Przepraszam wszystkie osoby, którym nie zdążyłam wczoraj odpisać

Wstyd się przyznać, ale po prostu padłam...
Dzisiaj postaram się wyjść na prostą i rzetelnie odpowiedzieć na wszystkie posty. No to do dzieła
Aniu-AnaAn jak widzisz - towarzystwa obok róż wcale nie widać... Może w przyszłym roku zacznie ta różanka wyglądać jak trzeba. Tymczasem dla Ciebie dzwonki brzoskwiniolistne:
Paulinko-Paulii Deep Impression ma faktycznie różowe smugi i przebarwienia - wciąż nie wiem czy ona mi się podoba? Dziwna jest, ale w bukiecie prezentuje się przepięknie. Pewno w jesieni ją przesadzę na docelową rabatę pąsową - może w innym towarzystwie będzie wyglądała lepiej? Dla Ciebie dzwonki i róże:
Ewuniu-ewamaj66 Mariatheresia naprawdę długo trzyma kwiaty - już zdążyłam to zauważyć i za to z miejsca ją kocham

Rutewka posadzona na cienista rabatę - jedna koło funkii, druga (jak u Ciebie) koło kokoryczki. Liczę na kwiaty w przyszłym roku. A dzwonek skupiony? Nie wiem czy będzie się siał - u mnie nic samo się nie chce rozsiewać, oprócz przywrotnika no i chwastów

Dla Ciebie Ewciu niesiejące się ostróżki:
Agnieszko - Safoya szalenie mi miło, że do mnie zajrzałaś

Jesteś mistrzynią różanych skarp i wzorem do naśladowania. Zastanawiam się co Ty za gusła odprawiasz nad tymi różami, że rosną jak wściekłe?
50 pąków na jednej Aphrodite? Niesamowite

Dla Ciebie "very romantic" piwonia angielska - Prima Vera
Jadziu - Jakuch witam Cię serdecznie w moich skromnych progach

Cieszę się, że podobają Ci się moje róże - zresztą, jak one mogą się nie podobać? Pierwsze kwitnienia nowo posadzonych róż są często dziwne - u mnie pierwszy kwiat Let's Celebrate wyglądał jakby piorun w szczypiorek strzelił

Chandos Beauty - piękna róża, a pierwszy kwiat u mnie wydała całkiem niepodobny do siebie... Omoshiro opłakuję

Uwiąd zniszczył wszystkie pędy. Liczę, że wypuści nowe od korzenia... Dla Ciebie Jadziu lilie Original Love:
Aniu-Aneczka1979 zawstydzasz mnie

Nie wiem czy zasłużyłam, ale bardzo, bardzo przyjemnie się czyta komplementy. Też Cię uwielbiam

Dla Ciebie dzwoneczki - słyszysz jak dzwonią?
Grażynko-kogra ha, może Ty z tych niebojaźliwych? Wedding Bells - cudnie pachnie, kwiat trzyma bardzo długo no i ten kwiat jest gigantyczny

To największe kwiaty w moim ogrodzie. Nie dość, że średnica kwiatu wielka to jeszcze ten kwiat nie jest tak płaski jak u Angielek, tylko wysoki. Wada - kwiatów ma mało, na krzaku po dwa, trzy kwitnące pędy. Dla Ciebie oczywiście weselne dzwony, bo jakże inaczej?
Aniu-Aneczka1979 - za to masz drugi kwiatek

Tym razem dla Ciebie "funkielnówka, nieśmigana" czyli dzisiaj rozkwitła Sharifa Asma:
Agatko-Hagaart wiesz, tak do końca to nie jestem zadowolona z wielu miejsc w ogrodzie, inne dotąd nie wyglądają "sexy" - pokażą na co je stać później (np. rabaty hortensjowe) Zamierzasz posadzić róże i lawendę? To tak jak ja:) Dzisiaj skończyłam szpaler lawendowy wzdłuż skarpy - 25 sadzonek. Liczę na spektakularny efekt za rok

Dla Ciebie Augusta Luise z lawendą:
Ewciu-ewamaj66 wiesz jak mnie łopata świerzbi? Nie wiem czy dotrwam do jesieni...I nawet nie w tym rzecz, że kolory nie pasują - kolorystycznie jest OK, ale wygląda ta rabata jak ... śmietnik
Dla Ciebie Ewciu rozkwitająca Mrs John Laing
Jadziu - Jakuch mam nadzieję, że będzie co podziwiać... Na razie oglądam róże wszędzie dookoła i wszędzie wydają mi się ładniejsze niż moje. To jakieś zboczenie

Dla Ciebie "dziwny" kwiat Chandos Beauty
Na dobranoc jeszcze kilka migawek różanych. Śpijcie dobrze i niech Wam się śnią zaczarowane ogrody
Petticoat - zdrowa, dużo ma kwiatów i trzyma je długo, warto ją mieć
Princess Aleksandra of Kent - już podbiła moje serce
Pozdrowienia z Aachen - na razie traci kwiaty w tempie ekspresowym...
Kto zeżarł Avalona?
Maizner Fastnacht - no, gdyby nie kolor, to bym się jej pozbyła...
Heidi Klum
I dla porównania - Old port - kolor bardzo podobny, budowa kwiatu zasadniczo inna