Witam deszczowo
Wiolu mam nadzieję, że pocieszy bo już ususzyła 2 pąki

Na szczęście sporo ich jeszcze zostało...
Agatko 19 doniczek

Też mam nadzieję że ze skrzydłokwiata aż taki gigant nie wyrośnie
Elu 40zł?

Ja tyle dałam za tego różowego giganta z pierwszej strony... A zaopatrzenie roślinne jest dość dobre, jak na tak niewielkie miasto - 2 bazarki (jeden od pn do so, drugi 3 razy w tyg. - na tym są storczyki), sklep ogrodniczy, 2 dobrze wyposażone kwiaciarnie (wszystko to na drugim końcu mojej ulicy

) i duuużo supermarketów
Paulinko koło telewizora nie mam miejsca, a u mnie w kuchni jest za ciepło

Ale na biurku powinno być dobrze, stoi w takim miejscu gdzie słonko nie sięga za to światła dużo
Patrycjo to inaczej niż czytałam, hmmm... Zraszam inne kwiatki, więc i skrzydłokwiata mogę popryskać, na razie czuje się dobrze - dostał nowy domek, wypróbowuję też nową mieszankę ziemi
Aluniu, Arku, Ewo dziękuję
Ago też byłam zdziwiona - w tym roku sprzedają je po raz pierwszy, za to moc innych badyli była zawsze - godna konkurencja dla sklepu ogrodniczego. Widziałam nawet czarne surfinie

są naprawdę czarne

Z tym kalanchoe dziwna sprawa... Może zaraza jakaś, skoro padły wszystkie?
Kasiu swoje zawsze cieszy bardziej

Ale sklepowe też cieszy oko, w tej chwili mam 3 kwitnące storczyki, skrzydłokwiata i 3 wazony na biurku
Iwonko to właśnie dlatego pomysł z kwiatkiem wygrał

Był jeszcze argument: doniczkowy czy cięty? ale storczyk, choć bez kwiatów mało ozdobny może jeszcze zakwitnąć, a po ciętych ślad nie zostanie
Kasiu dziękuję

Ja właśnie takich szukam - o jak najżywszych kolorach
Kasiu-Morango moje stoją na zachodnim parapecie, po południu słonko nieźle daje bo w okolicy nie ma drzew czy budynków które by je zasłaniały. Z drugiej strony jeśli rosną na dworze to to co najmniej dziwne
Za oknem szaro, za to mój pokój okupują kolorowe i kwitnące roślinki

Biurko zajęły 2 ogromne wazony z piwoniami i irysami - w tej chwili rozwinięta jest tylko 1 piwonia i irysy, w drugim wazonie same pąki, ale jak rozkwitną
Więc na poprawę humoru zdjęcia sprzed kilku dni, kiedy jeszcze było słonko:
A takiego pomocnika miałam robiąc wczoraj zdjęcia koniczynie