Mój ogród, moja pasja cz.II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja pasja cz.II.

Post »

Witaj Kasiu,mam jutro zaglądnąć,czy moja Gunnera czerwona, a jak czarna to zgniła?ale numer,aż się boję zaglądać,ale ty masz wysiewów,,nie za wcześnie?,ja Ciebie podziwiam ;:215 pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Kasiu - no to wiosna na całego u Ciebie ;:138
Wszystko wygląda i brzmi zachęcająco !!
A od fotki z pysznogłówką to oczu nie mogę oderwać ;:oj
I to nie z powodu pysznogłówki, póki co :;230 tylko tego Twojego zakręconego cuda,
które tak pięknie tam w donicę wpełzło !!
Czy to jest to co mam na myśli ;:306
A mam na myśli Albuca spiralis ;:167
Jeżeli nawet nie to, to i tak piękne !!
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, to poszalałaś z tymi wysiewami gdzie Ty to wszystko postawisz? Ja wysiałam dopiero lilie, niestety mało mam słonecznych parapetów w domu :( bo zapewne by tego więcej było. Czytałam co mi pisałaś o liliach czyli na trzeci sezon po wysianiu można liczyć na pierwsze kwiatuszki? Żeby powiększyć kolekcję i doczekać się kęp z każdego koloru będę próbowała i przez wysiew i przez pobranie łusek. Wcale się nie dziwię, że tyle wysiewasz bo wiem, jak to cieszy jak ma się roślinkę od nasionka:) W takim razie czekamy na wiosnę i pinanę kwiatów u Ciebie w ogrodzie:) Będę kibicować!!!
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewo-Ewakora dziękuje mam taką cichą nadzieje ze mnie mąż nie pogoni choć bym i u Ciebie też coś porobiła. ;:63
Martuś ja zawsze tak wcześnie sieje ;:306 ;:306 i jak tam Twoja Gunnera pewnie dała rady. :uszy
Ewo-ewa321 tak to listek od Albuca spiralis i ma pączka. :tan mam nadzieje ze słoneczka moim siewom nie braknie. ;:333
Ewo-garden11 jak ja sobie poradzę? nie wiem już sama się boje bo kolejne wysiewam. ;:306
Ew u mnie pod dostatek. ;:215 a i kolejne kiełkujące widzę. ;:172
Kobea w 3 doniczkach ;:333
Obrazek
ipomopsis rubra
Obrazek
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

