Ogród Marty cz. V
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Na poranną kawkę jeszcze za wcześnie, ale na ostatniego
to w sam raz
Cudne, ile Ty ich masz!
Naprawdę żałuję, że nie mogę wpaść w tę niedzielę
Ilość pąków na Semiplenie robi wrażenie - ja codziennie rano na psim spacerze mijam wielką Multiflorę, a kawałek dalej ogród otoczony z dwóch stron żywopłotem bladoróżowej historycznej
Dobrej nocy! 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No cudowności, zakochałam się w tych śmietankowych
chyba nas rozkochasz w piwoniach 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś piwoniami mnie powaliłaś, cudowne widoki jakie one są śliczne.
Różyczka na pergoli wygląda oszałamiająco z tymi pączkami a jak zakwitnie
to dopiero będzie pokaz
Ostróżki jakie cudowne ja mam 3 kolory, mam pytanie pozbierasz mi nasionka.
Całuski i miłego dnia w tym pięknym ogrodzie.

Różyczka na pergoli wygląda oszałamiająco z tymi pączkami a jak zakwitnie
Ostróżki jakie cudowne ja mam 3 kolory, mam pytanie pozbierasz mi nasionka.
Całuski i miłego dnia w tym pięknym ogrodzie.
- wiewioreczka
- 500p

- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto łany piwoniowe zachwycające
Na śląsku dziś chłodno i pochmurno i ... druga kawa w dłoni
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U Ciebie Martuś piwonie nieco spóźnione pięknie kwitną a moje już przekwitły...
Ślazówki nie znalazłam
...Mam nadzieję , że jeszcze się pokaże w tym miejscu króluje mydlnica..poczekajmy jeszcze coś mi się zdaje ,że ona dopiero latem się pokazuje.Dzisiaj straszą burzami a i temperatura u mnie najwyższa więc znowu w domu ...mój eM źle je znosi ostatnio więc wypada tylko się dostosować...Ale może do ogrodniczego z bylinami się przejdę zobaczyć co tam słychać bo jeszcze tam nie byłam w tym sezonie...Ze względu na przebudowę ulicy korki tam nie słychane więc nawet trudno zaparkować a spacerkiem ..5 min.drogi...
Miłego dnia mam nadzieję,że w ogrodzie !

