No i jak zwykle piękne nieba
.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18
Słodkie masz te różowe tulipanki
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, miodunka może być ode mnie, bo też taką mam
A wiesz, że nastapiło zmartwychwstanie parzydełka, które wykopałam dla Ciebie? W zeszłym roku zadoniczkowałam, ale Ci nie dałam, bo wygladało, że zdechło...a dziś przestawiając doniczki z martwymi rozsadami je znalazłam zywe i bujnie rosnące - w takim razie nadal czeka na Ciebie
Berberysy, to kolejna ogrodowa choroba, którą mnie zaraziłaś! Na razie mam marne 5 sztuk ale żądza posiadania rośnie
Berberysy, to kolejna ogrodowa choroba, którą mnie zaraziłaś! Na razie mam marne 5 sztuk ale żądza posiadania rośnie
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam jednego berberysa i słabiutko rósł. Teraz doszło kilka (okazyjnie kupione duże okazy od forumka) i ładnie już rosną. Piękne są, tylko czemu takie kujące
. Szczególnie jak się chce ziele spod nich wyrwać.
-
halinowska
- 200p

- Od: 16 wrz 2010, o 23:37
Marysiu, Ty moja skarbnico wiedzy, powiedz mi, kiedy trzeba wysiewać rabarbar i w jakich warunkach. Czy te berberysy to z własnego rozmnażania? Kompletnie sobie z tym nie radzę. Próbuję w tym roku ukorzenić hortensje, które zakupiłam na przedwiośniu, ale raczej nie daję im szans.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Asiu ja mam malutko.....bo jest wiele odmian i przepiękne, obiecałam sobie że zgromadzę trochę
Aniu nawet nie skąd je mam,ale dzielnie rosną stale te dwa
Niebo cóż potrafię z niego coś wycisnąć
Pati to pewnie z jesienną dostawą mi przysłałaś, jakoś o niej zapomniałam i wiesz jak się ucieszyłam że mam jeszcze jedną
To trzymaj parzydełko dla mnie, a ja spróbuję ukorzenić niektóre berberysy (2 bo są większe) chyba że je masz, bo skoro 5 i ja 5 to może mamy te same?
Halinko zdecydowanie mnie przeceniasz ale skoro szukasz u mnie wiedzy to ja poszłam dalej i proszę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... w#p3839612 według wątku to kwiecień, ale poczytaj bo trochę ciekawostek tam jest. Ja swój mam od kogoś karpę i sobie lata rośnie! Muszę go nawozić bo głodomór jest
Hortensję ukorzeniam ze średnim skutkiem ale coś wychodzi. W tym roku włożyłam do wody i czekam ale rok temu ukorzeniałam w ziemi,
Aniu nawet nie skąd je mam,ale dzielnie rosną stale te dwa
Pati to pewnie z jesienną dostawą mi przysłałaś, jakoś o niej zapomniałam i wiesz jak się ucieszyłam że mam jeszcze jedną
To trzymaj parzydełko dla mnie, a ja spróbuję ukorzenić niektóre berberysy (2 bo są większe) chyba że je masz, bo skoro 5 i ja 5 to może mamy te same?
Halinko zdecydowanie mnie przeceniasz ale skoro szukasz u mnie wiedzy to ja poszłam dalej i proszę http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... w#p3839612 według wątku to kwiecień, ale poczytaj bo trochę ciekawostek tam jest. Ja swój mam od kogoś karpę i sobie lata rośnie! Muszę go nawozić bo głodomór jest
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Marysiu, jak pięknie. Pełnia???Przeoczyłam, tym razem nic mi nie było
A chciałam ślicznie podziękować za podpisanie berberysów, bo ja lubię te krzewy, mam trzy różne, a tylko jednemu zostawiłam znacznik

- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne fotki Maria, piękne
. Berberys Green Cap? nie znam go, zaraz poszperam, co on za jeden 
Pozdrawiam, Iwona.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
wygląda na to, ze ja mam właśnie zupełnie inne - znaczników brak, ale pamietam mniej więcej co mam (Roseglow, Golden ring i jakieś trzy złote od Magdy-Veriegaty, ale podpisane) - jak je ukorzeniasz ciach gałązkę i do piachu?
