Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

No ja wreszcie też odwiedziłam progi Twojego różanego domu .Zapach roznosi się wkoło jakżeby mogło być inaczej .;:167 .Zauważyłam Elwi ,że masz też pięknego Omoshiro, a taże Claire Mashall , Błękitną Rapsodię i Boginię miłości .Moja jest dopiero wiosennym nabytkiem i jakoś ,ale nie ma tak pięknego kwiatu .Jest jakaś rozczapirzona . U mnie też powoli zaczyna ona przekwitać pozostała tylko ostatnia wiecha .Uwagę przykuła też Cream Abundance jest cudna ładniejsza od siostry Pink Abundance ,którą ja mam. Jednym słowem masz cudnie ;:180 .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rety z wypiekami na twarzy czytałam twe słowo pisane. Jaka lekkość, jaki humor! Super! Już Cię uwielbiam!
Piękny ten twój Ogrodzio. I piękne jego lokatorki. Będę tu stałym bywalcem. Pozwolisz? ;:31
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia nowej różanki oraz dalsze Twe opowieści.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Witajcie nocną porą, za chwilę godzina duchów... Niektórzy śpią ;:19 a niektórzy pewnie nie zasną z rozpaczy, bo przegrali z Urugwajem... Kradnę czas na wpisy późną nocą (najczęściej) - doba nie chce się nijak wydłużyć, niestety.
Za chwilę odpowiem na Wasze wpisy a teraz obiecana nowa różanka:

Obrazek

No i gdzie się podziały rośliny z wielkiej paki? W ogóle ich nie widać :(
Obrazek

Mam nadzieję, że już w przyszłym roku będzie co oglądać na tej różance. Tymczasem włosy rwę z głowy i zalewam się łzami, bo wypada mi przekopać i przemeblować po raz trzeci największą rabatę ;:223 Jest okropna... Róże, każda z nich, są przepiękne, ale w kupie wyglądają "niewymownie" ;:202
Chwała Bogu, że nie muszę jej oglądać z bliska cały czas, bo z huśtawki na tarasie mam widoczek całkiem znośny :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję Wam wszystkim za Wasze odwiedziny i miłe słowa ;:196
Dla Was, z sympatią, Sympatia :wink:
Obrazek

Marzko-Sosenki4 lista róż ma to do siebie, że rośnie, rośnie, rośnie.... bez końca :;230 A odwiedziny w forumowych wątkach rodzą kolejne chciejstwa nie do opanowania :D Jak bym Ci pokazała swoją listę, to byś miała niezły fan :;230 Dla Ciebie rozkwitła w pełni Wedding Bells - kwiat 15 cm średnicy :tan
Obrazek

Moni - vertigo moje rabatki nie umywają się do Twoich, ale sądzę, że ta róża jest w Twoim stylu - Novalis:
Obrazek

Grażynko-Kogra mam róże, których Ty nie znasz? Nie chce mi się wierzyć... Które to?
Dla Ciebie Let's Celebrate - kolejny kwiat, niestety nie kwitnie jeszcze gronami... A jak sprawuje się Twoja?
Obrazek

Aniu - sweety Myślałam, że ona będzie jaśniejsza, a ma kolor czysto różowy. Zdjęć w necie było dosyć mało, a te które widziałam, pokazywały ją "w masie". Jest to niewątpliwie róża inna niż wszystkie i jak się rozkręci to może być zjawiskowa ;:167 Dla Ciebie - You're beautiful:
Obrazek

Obrazek

Agatko-Hagaart mam nadzieję, że rabatka znajdzie uznanie w Twoich oczach ;:196 Lista się powiększa? No ba - na tym polega cała frajda ;:306 Wyobrażasz sobie jakbyś się czuła nie mając już żadnych chciejstw? To musiałby być koszmar. Dlatego twórzmy listy nieskończone i realizujmy swoje marzenia ;:196
Dla Ciebie - rozkwitła dzisiaj jednym kwiatkiem Princesse Aleksandra of Kent
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

