Mały sucholubny zbiorek II - sokolica
- Rafal44
- 500p

- Od: 15 kwie 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mały sucholubny zbiorek II - sokolica
Super się prezentują te Twoje gymno
pozazdrościc 
Pozdrawiam Rafał
- sokolica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Wam, dobrzy ludzie
Piotrek może to kwiestia rośliny. Np. G. doppianum w takim słońcu rozwinął by się całkowicie. Ten musi się dłużej zbierać. Jak go deszcze nie storpedują przez weekend to pewnie w pn/wt się pochwalę
Tymczasem zmykam pleść kwietniki, mam nadzieję że 30m sznurka wystarczy, hoje się nie mieszczą, kilka/naście musi zawisnąć.
Piotrek może to kwiestia rośliny. Np. G. doppianum w takim słońcu rozwinął by się całkowicie. Ten musi się dłużej zbierać. Jak go deszcze nie storpedują przez weekend to pewnie w pn/wt się pochwalę
Tymczasem zmykam pleść kwietniki, mam nadzieję że 30m sznurka wystarczy, hoje się nie mieszczą, kilka/naście musi zawisnąć.
Cześć 
Świetna zbiorowa fotka gymnoli - ładnie to wygląda w tym słońcu... < zresztą one zawsze wyglądają ładnie
>
Dlaczego akurat gymno u Ciebie dominuje ?
Świetna zbiorowa fotka gymnoli - ładnie to wygląda w tym słońcu... < zresztą one zawsze wyglądają ładnie
Dlaczego akurat gymno u Ciebie dominuje ?
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tu miło się zrobiło!
Istny Wersal...
Okazuje się, że ja również tak potrafię, na coś się przy okazji przydając... Spadł mi ciężar z serca. Magda - dzięki!
Tym razem z mojej strony "tylko" pochwały - za wspaniałą zbiorówkę oraz zbliżenia pąków.
U mnie z gymno kwitną tylko G. bruchii ale jak wracam z pracy to już są prawie zamknięte... Tak jest co roku więc nawet im fotek nie mogę zrobić. Więc czekamy na coś mającego większe parcie na szkło.
Istny Wersal...
Okazuje się, że ja również tak potrafię, na coś się przy okazji przydając... Spadł mi ciężar z serca. Magda - dzięki!
Tym razem z mojej strony "tylko" pochwały - za wspaniałą zbiorówkę oraz zbliżenia pąków.
U mnie z gymno kwitną tylko G. bruchii ale jak wracam z pracy to już są prawie zamknięte... Tak jest co roku więc nawet im fotek nie mogę zrobić. Więc czekamy na coś mającego większe parcie na szkło.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
W tematach wymiany/sprzedaży roślin proszę pisać na priv.
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
"Skarby" świetnie wyglądają w słonku i na tle soczyście zielonego trawnika 
Ekstra zbiorówka
Moje też siedzą od rana na słonku 
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
zbiorówka wymiata, pare bym ci zwędził
- nolina

- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Zbioróweczka ekstra
Super masz Magdo gymnole,Też bym parę zwędziła
Magda co to za gymno to, które masz w awatarze
bardzo mi się podoba od dłuższego czasu 
Super masz Magdo gymnole,Też bym parę zwędziła
Magda co to za gymno to, które masz w awatarze
- sokolica

Dziękuję zbiorowo
Gosia nazwa awatarowego jest na ostatniej stronie mojej poprzedniej części, wraz z uzupełnieniem Henia
Jacek no przeca ja nie mam nic, czego Ty byś nie miał. Zresztą ponoć Ty jedyny normalny, to po co Ci więcej kaktusów
Dawid odpowiedź jest prozaiczna - ponieważ najbardziej mi się podobają. A dodatkowo pasują im moje mało komfortowe warunki.
Gosia nazwa awatarowego jest na ostatniej stronie mojej poprzedniej części, wraz z uzupełnieniem Henia
Jacek no przeca ja nie mam nic, czego Ty byś nie miał. Zresztą ponoć Ty jedyny normalny, to po co Ci więcej kaktusów
Dawid odpowiedź jest prozaiczna - ponieważ najbardziej mi się podobają. A dodatkowo pasują im moje mało komfortowe warunki.
Teraz dopiero przeglądnąłem cały wątek.... Było warto, same cudne gymnole !
Każdy ładnie utrzymany, prezentują się pięknie
Kolejny temat do którego będę musiał często zaglądać
Każdy ładnie utrzymany, prezentują się pięknie
Kolejny temat do którego będę musiał często zaglądać
-
Andrzey
- 200p

- Od: 11 kwie 2013, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Magdo, przy uprawie Gymnoli bez żadnego okrycia ciernie będą na nich następnej wiosny piękne. Trzymaj je jak najdłużej na wolnym powietrzu tj. do późnej jesieni.
Andrzej
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- sokolica

