Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma

Post »

Witaj Ewuś.
Roże cudne. Urzeła mnie jeżówka. Znasz może nazwę? Floksy o pięknych kolorach. Ja mam tylko białe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O rany...... Ewuniu ależ jeżówka cudna..... zachorowałam na te kwiaty na maxa..... a jeszcze jak widzę takie bajeczne odmiany, to w ogóle aż brak mi słów..... Muszę koniecznie pojechać do jakiejś szkółki na polowanie 8-) :lol:
Pozostałe kwiaty też piękne..... bujne bogactwo gatunków i odmian..... przepięknie....
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Witaj Ewcia ;:196 Takiej ciapatej lilii jeszcze nigdzie nie spotkałam. ;:oj
A różę Roger Lambelin zamawiałam u Petrovic'a, ale wtedy akurat jej nie miał w sprzedaży. Mam za to Barona Giroud L'Ain, który też ma takie białe skrawki na obrzeżach płatków. Jak duży Ci już Roger urósł ?
Czy on długo utrzymuje te kwiatki na pędach ?
Ale sama nie wiem , po co ja się pytam o takie sprawy. :;230 Przecież na duże krzaki to już nie powinnam patrzeć . :lol:
Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam czas to i ja zaglądnę do Floinbundy. Na wiosnę kupiłam tam kilka róż jestem zadowolona.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Ewo, wspaniałe masz te jeżówki .Ja mam tylko jedną taką zwykłą, ale coraz bardzie mnie na nie bierze ochota ;:224
U mnie dziś pada, a ja wybrałam się do ogródka ,żeby podwiązać mieczyka i pozbierać te połamane.Wróciłam z mokrymi plecami, ale ;:1
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

MARYSIU ,teraz jest taki czas ,że każdy gdzieś przepada .Czy ja dobrze zrozumiałam że przepadlaś w Starklu .Od wiosny nie byłam ,ale zajrzę :tan
TERENIU wreszcie się doczekałyśmy ,u mnie to nawet pioruny waliły .Siedzialam ,jak mysz pod miotlą i udawałam że się wcale nie boję ;:224
JADZIU ,wszyscy się cieszymy ,że wreszcie popadało.A ja w tej swojej piaskownicy ,to już myślałam ,że się zasuszę na wieki :lol:
EWCIU ,Moris jest cudny ,te jego kwiatuszki ,to cacuszka .Pędy ma dosyć wiotkie ,ale jest jeszcze młodziutki .Myślę ,że na przyszły sezon pokaże się bardziej stabilny .Wyrósł od wiosny 1 50 .Jego kwiaty się nie zwieszają tak ,jak u innych angielek ,tylko takie ma pędy .Jest u mnie razem z Lambelinem na pierwszym miejscu . :uszy
KRYSIU ,Floribunda ,to jest sklep internetowy z różami .Ja Ci nie radzę tam zaglądać , bo przepadniesz tak ,jak ja .Bardzo Ci dziękuję za miłe odwiedziny ;:168
GRAŻYNKO ,aleś mi dala do oglądania .Nie wiem ,czy dziś zasnę .Jeśli chodzi o zakupy ,to właśnie wróciłam z ogrodniczego .Kupiłam tulipany i szachownice perskie sztuk dwie. ;:130
ALUŚ nie znam nazwy tej jeżówki ,bo to jest pomyłka .Miała być inna ,a wyszła taka .Będzie miala nasionka :lol:
AGNIESIU ,ja też w kółko myślę o nowościach .Wybieram się na wystawę i też liczę ,że coś upoluję .Dziękuję Ci ,za wszystkie mile słowa ;:196
Cześć KRYSIU ,ja nad Baronem też się zastanawiałam ,ale jak zobaczylam Lambelina .to wymiękłam .
Wyrósł na 1 20 ,kwiaty trzyma 3 lub 4 dni i caly czas ma pączki .Nie choruje .Ja też nie powinnam już patrzeć na żadne rośliny ,ale to jest chyba niemożliwe :lol: ;:196
DOROCIU ,ja też u nich kupuję .Jak do tej pory nie narzekam .Teraz też upatrzylam sobie trzy ,chciala bym pięć ,a miejsca nie mam na żadną :;230 :;230 :;230

-- 10 sie 2013, o 15:06 --

ANECZKO a ja jeszcze nie byłam w ogrodzie ,u mnie wreszcie pada ,jeżeli chcesz to jeżówka na pewno będzie miała nasionka ;:136
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

To wspaniała wiadomość :;230 .Teraz to już sobie zapiszę chyba dokładnie wszystkie szczegóły ;:306
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Zapisz sobie ,a ja ci też dopiszę nowe nasionka ;:304
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja juz nigdzie nie zaglądam jak na razie :wink: chociaż szachownice perskie by sie przydały i tulipany botaniczne innych nie mam gdzie posadzić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Byłam pooglądałam różane piękności, zauważyłam że ceny od wiosny trochę wzrosły. Na szczęście nie wpadłam na pomysł by coś zamówić ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

JADZIU ,ciężko nie zaglądać .Mam przeczucie ,że jednak się złamiesz .Tyle nowych roślin dokola a kupowanie róż zamyka sezon ;:162
DOROTKO niestety ,niedługo to nigdzie taniej nie będzie .Niestety ,ja na ten pomysł wpadłam i zamówiłam dwie ,chyba będę kolanem dopychać . ;:306
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Witaj EWO :wit
Widze wśród zakupów dwie szachownice perskie :!: Miałas je już kiedyś :?:
Ja męczyłem się z nimi z 15 lat i ani raz nie zakwitły :( A są takie piękne ;:108
Pozdrowienia,
Slawek

Jeżówka,co wszystkich zachwyca to GREEN ENVY ;:333
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p

Post »

Sławku ,ja już ją kiedyś miałam .Wyrosła piękna ,ale nie zakwitła .Myślałam ,że to wina cebulki ,że za mała .Potem zaginęła w tajemniczych okolicznościach .Teraz kupilam dwie dorodne cebule i otoczę je specjalną troską .Trochę mnie zmartwiłeś ,że Ci przez tyle lat nie zakwitła .Straszna z niej kapryśnica .
Dzięki ,za nazwę mojej jeżówki .Gdzieś ją miałam zapisaną ,ale chyba muszę zrobić porządek w papierach ;:131 :lol:

fotki :)

Fisherman's friend

Obrazek

Margo Koster
Obrazek

Dark Lady
Obrazek

Old Port
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Astrid grafin von hardenberg
Obrazek

Roger Lambelin
Obrazek

Sommersonne
Obrazek

Obrazek

-- 10 sie 2013, o 18:29 --

a jak jesteśmy przy jeżówkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Ewuś róże masz przepiękne,ciekawa dalia z tym różowym dodatkiem o ostatnia ma śliczny kolorek,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piękne jeżówki, ale te róże ;:166 Czy druga to Margo Koster? Niezmiennie także jestem zafascynowana Roger Lambelin. Wcześniej nie znałam tej róży, a na prawdę jest warta grzechu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”