My sie duchów nie boimy........ :;230
A nie znam.....chociażby tą wcześniejszą Wedding Bells, jest tyle róż, że nie sposób wszystkie poznać.
Już na mojej setce dostaję kręćka językowego bo spamiętać te pokrętne nazwy nie sposób.
LC wreszcie zaczyna przypominać twoją, chociaż daleko jej jeszcze do tych zdjęć kataogowych.
Chciejstwa różane może mieć każdy, ale nie każdy ma miejsce na następne chciejstwa. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak. A gdzie kwiatek i dla mnie? ;:145
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Elwi dla mnie różanka piękna i zdjęcie fajnie pokazuje jaki miałaś pomysł.Bardzo proszę o więcej zdjęć ogrodu bo jest bardzo ładny i za mało go pokazujesz.Pięknie będzie jak będą kwitły i spacer po schodkach to dopiero ;:224 ...Mam tarasik usypany i planowałam tam posadzić różyczki i lawendę.Niestety mogę tylko dopisywać odmiany bo remont się przedłuża i ogród czeka .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zmiany na rabatach są czasem konieczne, choć wcale się do nich nie rwę. Jednak kilka róż będę musiała przesadzić, bo dopiero po zakwitnięciu widać, że kwiaty nie pasują do siebie i ten widok mnie drażni. Byle do jesieni :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lets Celebrate w takiej fazie jest piękna lecz potem hmmmm ;:224 W przyszłym sezonie będzie co podziwiać na nowej różance
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Przepraszam wszystkie osoby, którym nie zdążyłam wczoraj odpisać ;:168 Wstyd się przyznać, ale po prostu padłam...
Dzisiaj postaram się wyjść na prostą i rzetelnie odpowiedzieć na wszystkie posty. No to do dzieła ;:159

Aniu-AnaAn jak widzisz - towarzystwa obok róż wcale nie widać... Może w przyszłym roku zacznie ta różanka wyglądać jak trzeba. Tymczasem dla Ciebie dzwonki brzoskwiniolistne:
Obrazek

Paulinko-Paulii Deep Impression ma faktycznie różowe smugi i przebarwienia - wciąż nie wiem czy ona mi się podoba? Dziwna jest, ale w bukiecie prezentuje się przepięknie. Pewno w jesieni ją przesadzę na docelową rabatę pąsową - może w innym towarzystwie będzie wyglądała lepiej? Dla Ciebie dzwonki i róże:
Obrazek

Ewuniu-ewamaj66 Mariatheresia naprawdę długo trzyma kwiaty - już zdążyłam to zauważyć i za to z miejsca ją kocham ;:167 Rutewka posadzona na cienista rabatę - jedna koło funkii, druga (jak u Ciebie) koło kokoryczki. Liczę na kwiaty w przyszłym roku. A dzwonek skupiony? Nie wiem czy będzie się siał - u mnie nic samo się nie chce rozsiewać, oprócz przywrotnika no i chwastów :twisted: Dla Ciebie Ewciu niesiejące się ostróżki:
Obrazek

Agnieszko - Safoya szalenie mi miło, że do mnie zajrzałaś ;:196 Jesteś mistrzynią różanych skarp i wzorem do naśladowania. Zastanawiam się co Ty za gusła odprawiasz nad tymi różami, że rosną jak wściekłe?
50 pąków na jednej Aphrodite? Niesamowite ;:oj Dla Ciebie "very romantic" piwonia angielska - Prima Vera
Obrazek

Jadziu - Jakuch witam Cię serdecznie w moich skromnych progach ;:196 Cieszę się, że podobają Ci się moje róże - zresztą, jak one mogą się nie podobać? Pierwsze kwitnienia nowo posadzonych róż są często dziwne - u mnie pierwszy kwiat Let's Celebrate wyglądał jakby piorun w szczypiorek strzelił ;:306 Chandos Beauty - piękna róża, a pierwszy kwiat u mnie wydała całkiem niepodobny do siebie... Omoshiro opłakuję ;:145 Uwiąd zniszczył wszystkie pędy. Liczę, że wypuści nowe od korzenia... Dla Ciebie Jadziu lilie Original Love:
Obrazek

Aniu-Aneczka1979 zawstydzasz mnie :oops: Nie wiem czy zasłużyłam, ale bardzo, bardzo przyjemnie się czyta komplementy. Też Cię uwielbiam ;:196 Dla Ciebie dzwoneczki - słyszysz jak dzwonią?
Obrazek

Grażynko-kogra ha, może Ty z tych niebojaźliwych? Wedding Bells - cudnie pachnie, kwiat trzyma bardzo długo no i ten kwiat jest gigantyczny ;:oj To największe kwiaty w moim ogrodzie. Nie dość, że średnica kwiatu wielka to jeszcze ten kwiat nie jest tak płaski jak u Angielek, tylko wysoki. Wada - kwiatów ma mało, na krzaku po dwa, trzy kwitnące pędy. Dla Ciebie oczywiście weselne dzwony, bo jakże inaczej?
Obrazek

Aniu-Aneczka1979 - za to masz drugi kwiatek ;:196 Tym razem dla Ciebie "funkielnówka, nieśmigana" czyli dzisiaj rozkwitła Sharifa Asma:
Obrazek

Agatko-Hagaart wiesz, tak do końca to nie jestem zadowolona z wielu miejsc w ogrodzie, inne dotąd nie wyglądają "sexy" - pokażą na co je stać później (np. rabaty hortensjowe) Zamierzasz posadzić róże i lawendę? To tak jak ja:) Dzisiaj skończyłam szpaler lawendowy wzdłuż skarpy - 25 sadzonek. Liczę na spektakularny efekt za rok ;:215 Dla Ciebie Augusta Luise z lawendą:
Obrazek

