Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
Witaj Ewuś.
Roże cudne. Urzeła mnie jeżówka. Znasz może nazwę? Floksy o pięknych kolorach. Ja mam tylko białe.
Roże cudne. Urzeła mnie jeżówka. Znasz może nazwę? Floksy o pięknych kolorach. Ja mam tylko białe.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rany...... Ewuniu ależ jeżówka cudna..... zachorowałam na te kwiaty na maxa..... a jeszcze jak widzę takie bajeczne odmiany, to w ogóle aż brak mi słów..... Muszę koniecznie pojechać do jakiejś szkółki na polowanie
Pozostałe kwiaty też piękne..... bujne bogactwo gatunków i odmian..... przepięknie....
Pozostałe kwiaty też piękne..... bujne bogactwo gatunków i odmian..... przepięknie....
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Ewcia
Takiej ciapatej lilii jeszcze nigdzie nie spotkałam.
A różę Roger Lambelin zamawiałam u Petrovic'a, ale wtedy akurat jej nie miał w sprzedaży. Mam za to Barona Giroud L'Ain, który też ma takie białe skrawki na obrzeżach płatków. Jak duży Ci już Roger urósł ?
Czy on długo utrzymuje te kwiatki na pędach ?
Ale sama nie wiem , po co ja się pytam o takie sprawy.
Przecież na duże krzaki to już nie powinnam patrzeć .
Miłego weekendu
A różę Roger Lambelin zamawiałam u Petrovic'a, ale wtedy akurat jej nie miał w sprzedaży. Mam za to Barona Giroud L'Ain, który też ma takie białe skrawki na obrzeżach płatków. Jak duży Ci już Roger urósł ?
Czy on długo utrzymuje te kwiatki na pędach ?
Ale sama nie wiem , po co ja się pytam o takie sprawy.
Miłego weekendu
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam czas to i ja zaglądnę do Floinbundy. Na wiosnę kupiłam tam kilka róż jestem zadowolona.
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Ewo, wspaniałe masz te jeżówki .Ja mam tylko jedną taką zwykłą, ale coraz bardzie mnie na nie bierze ochota
U mnie dziś pada, a ja wybrałam się do ogródka ,żeby podwiązać mieczyka i pozbierać te połamane.Wróciłam z mokrymi plecami, ale
U mnie dziś pada, a ja wybrałam się do ogródka ,żeby podwiązać mieczyka i pozbierać te połamane.Wróciłam z mokrymi plecami, ale

- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
MARYSIU ,teraz jest taki czas ,że każdy gdzieś przepada .Czy ja dobrze zrozumiałam że przepadlaś w Starklu .Od wiosny nie byłam ,ale zajrzę
TERENIU wreszcie się doczekałyśmy ,u mnie to nawet pioruny waliły .Siedzialam ,jak mysz pod miotlą i udawałam że się wcale nie boję
JADZIU ,wszyscy się cieszymy ,że wreszcie popadało.A ja w tej swojej piaskownicy ,to już myślałam ,że się zasuszę na wieki
EWCIU ,Moris jest cudny ,te jego kwiatuszki ,to cacuszka .Pędy ma dosyć wiotkie ,ale jest jeszcze młodziutki .Myślę ,że na przyszły sezon pokaże się bardziej stabilny .Wyrósł od wiosny 1 50 .Jego kwiaty się nie zwieszają tak ,jak u innych angielek ,tylko takie ma pędy .Jest u mnie razem z Lambelinem na pierwszym miejscu .
KRYSIU ,Floribunda ,to jest sklep internetowy z różami .Ja Ci nie radzę tam zaglądać , bo przepadniesz tak ,jak ja .Bardzo Ci dziękuję za miłe odwiedziny
GRAŻYNKO ,aleś mi dala do oglądania .Nie wiem ,czy dziś zasnę .Jeśli chodzi o zakupy ,to właśnie wróciłam z ogrodniczego .Kupiłam tulipany i szachownice perskie sztuk dwie.
ALUŚ nie znam nazwy tej jeżówki ,bo to jest pomyłka .Miała być inna ,a wyszła taka .Będzie miala nasionka
AGNIESIU ,ja też w kółko myślę o nowościach .Wybieram się na wystawę i też liczę ,że coś upoluję .Dziękuję Ci ,za wszystkie mile słowa
Cześć KRYSIU ,ja nad Baronem też się zastanawiałam ,ale jak zobaczylam Lambelina .to wymiękłam .
Wyrósł na 1 20 ,kwiaty trzyma 3 lub 4 dni i caly czas ma pączki .Nie choruje .Ja też nie powinnam już patrzeć na żadne rośliny ,ale to jest chyba niemożliwe
DOROCIU ,ja też u nich kupuję .Jak do tej pory nie narzekam .Teraz też upatrzylam sobie trzy ,chciala bym pięć ,a miejsca nie mam na żadną