O ho,ho ;:oj .Zasiewy pełną parą.Super.Ja muszę się wstrzymać.Mam za ciemno i za ciasno.
Wzbogaciłam się o nasiona 3 gatunków prymulek ;:224 .Póki co wylądowały w lodówce obok liliowców.A w ziemi już powojniki ,drzewko jedwabne i jodła koreańska.Zobaczymy,czy coś z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasieńko,dawno mnie u Ciebie nie było ale chyba w porę wróciłam , mój zachwyt dotyczy metamorfozy Twojego miejsca na ziemi , co tam się działo ;:oj ,fajnie tak powspominać lata przemian i ciężkiej pracy,piękne gniazdko stworzyliście ,wielkie brawa i słowa uznania ;:180
W moim wątku pytałaś o nieprzemarzanie hortensji , powiem ci że ja nastawiłam się tylko na bukietówki bo one kwitną na pędach tegorocznych,hortensje ogrodowe przestałam okrywać muszą się zahartować,innej możliwości im nie daję.Polecam bezproblemowe hortensje bukietowe,jest tyle odmian ,ja swoje kupowałam przez internet,zostawiam pozdrowienia :wit
U nas nareszcie prawdziwa zima
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola a ja wysiałam prymulki i już schodzą są bez stratyfikacji. ;:333 powojniki również mam ale ich nigdy nie siałam dam je do doniczki i wystawie na dwór. ;:196
Grażynko bardzo dziękuje za miłe słowa. ;:167 ;:167 dziękuje co do hortensji i chyba zainwestuje w bukietowe bo ogrodowe zajmują miejsce a mam tylko zieleń a jej nie brakuje w moim ogrodzie. ;:333
Moje zeszłoroczne męczennice wysiane początkiem jesieni 2014r, mają się dobrze piszą że kwitną po roku czyli miną rok ;:306 może zakwitną.
Bananowe. ;:333 męczennice rosną tak ;:215 Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,ja dalej nie zaglądnęłam do gunnery,bo tak mam siedzenia teraz przy nadwyżkach ,że aż zmęczona jestem dzisiaj ,w nocy i do południa bardzo u nas sypał śnieg,ona tam zapakowana i nie chciałam ruszać tego zabezpieczenia ,co ma być to będzie,a nasionka jeszcze ode mnie dojadą ,chciałam dzisiaj zapakować to znowu nie miałam kopert w domu,bo wyszły,jutro pojadę do miasta to kupię i w końcu wyślę,może podaj mi adres ,będzie gotowy ,no ja chyba bym nie poradziła z taką ilością siewek,pozdrawiam :wit ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Kasiu jestem pod wrażeniem. Jesteś niesamowita. Gdzie Ty tyle nasion wysiałaś? Matko jedyna. Męczennice piękne. Wkładasz w to tyle serca że na pewno zakwitną bujnym kwieciem. Życzę Ci tego kochana.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu z hortensjami ogrodowymi miałam tak samo ;:224 .Tzn dużo liści i nic więcej.
Ale idąc śladami Doroty-szarotka66,przesadziłam ogrodówki do donic i trzymam w zimę w piwnicy.Rzadko podlewając.W zeszłą zimę kilka tak przesuszyłam ;:224 :;230 .Ale 2 kwitły w lato ;:138 .
Traktuję je jak rośliny tarasowe.
Na razie w tym roku ,trzymają się nieźle...oby nie zapeszyć.
Wiesz,tak całkiem wyrzucić,to trochę szkoda :wink: .Ale na pewno już nie kupię ogrodowych hortensji.
Co innego bukietowe ;:167 .Te mnie zauroczyły.Nawet kupione malutkie sadzonki-dość ładnie się rozrosły.W mojej słabej piaszczystej ziemi.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

No proszę roślinki szaleją w doniczkach, zawsze u Ciebie coś się dzieje na zielono,tak trzymaj :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj kochane dziewczyny tak piszcie to na pewno zakwitnie bo inaczej ze wstydu by się spaliła moja męczennica. ;:224 ;:224
Jolu całkiem nie powyrzucam bo też mi szkoda ale przeniosę może gdzieś w cieplejszy region a kolejnych nie kupie. ;:222
Martuś pw napisane. ;:167
Aniu moje nasionka są wysiane w oranżerii mają tam jasno. ;:196
Partycjo dziękuje. ;:196 codziennie jakieś jeszcze dosieje więc donic przybywa i kolejne kiełkują ;:167
A może jakieś wspominki na które tak czekamy. :tan
Hibiskus
Obrazek
Czosnek skalnyObrazek
Rozchodnik okazały- żółty
Obrazek
Jestem ciekawa jak przezimujeObrazek
Zimująca fuksja
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Kasiu :wit Ślicznie Ci kiełkują męczennice, pysznogłówka, Kobea, ipomopsis rubra
Czosnek Krzysztofa pięknie sobie radzi w ogrodzie :)
Twoje zeszłoroczne męczennice wysiane początkiem jesieni 2014r, mają się bardzo dobrze jak widzę
wspominki na które tak z utęsknieniem czekamy przepiękne :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fuksja na pewno dobrze Ci przezimuje.Kiedyś też miałam.Tylko uważaj,bo może zwlekać z wyjście z ziemi.

Kasiu,czy czosnek skalny i spiralny to to samo?bo spiralny kupiłam w tamtym roku i czekam na kwiatuszki ;:65 .Twój całkiem ładny :wink: .
Ciekawy ten żółty rozchodnik ;:oj .
Ale hibiskus ;:167 ;:215 .Cudo.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Przepiękne są te hibiskusy bylinowe, u mnie nie przetrwały, mimo ,że kilka lat kolejne dosadzałam--nie przetrwały, to już nie sadzę :) Ciekawe jak długo u Ciebie będą ? :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”