Dawidzie miło mi, oczywiście zapraszam. Kilka gymno mam, więc pewnie będę je dość często pokazywać
Andrzeju witam Cię w moich progach skromnych. Oczywiście trzymam gymnole na powietrzu, tak mniej więcej do połowy października, ale jak da radę, to i dłużej. W ubiegłym sezonie trochę się cackałam z nimi i w czasie długotrwałego deszczu, chowałam. Już mi się nie chce. Muszą się przystosować do takich warunków i dość leniwej opiekunki
Aga nie da się
Stoją w takim miejscu, że nijak pyknąć im fotki. Trzeba czekać na czas zakończenia sezonu, gdy całe towarzystwo wróci pod dach.
Jak prognozowali, tak jest - leje, bez przerwy. I zapowiadają tak kilka dni
Więc w kaktusach zastój. Ale żeby weekend bezczynnie nie minął, wzięłam się za przesadzanie, upinanie, wieszanie, przenoszenie do hydro hoi. Wiem, że mało kto je tu lubi, ale trudno, i tak będą zdjęcia
Zdecydowanie wolę przesadzać kaktusy. Człowiek się co najwyżej troszkę pokłuje, ale ciach ciach i gotowe. A z hojami to trzeba się jak z jajkiem obchodzić: ostrożnie z korzeniami, ostrożnie z listkami... Jeszcze te sznurkowe kwietniki
Nudna i żmudna robota. Po kilku godzinach zabawy czuję się wyczerpana jak konta Marty i Piotra po kaktusiadzie
Kilka z nich:
hoja globulosa, pokazywana na początku, szybko dość rośnie, zaczynam ją zawijać. Od ukorzenienia dwóch listków minęło 7 m-cy.

hoja australis 'Lisa', rośnie równie szybko. Zimą też rosła, co widać niestety gdzieś pośrodku (dużo mniejsze liście).

hoja viola, moja ulubienica, też jest na pierwszej stronie, trochę jej przybyło

hoja Gunung Gading, nie rośnie, jeszcze. Ale chęci ma. I to poczwórne

hoja bicolor, moja ulubienica nr 2. Rośnie wolno, ale dla jej kwiatów mogę czekać nawet kilka lat

Andrzeju witam Cię w moich progach skromnych. Oczywiście trzymam gymnole na powietrzu, tak mniej więcej do połowy października, ale jak da radę, to i dłużej. W ubiegłym sezonie trochę się cackałam z nimi i w czasie długotrwałego deszczu, chowałam. Już mi się nie chce. Muszą się przystosować do takich warunków i dość leniwej opiekunki
Aga nie da się
Jak prognozowali, tak jest - leje, bez przerwy. I zapowiadają tak kilka dni
Kilka z nich:
hoja globulosa, pokazywana na początku, szybko dość rośnie, zaczynam ją zawijać. Od ukorzenienia dwóch listków minęło 7 m-cy.

hoja australis 'Lisa', rośnie równie szybko. Zimą też rosła, co widać niestety gdzieś pośrodku (dużo mniejsze liście).

hoja viola, moja ulubienica, też jest na pierwszej stronie, trochę jej przybyło

hoja Gunung Gading, nie rośnie, jeszcze. Ale chęci ma. I to poczwórne

hoja bicolor, moja ulubienica nr 2. Rośnie wolno, ale dla jej kwiatów mogę czekać nawet kilka lat

- Rejden

- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Pięknie pokazałaś nam swoje kolejne hobby.
Dobrze mieć coś w zapasie, na takie paskudne dni.
Dobrze mieć coś w zapasie, na takie paskudne dni.
- Martada

- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magdo
bardzo mi się Twoja zbiorówka gymnoli podoba
i też czekam
na pozostałe części tryptyku.
Jak czytam Twoje wyjaśnienia w sprawie cykania lustrzanką to prawie jakbym siebie widziała,
tylko że ja nie tykam mężowego bo mam mały astygmatyzm. W życiu codziennym mi nie przeszkadza i lekarze okularów nie zalecili ale zdjęcia manualnie nie ustawię za Chiny.
Przykład : jadąc na kaktusiadę zahaczyliśmy o zamek w Ogrodzieńcu i tam 5 zdjęć szanowny małżonek sobie z dziećmi zażyczył.
No i oczywiście wszystkie do kitu
bo ja po prostu widzę inaczej
Swoim canonem zrobiłam tylko jedno
i oczywiście wyszło jak należy
Jak już kiedyś pisałam na hojkach to się nie znam kompletnie ale ta to mi w oko wpadła

Jak czytam Twoje wyjaśnienia w sprawie cykania lustrzanką to prawie jakbym siebie widziała,
tylko że ja nie tykam mężowego bo mam mały astygmatyzm. W życiu codziennym mi nie przeszkadza i lekarze okularów nie zalecili ale zdjęcia manualnie nie ustawię za Chiny.
Przykład : jadąc na kaktusiadę zahaczyliśmy o zamek w Ogrodzieńcu i tam 5 zdjęć szanowny małżonek sobie z dziećmi zażyczył.
No i oczywiście wszystkie do kitu
Swoim canonem zrobiłam tylko jedno
Jak już kiedyś pisałam na hojkach to się nie znam kompletnie ale ta to mi w oko wpadła