Witam
W tym sezonie pierwszy raz sadziłem z własnoręcznie zebranych nasion, i muszę przyznać że efekty mnie bardzo zaskoczyły, pozytywnie oczywiście.
Aksamitki wyrosły bardzo okazałe duże i w pięknych kolorach.
Wkrótce pochwalę się zdjęciami
W tym sezonie aksamitki zdominowały mój ogród. Mają tę zaletę, że raz posadzone są ozdobą do końca sezonu, niestety lubią je ślimaki.
Na pierwszym planie aksamitka drobna-pięknie mi kwitła
Aksamitki uwielbiam i są one u mnie w ogrodzie co roku
W tym roku po raz pierwszy miałam aksamitki w kolorze białym . Rosły w kompozycji z pomidorami i bazylią .
besia pisze:Aksamitki uwielbiam i są one u mnie w ogrodzie co roku
W tym roku po raz pierwszy miałam aksamitki w kolorze białym . Rosły w kompozycji z pomidorami i bazylią .
Jak miło spatkać sąsiadkę na forum
Tak , mam nasionka białej aksamitki i w innych kolorach również .
Bardzo lubię aksamitki , są u mnie co roku od wielu lat . Raz jest ich więcej , raz mniej ale zawsze są . Zmoderowano./Iwona
Przepiękna kompozycja !
U mnie takie dorodne nie rosną
Na tym moim piachu trochę biedują i ten rok był wyjątkowo suchy . Ale zawsze są i to jest najważniejsze .
chris26
Żółtych nie miałm , zawsze takie w odcieniach brązu . Miałam żółte , ale odmiany Lulu . Nie są tak dorodne jak na Twoim zdjęciu .
U mnie też jest co roku inwazja ślimaków, w tym sezonie zeżarły mi kilka krzaczków do gołego kikuta. Zaczęłam regularnie opryskiwać czym tylko się dało (np. karate) i udało mi się uratować. Posypanie korą nic nie daje, ślimaki pięknie chodzą po korze
W tym sezonie miałam prawdziwe aksamitkowe szaleństwo
Witam, wprawdzie dopiero początek stycznia, ale już myślę o wiośnie i chciałam zapytać, czy ktoś siał aksamitkę niską Tangerine z PNOS Ożarów i jak wyglądała. Potrzebuję na rabatę eksponowaną a wysiana w zeszłym sezonie Petite Gold z tej firmy była po prostu żałosna, niziuteńka z miniaturowymi kwiatkami, pierwszy raz widziałam tak maleńkie kwiatuszki a trochę ich już widziałam Proszę o opinie