Mogę spróbować ze swoimi i jak wyjdzie to machniom
A hortensje o dziwo ukorzeniają mi się bez problemu, więc służę uprzejmie 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Marysiu, z berberysów mam żywopłot-z czerwonego. Zielony powędrował wczoraj za dom, zrobił miejsce kalinie.
Erecty kuszą, ale miejsca zdecydowanie brak.
Hortensje ukorzeniam w ziemi. Róż nie umiem
Erecty kuszą, ale miejsca zdecydowanie brak.
Hortensje ukorzeniam w ziemi. Róż nie umiem
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Basiu nie dziwię się, a mnie się zawsze podobały a teraz kiedy odkrywam coraz to nowe odmiany
W Twoim ogrodzie wyglądałyby pięknie
Małgosiu nie, nie pełnia 15, ale mnie już wczoraj księżyc zaświecił w oczy a i ten przymrozek z nim skojarzyłam. Dzisiaj tylko szron a teraz cieplutko
Iwonko dziękuję
kupiłam je w szkółce Magda
Pati ukorzeniałam dawno temu i z wielu gałązek niewiele się ukorzeniło, więcej nie próbowałam, ale chęć mam. Nawet znalazłam miejsc gdzie rosną ładne kolory jednak zima byle jaka i nie ucięłam gałązek, bo chciałam swoim sposobem.
Będę czytać i próbować np. http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/r_polzdrew.htm
Justynko czytałam gdzieś, że są odmiany karłowate ...to może takie
Hortensje ukorzeniam ale przez zimę trudno przechodzą, a róże szczególnie w tym roku wyglądają obiecująco
W Twoim ogrodzie wyglądałyby pięknie
Małgosiu nie, nie pełnia 15, ale mnie już wczoraj księżyc zaświecił w oczy a i ten przymrozek z nim skojarzyłam. Dzisiaj tylko szron a teraz cieplutko
Iwonko dziękuję
Pati ukorzeniałam dawno temu i z wielu gałązek niewiele się ukorzeniło, więcej nie próbowałam, ale chęć mam. Nawet znalazłam miejsc gdzie rosną ładne kolory jednak zima byle jaka i nie ucięłam gałązek, bo chciałam swoim sposobem.
Będę czytać i próbować np. http://www.ogrody.orzysz.org.pl/ogrody/r_polzdrew.htm
Justynko czytałam gdzieś, że są odmiany karłowate ...to może takie
Hortensje ukorzeniam ale przez zimę trudno przechodzą, a róże szczególnie w tym roku wyglądają obiecująco
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Zapomniałam, mam jeden taki czerwony karłowaty w przedogródku
.
Rzeczywiście maleństwo
Rzeczywiście maleństwo
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś sza ,sza mam orliki po jesiennym przesadzaniu pokazały się...
niech rosną...pokażę , pokażę...przesadzałam z dużej skarpy...
a krzaczków berberysów mam 5 ale jakie
muszę sprawdzić...
..a patyczki jakie od Ciebie dostałam już zaczynają pokazywać oznaki życia...jest budlejka a resztę to nie wiem jeszcze...
a krzaczków berberysów mam 5 ale jakie
..a patyczki jakie od Ciebie dostałam już zaczynają pokazywać oznaki życia...jest budlejka a resztę to nie wiem jeszcze...
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Moja serduszka ledwo dwa listki wypuściła.
Ładny zachód. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Cudny widok na skalniaczek.... podziwiam skalnicę Arendsa, pięknie i Ciebie Marysiu kwitnie...... bardzo je lubię.... jeszcze niedawno miałam 3 kolorki, a teraz nie mam żadnej
Tak bardzo wysiała się w ich trawa, ze nie było szans wyrwać i musiałam wszystko wykopać i wyrzucić. Ale na pewno posadzę je ponownie, bo są po prostu cudne
Berberyski i ja bardzo lubię..... wspaniałą ozdoba przez cały sezon, a jesienią mistrzostwo świata
Berberyski i ja bardzo lubię..... wspaniałą ozdoba przez cały sezon, a jesienią mistrzostwo świata
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,pięknie wyglądają rośliny w tych kamieniach ,już je widzę u siebie,wiosna pełną parą zawitała do Ciebie