Ewciu-ewamaj66 wiesz jak mnie łopata świerzbi? Nie wiem czy dotrwam do jesieni...I nawet nie w tym rzecz, że kolory nie pasują - kolorystycznie jest OK, ale wygląda ta rabata jak ... śmietnik ;:145
Dla Ciebie Ewciu rozkwitająca Mrs John Laing ;:167
Obrazek

Jadziu - Jakuch mam nadzieję, że będzie co podziwiać... Na razie oglądam róże wszędzie dookoła i wszędzie wydają mi się ładniejsze niż moje. To jakieś zboczenie ;:224 Dla Ciebie "dziwny" kwiat Chandos Beauty
Obrazek

Na dobranoc jeszcze kilka migawek różanych. Śpijcie dobrze i niech Wam się śnią zaczarowane ogrody ;:306
Petticoat - zdrowa, dużo ma kwiatów i trzyma je długo, warto ją mieć
Obrazek

Princess Aleksandra of Kent - już podbiła moje serce
Obrazek

Pozdrowienia z Aachen - na razie traci kwiaty w tempie ekspresowym...
Obrazek

Kto zeżarł Avalona? :twisted:
Obrazek

Maizner Fastnacht - no, gdyby nie kolor, to bym się jej pozbyła...
Obrazek

Heidi Klum ;:167
Obrazek

I dla porównania - Old port - kolor bardzo podobny, budowa kwiatu zasadniczo inna
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostróżki i u mnie nie sieją się jakoś szaleńczo, ale kilka siewek znalazłam :D U Ciebie Mrs John Laing też tak wysoko się buja? Na razie brykneła na jakieś 160 cm i chyba ma ochotę na więcej. A może ją przygiąć do siatki i prowadzić jako pnącą? Kwiaty ma na samym czubku pędu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Old Port trochę jaśniejszy od Heidi [ mam Chopichona podobno to te same róże ] ,ale w tym roku po jesiennym przesadzeniu pokazał na co go stać .Może i miejsce bardziej mu odpowiada ,ale jestem z niego bardzo zadowolona .Natomiast z The Princa już mniej i zastanawiam sie nad jego wyautowaniem .Urzekła mnie Twoja Petticoat w dodatku z ADR-em i chyba postawię na jej kupno chociaż miejsca w zasadzie brak w obecnym układzie ale wyautowania muszą być, bo mam za mały ogródek ,żeby postawić na maruderów .Augustę już dawno bym ją do siebie zaprosiła ,ale jej przekwitające kwiaty mnie odpychają od niej mam tak przekwitająca Speelwark .Kwiat Chandos Beauty śliczny pomimo ,że dziwny mnie sie podoba
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem mocno onieśmielona -tylu tu znawców i miłośników róż... powiem tylko, że co jedna to piękniejsza. A z lawendami to już będzie czysta poezja!
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Elwi :!:
Widzę, że tak jak ja (jeszcze jeden punkt zbieżny :shock:) doceniasz niezwykłą urodę dzwonków brzoskwiniolistnych. Od Twoich błękitów od razu radośniej na sercu się zrobiło. A róże? Zawsze potrzeba roku - dwóch, żeby stwierdzić, która naprawdę zasługuje na pozostanie w ogrodzie. Są takie, które kwitną już ponad dwa tygodnie i nie uroniły ani jednego płatka ( u mnie to oczywiście Avalon oraz Baronesse, Leonardo da Vinci i Garden of Roses) i to mimo suszy i upiornych upałów. Inne zaś sypią płatkami, jak panienki na procesji. Młodziakom dam jeszcze czas na poprawę, ale inne ;:222.
Rozczarowują też niektóre wielkokwiatowe. Co z tego, że kwiaty olbrzymie, kiedy opadają na trzeci dzień, a jest ich malutko ;:218.
Słowem, rabaty różane trzeba traktować, jak poletko doświadczalne.

Życzę Ci jednak radości z ich posiadania, bo masz piękne i pięknie je pokazujesz.
;:196 - Jagoda
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No proszę....Sarifa też zawróciła Ci główkę.
Ale przyznaję, że też padłam pod jej urokiem.
Porównanie Old Port i Haidi super, tez mam obie i nie jestem zbyt zadowolona.....z obu.
Jakoś nie mogą się pozbierać i kwitną tylko dwoma, trzema kwiatami.
A że ja pazerna jestem to oczekuję od nich więcej. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jeśli moje You're beautiful będą wyglądać jak Twoje na tych kolejnych zdjęciach to już się na nie szaleńczo cieszę :D Moje choć w donicach maja mnóstwo paków :tan
PA/ Kusisz tymi zdjęciami, że mam ochotę zobaczyć je na żywo ;:224 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”