Moje Epi
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Epi
Nie wiem co się stało, zagubiłam informacje o nowych postach u Ciebie. Czytam - epidemia!... napięcie rośnie..przędziorki??... nie pajączek
I się cieszę, że ominęłam, od razu znam zakończenie 
Ja też doczłapałam na koniec tego horroru
Witaj
Masz piękne epi 
Witaj
- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No miałam stracha...ale kwiatki czyściutkie (pomijając ziemiórki
). Nie mam czasu na fotki, ale pochwalę się - aktualnie mam 5 hoi (tzn. chyba 5, bo jednej nie jestem pewna czy to hoja Retusa czy ta inna roślinka, której nazwy nie pamiętam, ale też jest na "R"
). Przybyła mi H. Lacunosa i Meliflua
Ukorzeniają się - Compacta i Retusa (?), a pierwszą była Carnosa Tricolor od Pati 
Tak więc "hojoba" postępuje
Mojemu mężowi wcale się nie podobają - zobaczymy co powie jak zobaczy pierwsze pachnące baldaszki 
Wdzięczna będę za wszystkie dobre rady hojomaniaczek z doświadczeniem - bo dopiero uczę się tych roślinek
Edit: uuups...listę w podpisie muszę zaktualizować
Tak więc "hojoba" postępuje
Wdzięczna będę za wszystkie dobre rady hojomaniaczek z doświadczeniem - bo dopiero uczę się tych roślinek
Edit: uuups...listę w podpisie muszę zaktualizować
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uuuu... Infekcja sie szerzy!
Mysle, ze w kwestii ukorzeniania przynajmniej, to hoje sa latwiutkie. Nie wiem co dalej, bo dalej nie doszlam. 
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
-
Fraszka_1
- 1000p

- Od: 16 cze 2013, o 15:41
No, listę w podpisie masz pokaźną
niedługo nie starczy Ci znaków 
- deissy

- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Kochana hojozja to taka sympatyczna choroba
Jak tylko znajdziesz czas wklej fotki interesują mnie te Twoje hojki....z mojej listy chciejstw nic nie ubyło lecz przybyło.Na wiosnę będzie się chyba działo 
- olgierdyna
- 200p

- Od: 26 sie 2013, o 10:31
O mamo!, sporo masz już tych hojek. Hojoza szybko postępuje 
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja znalazłam to, na początek daje pojęcie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=29977
- Dumbledore
- 500p

Fraszka - znaków już zabrakło
crazydaisy, olgierdyna, deissy - tak, dałam się tej chorobie....ciekawe jak daleko się zagalopuję - trochę jest tych odmian
Lacunosa i Meliflua są podobno łatwe w wychowaniu - takie dla poczatkujących
Brendii dzięki za podrzucenie linka, przez wyszukiwarkę FO ciężko cokolwiek znaleźć
Dobranoc wszystkim
crazydaisy, olgierdyna, deissy - tak, dałam się tej chorobie....ciekawe jak daleko się zagalopuję - trochę jest tych odmian
Lacunosa i Meliflua są podobno łatwe w wychowaniu - takie dla poczatkujących
Brendii dzięki za podrzucenie linka, przez wyszukiwarkę FO ciężko cokolwiek znaleźć
Dobranoc wszystkim
- deissy

Lacunoske potwierdzam,szybka w ukorzenianiu i ładnie się w nowe listki ubiera a tą Meliflue muszę wygoglować sobie 
- Dumbledore
- 500p

deissy Lacunose i Meliflue mam już ukorzenione - noo całkiem, całkiem dorosłe są to już panienki
Pokażę jak kupię ładne osłonki, bo mają brzydkie doniczki
No i jakieś podpórki muszę wymyślić - Lacunose chciałabym puścić do góry (nie wiem czy ona to lubi?)...oj, muszę trochę poczytać..
No i nie wiem jak z tym przestawianiem - serio buntują się, jak się je przenosi? Bo u mnie jeszcze miejsca docelowego dla nich nie znalazłam. Podobno też nie lubią towarzystwa - a u mnie na razie wszystkie stoją razem
Heh, tytuł mojego wątku teraz ma się nijak do tego co w nim jest
Podpis zmieniony - wszystko się zmieściło, musiałam usunąć "pozdrawiam" z ludzikiem
Heh, tytuł mojego wątku teraz ma się nijak do tego co w nim jest
Podpis zmieniony - wszystko się zmieściło, musiałam usunąć "pozdrawiam" z ludzikiem
- deissy

Wiesz co u mnie stoją wszystkie razem na parapecie i chyba im się podoba bo szaleją z listkami
Co do zaplatania czytałam ze niektóre potrafią się buntować jak mają zaplataną do dołu łodyżkę....ale nie wiem bo moje na razie mają do góry jak będą miały iść do dołu wtedy zobaczymy ")
-
Fraszka_1
- 1000p

To nie możesz kupować więcej kwiatków - nie zmieszczą się w opisie, a niewymienienie ich byłoby niesprawiedliwe 
- Dumbledore
- 500p

Fraszka - mój mąż nie lubi gerenium i wężownicy - więc może znikną i zrobi się miejsce
Mnie one też szczególnie nie zachwycają - wzięłam je "na spróbę". Geranium ma być na balkon, żeby ładnie pachniało
Czytałam o Geranium, że wyhodowano różne zapachy - np. truskawki, pomarańczy, a nawet coli!
Moje jest o klasycznym zapachu - czyli taka cytrynka
Czytałam o Geranium, że wyhodowano różne zapachy - np. truskawki, pomarańczy, a nawet coli!
Moje jest o klasycznym zapachu - czyli taka cytrynka
-
Fraszka_1
- 1000p

O zapachu coli muszę poszukać
a ta sansewieria (wężownica) to jaka? Bo jakbyś się pozbywała, to wiesz...