Ślazówki nie znalazłam
Miłego dnia mam nadzieję,że w ogrodzie !
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marto, jako że jestem u ciebie pierwszy raz wypadałoby się przywitać
Podziwiam twój ogród z zapartym tchem.. tylu piwonii to chyba na oczy nie widziałam. Sama mam kilka szt, ale to zupełne świeżynki (w większości nawet nie kwitły w tym roku)
Tym bardziej przyjemnie patrzeć na twoje cudeńka. Pozwól że zostanę stałym bywalcem 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie musi pachnieć ogród tymi piwoniami.
Kawa o poranku w takim otoczeniu to czysty luksus.
U mnie niestety piwonie to już wspomnienie.
Kawa o poranku w takim otoczeniu to czysty luksus.
U mnie niestety piwonie to już wspomnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie wiedziałam, że lwie paszcze wysiewają się
Teraz na pewno posadzę kilka z nadzieją, że na dobre zagoszczą w moim ogrodzie.
Jeżeli chodzi o piwonie, to wśród nich mogłabym spożywać wszystkie posiłki, a nie tylko pić kawę
Teraz na pewno posadzę kilka z nadzieją, że na dobre zagoszczą w moim ogrodzie.
Jeżeli chodzi o piwonie, to wśród nich mogłabym spożywać wszystkie posiłki, a nie tylko pić kawę
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wśród Twoich piwonii to ja bym mogła zamieszkać
A ta róża obsypana pączkami jest niesamowita. Właśnie czegoś takiego szukam na mój łuk.
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
A ja wykazałam się wybitną spostrzegawczością. Właśnie zauważyłam, że masz kolejną część wątku i nadrobiłam zaległości.
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Martuś cudeńka pokazujesz
piwonia Bu- Te śliczna i takiej szukam zdradź gdzie mogę ją kupić
a róża obsypana taką masą paków że aż nie do wiary pięknie będzie jak zakwitnie
widać ewidentnie że te kwiatuchy cie Martuś kochają
Miłej nocki
piwonia Bu- Te śliczna i takiej szukam zdradź gdzie mogę ją kupić
a róża obsypana taką masą paków że aż nie do wiary pięknie będzie jak zakwitnie
widać ewidentnie że te kwiatuchy cie Martuś kochają
Miłej nocki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Milenko,miło cię widzieć nocną porą ,kiedy prawie wszyscy śpią ,my w ogrodach ,szkoda że nie możesz zobaczyć tych piwonii na żywo ,ale trudno w innym czasie też coś będzie kwitło ,buziaczki dla Ciebie
Marysiu,śmietankowe ,waniliowe i truskawkowe ,wszystkie piękne,ale jeszcze będą inne,ja sie zakochałam w piwoniach dawno ,to Wy możecie teraz,pozdrawiam i całuski posyłam
Kasiu,oczywiście ,że Ci zbiorę nasionka,jeszcze będą inne kolory takie jasno niebieskie i nie wiem jakie, jest też biało seledynkowa ,a róża chyba się nie zmieści z tymi kwiatami,piwonie też jeszcze będą inne,pozdrawiam i cudnych snów życzę
Anetko,witaj w moich skromnych progach ,furtka zawsze do mnie otwarta ,więc miło mi Cię gościć i wracaj tutaj znowu,kocham piwonie ,więc mam ich trochę,będą jeszcze inne,buziaczki dla Ciebie
Maryniu,ona dość późno kwitła ,miejmy nadzieję ,że się znajdzie,u mnie dzisiaj się ochłodziło i było pod chmurką ,nawet leciał kapuśniaczek ,może coś sobie już ciekawego do ogrodu kupiłaś ,ja wczoraj przwlokłam z targu 2 róże ,penstemona i jeszcze coś ,ale zapomniałam,byłam w ogrodzie ,ale nic mojej pracy jakoś nie widać,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Sabinko, ,pięknie witam Cię w moim ogrodzie ,cieszę sie ,że się podoba u mnie i zapraszam znowu,piwonie pokazuję już od miesiąca ,jak po kolei zakwitają,teraz kwitnie ich najwięcej ,piwonie sadzi się bardzo płytko ,bo inaczej to długo nie chcą zakwitnąć,pozdrawiam i zapraszam na spacerki
Grażynko,ogród bardzo pachnie,bo oprócz piwonii kwitnie dużo róż i goździki i jaśmin,u mnie wszystko później jak wszędzie i odmian piwonii mam dużo ,że niektóre dopiero będą kwitły,buziaczki dla ciebie
Iwonko,to przychodź do ogrodu na kawkę ,obiadek i kolacyjkę ,nie ,na kolacji to Ciebie by zjadły komary,bo wieczorem są tłumy komarów i też głodne,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Małgosiu,semiplena kwitnie 1 raz ,ale za to jak kwitnie ,może by mi sie udało zrobić ją dla Ciebie ,była by na wiosnę,pozdrawiam i całuski posyłam
Marysiu,śmietankowe ,waniliowe i truskawkowe ,wszystkie piękne,ale jeszcze będą inne,ja sie zakochałam w piwoniach dawno ,to Wy możecie teraz,pozdrawiam i całuski posyłam
Kasiu,oczywiście ,że Ci zbiorę nasionka,jeszcze będą inne kolory takie jasno niebieskie i nie wiem jakie, jest też biało seledynkowa ,a róża chyba się nie zmieści z tymi kwiatami,piwonie też jeszcze będą inne,pozdrawiam i cudnych snów życzę
Anetko,witaj w moich skromnych progach ,furtka zawsze do mnie otwarta ,więc miło mi Cię gościć i wracaj tutaj znowu,kocham piwonie ,więc mam ich trochę,będą jeszcze inne,buziaczki dla Ciebie
Maryniu,ona dość późno kwitła ,miejmy nadzieję ,że się znajdzie,u mnie dzisiaj się ochłodziło i było pod chmurką ,nawet leciał kapuśniaczek ,może coś sobie już ciekawego do ogrodu kupiłaś ,ja wczoraj przwlokłam z targu 2 róże ,penstemona i jeszcze coś ,ale zapomniałam,byłam w ogrodzie ,ale nic mojej pracy jakoś nie widać,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Sabinko, ,pięknie witam Cię w moim ogrodzie ,cieszę sie ,że się podoba u mnie i zapraszam znowu,piwonie pokazuję już od miesiąca ,jak po kolei zakwitają,teraz kwitnie ich najwięcej ,piwonie sadzi się bardzo płytko ,bo inaczej to długo nie chcą zakwitnąć,pozdrawiam i zapraszam na spacerki
Grażynko,ogród bardzo pachnie,bo oprócz piwonii kwitnie dużo róż i goździki i jaśmin,u mnie wszystko później jak wszędzie i odmian piwonii mam dużo ,że niektóre dopiero będą kwitły,buziaczki dla ciebie
Iwonko,to przychodź do ogrodu na kawkę ,obiadek i kolacyjkę ,nie ,na kolacji to Ciebie by zjadły komary,bo wieczorem są tłumy komarów i też głodne,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Małgosiu,semiplena kwitnie 1 raz ,ale za to jak kwitnie ,może by mi sie udało zrobić ją dla Ciebie ,była by na wiosnę,pozdrawiam i całuski posyłam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Dzisiejszą poranną forumową wędrówkę rozpoczęłam w cudownej piwoniowo różanej scenerii ..w ogrodzie Martusi ! Szalejesz ze zdjęciami Marto!
Miłego ogrodowego dnia !

Miłego ogrodowego dnia !
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Poranny spacer po ogrodzie wśród rozkwitających róż to cudowne przeżycie. I już nie wiem co bardziej kochasz piwonie czy róże
Czekam na spektakl semipleny
chyba zasłużyła na porządny posiłek, żeby dać z siebie wszystko
Życzę Ci wspaniałego dnia i buziaki przesyłam