Jak tam tegoroczne wysiewy się mają?
Może być w ostatecznościMartada pisze: Dawid szukam jakiegokolwiek zdjęcia na którym ten spegazzinii jest jako tako widoczny i chwilkęjeszcze to potrwa.
Nie mam dobrego zdjęcia na którym widać go z kwiatem... sama roślinka może być?
Ja się mogę postaraćD-avi-D pisze:W przyszłym sezonie prosze go uchwycić ładnie
Jak to się obijampopiolek69 pisze:ja myślałem że u Ciebie już pełnia sezonu siewczego a tu widzę że nie tylko ja się obijam
tak, gymnole są bardzo zmienne i wiele też zależy od warunków w jakich rosną, akurat speegazzinii potrzebują dużo słońca najlepiej przez cały dzieńD-avi-D pisze:To na pewno jest spegazzinii ?
Wg. mnie takD-avi-D pisze:To na pewno jest spegazzinii ?
By mieć naocznyhen_s pisze:Widziałem już mnóstwo różnych Gymnocalycium spegazzinii, to może typowe nie jest ale w normie (jeśli jest takowa) na pewno się mieści.
Ja osobiście wolę te mocniej ociernione ale każde ma swój urok, to również.
Gosiu nie wiem czy wszystkie v. punillense mają potężne ciernie, moje zapowiadają się, że tak... ale to młodziaki jeszcze i póki co nie ma się czym chwalić za specjalnienolina pisze:Ja teraz poluję na takiego z mocnymi ,przylizanymi cierniami
Widzałam takiego pięknego na Cactuspedia Gymnocalycium spegazzinii var. punillense tylko nie wiem czy wszystkie punillense mają takie piękne ciernie ...pewnie nie...