U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: U Grażyny w ogrodzie (klematisy, lilie, hosty..)
To trudne pytanie
Ale ja nie moczyłam i zgodnie z forumową radą posadziłam bokiem
Z sukcesem!
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu-sweety, dziękuję za pomoc. Muszę juz po święcie zabrać się za posadzenie.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Grażynko odpowiadam Ci dopiero teraz, ale do 19 byłam w pracy. Zakupiłaś anemony, które należy przed posadzeniem
namoczyć w ciepłej wodzie. Może być to na noc,a może też i 24 godz. Po namoczeniu sama dojdziesz którą stroną posadzić. Bezpiecznie też jest posadzić tak, jak poradziła sweety.
namoczyć w ciepłej wodzie. Może być to na noc,a może też i 24 godz. Po namoczeniu sama dojdziesz którą stroną posadzić. Bezpiecznie też jest posadzić tak, jak poradziła sweety.
- byna
- 500p

Alu, dziękuję za odpowiedź. Nie mam siły nic więcej sensownego napisać, bo jestem zjechana. Idę spać.
Dobrej nocy
Dobrej nocy
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dobranoc Grażynko
jutro święto wypoczniesz 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Grażynko dziś wolny dzień miłego odpoczynku.Ja też po wczorajszym mam dość.Pozdrawiam.
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażka odpoczywa ,regeneruje siły 
- byna
- 500p

Aniu, Joasiu, Grażynko,
zregenerowałam siły. Przedstawię Wam moje nowoposadzone roślinki i szklarenki, które wymyśliłam.

Wykorzystałam malutkie kwadratowe doniczki, podełka do pakowania ciasta, kubeczki po jogurcie, plastikowe pudełka po owocach. koszulki foliowe. Prowadzę swoisty recykling recyklingu. Zanim coś ostatecznie wyrzucę do śmieci, to przeglądam kilka razy i zastanawiam się, w jaki sposób mogę to wykorzystać do kwiatów i sadzonek. Teraz zaglądam do maluszków i tłumaczę przemilnym głosem: musicie kochać mamusię, musicie się ukorzenić, musicie rosnąć, musicie zakwitnąć....itd.
Miłego popołudnia.

Wykorzystałam malutkie kwadratowe doniczki, podełka do pakowania ciasta, kubeczki po jogurcie, plastikowe pudełka po owocach. koszulki foliowe. Prowadzę swoisty recykling recyklingu. Zanim coś ostatecznie wyrzucę do śmieci, to przeglądam kilka razy i zastanawiam się, w jaki sposób mogę to wykorzystać do kwiatów i sadzonek. Teraz zaglądam do maluszków i tłumaczę przemilnym głosem: musicie kochać mamusię, musicie się ukorzenić, musicie rosnąć, musicie zakwitnąć....itd.
Miłego popołudnia.
-
beatab

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Grażynko- przyszłam z rewizytą- widzę, że też sama rozmnażasz lilie, mnie matragonów jeszcze się nie udało

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Grażynko
super pomysł z różnorakimi opakowaniami i muszę Ci się przyznać, że i ja gadam do roślinek...ogrodniczki tak już mają...hi,hi...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Grtażynko ale tego masz
chyba i ja podpatrze jak to sie robi i spróbuje coś sobie zaszczepić,bo skętników to ja nie mam
chyba i ja podpatrze jak to sie robi i spróbuje coś sobie zaszczepić,bo skętników to ja nie mam
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Grażynko. Oczywiście że zajrzę. Jakże mogłoby być inaczej. Dziękuję za foteczki. No jest urocza. Kochana czytam ile pracy ostatnio włożyłaś w swój piękny ogród. Podziwiam Cię za werwę i serce jakie masz do roślinek. Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności. Dla mnie to dosłownie czarna magia. Ale bądź pewna że jak tylko nie znikniesz z forum będę podziwiała razem z Tobą sukcesy nasadzeniowe.
- byna
- 500p

Beatko, miło mi gościć Cię w moim ogrodzie. Spróbuj martagony rozmnożyć z łusek, albo posiej nasionka jeśli zawiązała. Forumka Ultraviolet i Mirzan podpowiadają , jak zabrać się za rozmnażanie.
Aniu- anym,
masz rację: ten typ tak ma. Jak widać czułe słówka pomagają.
Aniu-anabuko1, to czas najwyższy pomyśleć o skrętnikach i zaszczepić. Przecież kochasz kwiaty, a skrętniki są takie cudowne
Madziu, wszystko przyjdzie z czasem, doświadczenie, umiejetności. Forum też spełnia swoją kształcacą rolę, bo gdzie jak nie tu podpatrzysz sposoby innych, dowiesz sie o nowościach. Ja też się nieustannie uczę i to jedyna nauka, która do głowy wchodzi mi sama.
Ty na swojej działeczce też już masz sukcesy i nikt temu zaprzeczyć nie może.
Rozkwitła już ostatnia lilia Burlesca, różowa o pięknym zapachu.

Hortensja Limelight, młodziutka posadzona w ubiegłym roku jesienią. Musze poczytać, czy można i kiedy ją przyciąć, bo nie podoba mi sie pokrój krzaczka ( taki rozczapierzony).

Oczywiście nadal kwitną mieczyki.

Miłego dnia
Aniu- anym,
Aniu-anabuko1, to czas najwyższy pomyśleć o skrętnikach i zaszczepić. Przecież kochasz kwiaty, a skrętniki są takie cudowne
Madziu, wszystko przyjdzie z czasem, doświadczenie, umiejetności. Forum też spełnia swoją kształcacą rolę, bo gdzie jak nie tu podpatrzysz sposoby innych, dowiesz sie o nowościach. Ja też się nieustannie uczę i to jedyna nauka, która do głowy wchodzi mi sama.
Rozkwitła już ostatnia lilia Burlesca, różowa o pięknym zapachu.

Hortensja Limelight, młodziutka posadzona w ubiegłym roku jesienią. Musze poczytać, czy można i kiedy ją przyciąć, bo nie podoba mi sie pokrój krzaczka ( taki rozczapierzony).

Oczywiście nadal kwitną mieczyki.

Miłego dnia
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Hortensja i lilia oczywiście piękna. Mieczyki natomiast zachwycają mnie swoim "materiałem". Wyglądają jak najdroższa tkanina na świecie. Są po prostu przepiękne. Ich barwy są zachwycające. Na razie jestem zbyt wielkim leniem żeby sadzić kwiaty których cebule przed zimą trzeba wykopywać. Ale pewnie kiedyś się to zmieni.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Grażynko zawitałam do Ciebie i ja
Dziewczyno, masz to co ja uwielbiam, a przede wszystkim powojniki, cudne powojniki, lilie
, mieczyki marzenie, no i rojniki, ja dfopiero je zbieram, mam dużo kamienia w ogrodzie i rojnikom u mnie będzie dobrze, cudne owady z czerwonymi kropeczkami, i kotka 
Dziewczyno, masz to co ja uwielbiam, a przede wszystkim powojniki, cudne powojniki, lilie