Zgadza się,a cierpliwość tylko jedna
Mój ogród.
- wiolamanka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród.
Aniu
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Super kwiatuszek na dwóch nóżkach,pomoc rośnie byle nie tak jak mnie dwójka dzieci z zawodu ogrodnicy a jak kazałam córce wyplewić chwasty to one zostały tylko astry powędrowały do śmieci,bo syn twierdzi że wszystkim roślinkom trzeba dać szansę /chwastom też/ 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Wiosną siałam na polu warzywka.Pomyślałam że w ogródku mało miejsca,więc posieję kilka astrów na grządce i będę miała do wazony.Za kilka tygodni przyszła babcia żeby pomóc mi pielić i......uratował się tylko jeden.Muszę się wybrać na pole z aparatem zrobić zdjęcie ocalonemu...A zółtlica jak rosła tak rośnie i tyle pielenie pomogło

- wiolamanka

Marysiu
Ja jak byłam mała mama kazała przynieść warzywka do rosołu,to było tam wszystko łącznie z koperkiem
-- 17 sie 2012, o 23:56 --
Aniu
Babcia miała dobre chęci,a że wyszło jak wyszło,co zrobić ;:223Ale czekamy na ocalonego rodzynka z przyjemnością go obejrzymy i oczywiście odpowiednio ocenimy
Ja jak byłam mała mama kazała przynieść warzywka do rosołu,to było tam wszystko łącznie z koperkiem
-- 17 sie 2012, o 23:56 --
Aniu
Babcia miała dobre chęci,a że wyszło jak wyszło,co zrobić ;:223Ale czekamy na ocalonego rodzynka z przyjemnością go obejrzymy i oczywiście odpowiednio ocenimy
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
też miałem kupić ale jakoś bardziej podobały mi się frezje ale mkoże jeszcze kiedyś będzie promocja w biedronce hehe 
- mamafrania

Oczywiście nic strasznego się nie stało,ale teraz jest chociaż co wspominać i pośmiać się można
.
A babcia jest super
A babcia jest super
- wiolamanka

Przemku
Żeby było śmieszniej to powiem,że frezje też kupiłam w biedronce,ale jeszcze nie zakwitły

-- 18 sie 2012, o 20:09 --
Pewnie Aniu dobrze jest po latach coś sobie przypomnieć i trochę radości jest,a astry co roku można mieć
Żeby było śmieszniej to powiem,że frezje też kupiłam w biedronce,ale jeszcze nie zakwitły
-- 18 sie 2012, o 20:09 --
Pewnie Aniu dobrze jest po latach coś sobie przypomnieć i trochę radości jest,a astry co roku można mieć
- wiolamanka

Wiolu, może dzięki suszy tak pięknie kwitną. Moja hortensja krzewiasta jest cała w rdzawych plamach, pozostałe zresztą też - pewnikiem jakiś grzyb. Ale u mnie właśnie cały czas opady. Choć według prognoz będzie pogodniej. Tylko czy teraz to pomoże moim roślinkom? Czy nie jest za późno?
Ostróżka o tym wybarwieniu jest jedną z moich najulubieńszych. Gdybyś mieszkała bliżej zakradłabym się do Twojego ogrodu i nazbierała nasion.
A te zółte i różowe kwiatuszki to...? Nie rozpoznaję. Czyżby jakieś zawilce?
Ostróżka o tym wybarwieniu jest jedną z moich najulubieńszych. Gdybyś mieszkała bliżej zakradłabym się do Twojego ogrodu i nazbierała nasion.
A te zółte i różowe kwiatuszki to...? Nie rozpoznaję. Czyżby jakieś zawilce?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- wiolamanka

Gianno strasznie długo już u nas nie pada rośliny więdną i schną, bo mam ich za dużo,żeby podlewć.Podlewam tylko to co świeżo wsadzam,aby się nie zmarnowało.Co do ostróżek teraz powtarzają kwitnienie, mam 5 odmian. Podaj mi adres to wyślę z przyjemnością nasionka 
Tak zgadza się to nowo nabyte zawilce
Tak zgadza się to nowo nabyte zawilce
Zawilce urocze, w takich kolorach widzę po raz pierwszy. Muszę zapolować na takie, mam tylko białe (też są - moim zdaniem - piękne).
zerknij na PW.
zerknij na PW.
Z pozdrowieniami - Janka
- mamafrania

Moja ostróżka też w pąkach.Uwielbiam ten kolor rozchodnika,ale mój jeszcze czeka 
- wiolamanka

Gianno
Zawilce kupiłam tydzień temu mam 6 kolorków z czego dwa zakwitły a reszta w pąkach,białe też mam ,ale niskie.Są śliczne,popikowałam po całym ogrodzie bo same się rozsiewają i sadzonek było mnóstwo
-- 18 sie 2012, o 22:09 --
Aniu ten rozchodnik jako pierwszy zaczął się otwierać,mam jeszcze inne kolory,ale w pączkach
Zawilce kupiłam tydzień temu mam 6 kolorków z czego dwa zakwitły a reszta w pąkach,białe też mam ,ale niskie.Są śliczne,popikowałam po całym ogrodzie bo same się rozsiewają i sadzonek było mnóstwo
-- 18 sie 2012, o 22:09 --
Aniu ten rozchodnik jako pierwszy zaczął się otwierać,mam jeszcze inne kolory,ale w pączkach
- przemo1669

- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wiolu Frezje mi już zaczynają kwitnąć tylko oprócz białych żadnych innych nie widzę. Może te, co później będą kwitnąć mają inny kolor ale ich zapach jest niesamowity
Cudna ostróżka
Cudna ostróżka
-
Ewa05
- 500p

- Od: 13 lut 2011, o 14:25
Mam nadzieję, że za trzy lata mój ogród będzie chociaż trochę podobny do Twojego.
Podobają mi się ostróżki, dużo ich posiałam w tym roku, ale podobno na efekty czeka się kilka lat.
Czy to prawda?
Podobają mi się ostróżki, dużo ich posiałam w tym roku, ale podobno na efekty czeka się kilka lat.
Czy to prawda?