-- 10 sie 2013, o 15:06 --
ANECZKO a ja jeszcze nie byłam w ogrodzie ,u mnie wreszcie pada ,jeżeli chcesz to jeżówka na pewno będzie miała nasionka
TERENIU wreszcie się doczekałyśmy ,u mnie to nawet pioruny waliły .Siedzialam ,jak mysz pod miotlą i udawałam że się wcale nie boję
JADZIU ,wszyscy się cieszymy ,że wreszcie popadało.A ja w tej swojej piaskownicy ,to już myślałam ,że się zasuszę na wieki
EWCIU ,Moris jest cudny ,te jego kwiatuszki ,to cacuszka .Pędy ma dosyć wiotkie ,ale jest jeszcze młodziutki .Myślę ,że na przyszły sezon pokaże się bardziej stabilny .Wyrósł od wiosny 1 50 .Jego kwiaty się nie zwieszają tak ,jak u innych angielek ,tylko takie ma pędy .Jest u mnie razem z Lambelinem na pierwszym miejscu .
KRYSIU ,Floribunda ,to jest sklep internetowy z różami .Ja Ci nie radzę tam zaglądać , bo przepadniesz tak ,jak ja .Bardzo Ci dziękuję za miłe odwiedziny
GRAŻYNKO ,aleś mi dala do oglądania .Nie wiem ,czy dziś zasnę .Jeśli chodzi o zakupy ,to właśnie wróciłam z ogrodniczego .Kupiłam tulipany i szachownice perskie sztuk dwie.
ALUŚ nie znam nazwy tej jeżówki ,bo to jest pomyłka .Miała być inna ,a wyszła taka .Będzie miala nasionka
AGNIESIU ,ja też w kółko myślę o nowościach .Wybieram się na wystawę i też liczę ,że coś upoluję .Dziękuję Ci ,za wszystkie mile słowa
Cześć KRYSIU ,ja nad Baronem też się zastanawiałam ,ale jak zobaczylam Lambelina .to wymiękłam .
Wyrósł na 1 20 ,kwiaty trzyma 3 lub 4 dni i caly czas ma pączki .Nie choruje .Ja też nie powinnam już patrzeć na żadne rośliny ,ale to jest chyba niemożliwe
DOROCIU ,ja też u nich kupuję .Jak do tej pory nie narzekam .Teraz też upatrzylam sobie trzy ,chciala bym pięć ,a miejsca nie mam na żadną
-- 10 sie 2013, o 15:06 --
ANECZKO a ja jeszcze nie byłam w ogrodzie ,u mnie wreszcie pada ,jeżeli chcesz to jeżówka na pewno będzie miała nasionka
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
To wspaniała wiadomość
.Teraz to już sobie zapiszę chyba dokładnie wszystkie szczegóły 
- ewa_rozalka
- 1000p

Zapisz sobie ,a ja ci też dopiszę nowe nasionka 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ja juz nigdzie nie zaglądam jak na razie
chociaż szachownice perskie by sie przydały i tulipany botaniczne innych nie mam gdzie posadzić
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Byłam pooglądałam różane piękności, zauważyłam że ceny od wiosny trochę wzrosły. Na szczęście nie wpadłam na pomysł by coś zamówić 
- ewa_rozalka
- 1000p

JADZIU ,ciężko nie zaglądać .Mam przeczucie ,że jednak się złamiesz .Tyle nowych roślin dokola a kupowanie róż zamyka sezon
DOROTKO niestety ,niedługo to nigdzie taniej nie będzie .Niestety ,ja na ten pomysł wpadłam i zamówiłam dwie ,chyba będę kolanem dopychać .
DOROTKO niestety ,niedługo to nigdzie taniej nie będzie .Niestety ,ja na ten pomysł wpadłam i zamówiłam dwie ,chyba będę kolanem dopychać .
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Witaj EWO
Widze wśród zakupów dwie szachownice perskie
Miałas je już kiedyś
Ja męczyłem się z nimi z 15 lat i ani raz nie zakwitły
A są takie piękne
Pozdrowienia,
Slawek
Jeżówka,co wszystkich zachwyca to GREEN ENVY
Widze wśród zakupów dwie szachownice perskie
Ja męczyłem się z nimi z 15 lat i ani raz nie zakwitły
Pozdrowienia,
Slawek
Jeżówka,co wszystkich zachwyca to GREEN ENVY
- ewa_rozalka
- 1000p

Sławku ,ja już ją kiedyś miałam .Wyrosła piękna ,ale nie zakwitła .Myślałam ,że to wina cebulki ,że za mała .Potem zaginęła w tajemniczych okolicznościach .Teraz kupilam dwie dorodne cebule i otoczę je specjalną troską .Trochę mnie zmartwiłeś ,że Ci przez tyle lat nie zakwitła .Straszna z niej kapryśnica .
Dzięki ,za nazwę mojej jeżówki .Gdzieś ją miałam zapisaną ,ale chyba muszę zrobić porządek w papierach

fotki
Fisherman's friend

Margo Koster

Dark Lady

Old Port

Astrid grafin von hardenberg

Roger Lambelin

Sommersonne

-- 10 sie 2013, o 18:29 --
a jak jesteśmy przy jeżówkach

Dzięki ,za nazwę mojej jeżówki .Gdzieś ją miałam zapisaną ,ale chyba muszę zrobić porządek w papierach
fotki
Fisherman's friend

Margo Koster

Dark Lady

Old Port

Astrid grafin von hardenberg

Roger Lambelin

Sommersonne

-- 10 sie 2013, o 18:29 --
a jak jesteśmy przy jeżówkach

- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj Ewuś róże masz przepiękne,ciekawa dalia z tym różowym dodatkiem o ostatnia ma śliczny kolorek,pozdrawiam 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Piękne jeżówki, ale te róże
Czy druga to Margo Koster? Niezmiennie także jestem zafascynowana Roger Lambelin. Wcześniej nie znałam tej róży, a na prawdę jest warta grzechu.