypalone i suche i nie bardzo byłam pewna,czy to sprawa fizjologiczna,czy choroba liści ,wolałam nie ryzykować ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,ja dzisiaj kupiłam Marysi sadzonkę z 4 owocami ,i ma sporo pączków kwiatowych na rok następny,miło,że podoba sie w ogrodzie,pozdrawiam :wit

Sabinko,pod katalpami siedzi sie super ,bo cień głęboki,katalpa cudownie kwitnie ,całe drzewa w pachnących kwiatach,a siedzieć nie można było ,bo się fikało koziołki,ponieważ krzesła sie zapadały,między spróchniałe krążki,teraz w końcu będzie można posiedzieć ze znajomymi w spokoju i nikt nie zniknie pod stołem ;:306 rośliny bardzo jeszcze u mnie kwitną,hibiskus też dostałam tylko w tamtym roku i tak pięknie sie rozrósł,on ma u mnie 1 rok,nawiozłam go obornikiem gołębim i tak poszedł do przodu,że kwiaty się nie mieszczą koło siebie i jedne drugie zasłaniają,znajdź mu już miejsce ,niech przed zimą dobrze zwiąże się z gruntem,pozdrawiam ;:168

Jacku,do tej pory była własna ,ale już wymyśliłam ,że nie warto ,bo zawsze było prowizoryczne,nie zdążyłam w jesieni ,ani na wiosnę zrobić osobnej rabaty dla dalii,i tak je jakoś wkomponowałam,żeby się zmieściły ,a jeszcze jak się podoba ,to i ja się cieszę,takich różowych jeżyków daliowych mam 3 kępki ,ona jest niższa i delikatniejsza,ale bardzo mi sie podoba,dziękuję za imię dla niej,pozdrawiam ;:196 i zapraszam ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu bardzo, ale to bardzo się cieszę ;:196 dziękuję! jak zadzwoniłaś byliśmy już w domu. Zaraz wyślę Ci pw.
To dobrze że i u Ciebie podlało ogród, bo mój dość dobrze namoknięty, słonko wieczorem świeciło ale nie ma już upałów i tak łatwo ziemia nie obeschnie :D Życzę spokojnego snu ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,ja w tamtym roku sadziłam swojego hibiskusa o tej porze,ale był wybity z doniczki i pięknie przezimował,Ty na pewno musisz swojego przesadzić ,bo z pysznogłówką nie może rosnąć ,bo nie da rady,może jakbyś przesadziła z dużą bryłą to będzie dobrze,ale musisz dobrze oczyścić z pysznogłówki ,jeżeli jej pędy wplotły sie w niego,dać w fajne miejsce ,on lubi być jedynakiem i podlewać to powinien dobrze związać się z gruntem ,jeżeli masz wątpliwości to można to zrobić na wiosnę,dalie po troszkę zbieram ,nie mam ich za dużo ,ale i tak się z nich bardzo cieszę,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196 ,u nas też noc dzisiaj zimna.

Tereniu,jeszcze nic nie wiadomo jak to wyjdzie :uszy ,bo może się nam nie podobać i co wtedy?dalie bardzo lubię ,chciałabym mieć ich więcej,derenie młodziutkie ,a mają mnóstwo owoców i też się cieszę ,bo będzie dereniówka,kosmosy kwitną pięknie i są od Ciebie dane od serca,dzisiaj w nocy i nad ranem padało,więc też w końcu nie musiałam podlewać,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Soniu,miejsce pod katalpami fajne do siedzenia i leżenia,ale podłoga się zepsuła,więc miejsce stało się nieczynne i trzeba było to zrobić,masz rację ,ja też uważam ,że ogród codziennie inny,kłosowce to aż zaczęłam wyrzucać ,bo ich za dużo i niszczą mi inne rośliny,one stamtąd wyjadą ,to są z mojej tegorocznej siewki ,ale mnie przerosły,takie zieloniutkie i nie mają zamiaru przekwitać,pozdrawiam ;:196

Marysiu,ja też sie bardzo cieszę,że mogłam Ci kupić ,bo mam je od nich i tak cudnie owocują ,one są szczepione ,i pączki kwiatowe na drugi rok mają już przyszykowane,dzisiaj nie musiałam podlewać nareszcie ,u mnie też chłodniej,ale dobrze ,słońce świeciło już od południa,jutro mam obieranie malin,bo znowu krzaki całe czerwone,pw przeczytałam ,coś pomyślę i Ci odpiszę,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj parę zdjęć z kwitnącego ogrodu ,zapraszam.

Obrazek

ta mała budleja jest szalona,kwiatów ma moc i jeszcze więcej pączków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moja winnica :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klip Dagga pozuje jak prawdziwa modelka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitnął niziutki miskant Yaki Yuma
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś budleja świetna. Zawsze się bałam wysokich, rozczochranych krzaczorów, a ta zwarta i gęsta. ;:215 Kip Dagga zawsze mnie wzrusza, jak natura takie cudo stworzyła. ;:oj Trawiasta przepiękna, ;:138 ile sztuk molinii tam masz. :?: Winogronko pysznie wygląda. ;:152
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Rozrosła się ślicznie budlejka Martusiu ;:215 trawy o tej porze roku też pięknie się prezentują ;:215 pięknie wyglądają kępy dzielżanów, rudbekii ;:215 a cleome cudne ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś ale śliczne zdjęcia zrobiłaś swoim kwiatuszkom ;:333 ;:333
Budleja cudna ;:215
Kip Dagga ;:oj ;:oj co to takiego ??? jakie śliczne - idę poczytać .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś licznie u Ciebie jak zawsze ;:333
Piękne trawy hibiskusy ,a dalie piękności niesamowite :D Miałam derenia rósł u mnie ponad dwadzieścia lat i po jednej zimie coś mi zachorował .Ścięłam go ,ale mój pies ,który bardzo lubił jego owoce zasiał mi go w innym miejscu i tym sposobem mam już dorodne owocujące drzewko ;:306 .Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fajnie mówisz na leonotisa - kip daga :lol: Nie znałem tego określenia. Miałem go tylko jeden rok, bo nie rozsiewa się, a ja już nie zbieram nasion jednorocznych.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jacku , bo to Klip Dagga :wit
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Marta to znowu będzie nowy look ogrodu .
Kostka świetnie zastąpi drewno ,choć przyznam że lubiłam ten bruk .Ty chyba w innej K. mieszkasz bo u mnie ogród wysuszony na amen . Dzielżany po prostu mi zakręciły w głowie ...ale nie tylko one .
Ja odbywam teraz tajne narady sama ze sobą bo mi po głowie przeróbki chodzą ....mus się spotkać ,ale będzie okazja -wpadnę na zakończenie prac brukarskich ,bo już mnie ciekawość zżera jaki będzie efekt
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”