Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

I znowu dzień kończy się nawałnicą z piorunami, kiedy wreszcie się to skończy. :twisted:

Jadziu już nawet nie będę wymieniać jaka gorzej kwitnie, ważne że nawet dość dobrze kwitną jak na takie warunki. Zauważyłam że niektóre rośliny przy tym gradobiciu obmarzły a teraz sczerniały im listki mimo że nie oberwane tkwią na roślinkach. Dużo pąków lilii i róż ma uszkodzenia od gradzin i tak krzywo się otwierają. Jutro znowu dzień zaczyna się od sprzątania i obcinania uszkodzonych części. Nie ma kiedy pryskać. :evil:
Aguś za rok będzie już dużo większa i będzie ich dużo więcej bo łatwo się rozsiewają. Ja muszę zdobyć niższe przetaczniki takie jak mają Jula czy Majka. Przetacznik to fajna bylina, kwitnie dość długo i nie choruje, no i nie rośnie tak niemiłosiernie jak ostróżki, zaczynają mnie wkurzać te giganty.
Souvenir de William Wood rzeczywiście jest urokliwy, teraz dołączył do Twojego drugi i jak dzielnie przeżyły ulewę to jutro powinien być śliczny widok. ;:333
Majka ładny ci on jest i aż sama się dziwię że go nie chciałam. ;:oj
Ewa chyba Pashmina w miarę dorastanie się zmienia, ma już bardziej otwarte pączki.
Zaraz idę zobaczyć Twoją nową miłość. ;:65
Christine Helene jak rozkwitnie to ma złotawy kolor ale już po południu jest bladawcem. Moja jedna ładnie się zebrał i pozwoliłam jej zakwitnąć ale druga coś słabo rośnie i oberwałam jej końcówki pędów z pąkami żeby coś z ziemi wypuściła ale jakoś jej to nie idzie. Moje rosną w donicach ale mam nadzieję że jeszcze w lipcu uda mi się je wsadzić do gruntu w miejsce stałe, przynajmniej w tych donicach bo tak stoją w półcieniu ściśnięte. Tak dzisiaj wyglądały kwiatki.

Obrazek

To może coś innego niż róże.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek coraz bardziej mi się podoba ;:215

Obrazek

Obrazek zakwitł milin ale jest tak bardzo targany wiatrem że codziennie jakaś gałązka leży urwana

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mjka ,ale ta dziewanna ma piękne kwiatki .Wcale sie nie dziwię ,żes ją sobie zamówiła .Przetaczniki również górą .Niestety ten rok jest taki jaki jest .Ciekawe jakie będą kłopoty w przyszłym roku ;:224 ;:224 Niestety również i u mnie było dzisiaj grożnie .Wczoraj piorun walną w sumaka na naszym podwórku i rozpołowił go ;:174
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przetaczniki super, one tak wspaniale wyglądają z różami. Ja swojego w zeszłym roku wywaliłam, bo strasznie łapał mączniaka....a teraz żałuję i będę znów na niego polowała :roll: :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie obeszło się bez burzy, ale upał wykańczający.
Swoją Christine posadziłam od razu w grunt, choć zupełnie nie na tym miejscu, które wymyśliłam. Trzeba będzie ją przeprowadzić, kiedy już pojawi się bramka, na której ma rosnąć :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Cos innego niz roze, tez ladne ale ja jednak wole roze ogladac :;230
U mnie znowu bloto na rabatach, mam nadzieje ze zacznie schnac pomalu, bo juz w nocy nie padalo - rymnelo mnie sie hihi Przez ten deszcz, wszystkie okrywowe Swany maja znieksztalcone malutkie kwiaty i nieciekawie wygladaja - jedno co dobre, to tfu-tfu nie widac zadnych oznak chorobska i niech tak zostanie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z rana :wit po silnej wieczorowej ulewie znowu parno i grzeje ;:3 trzeba brać się za porządki bo wszystko leży ubabrane błotem. Już nawet moje piaski więcej chyba nie przyjmą wody ;:185
Jadzia ta dziewanna mała i kompaktowa a inna niż wszystkie. Zakwitły mi Twoje liliowce ale jednemu nie zdążyłam cykną fotki a drugi żółty śmieje się do mnie. :lol:
Agnes Przetaczników mam od groma i widzę że znowu wyłażą jakieś zeszłoroczne siewki jak chcesz to Ci mogę wysłać jesienią. ;:108
Ewa moje Christiny, New Dawny i powojniki czekają na skończenie klatki ale w taki skwar to nawet wystać na słońcu nie można nie mówiąc o robocie. ;:173
Jula róże będą ale później bo jakieś jeszcze kwitną. Choróbsko już się szerzy jak i szkodniki a pryskać nie ma jak bo codziennie leje. :twisted:
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Znowu piękna porcja różana, Maju a jak sprawuje Ci się Mary Rose? Ja tak długo czekałam na swoją w końcu mam, kwitnie cudnie, obłędnie pachnie ale bardzo krótko trzyma kwiaty a tego nie lubię.
Podobnie córunia, Winchester Cathedral, też szybko płatki opadają a na dodatek zapach mi zupełnie nie odpowiada.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka może pójdzie zebrać nasionka z tej pięknej Rudbekii
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale się dzisiaj narobiłam, aż nie czują rąk, nie nie ręce czuję bo okropnie mnie szczypią, całe podrapane i pokutne bo miałam dzisiaj bliskie spotkania z wielkimi kujokami czyli obcinanie wielkich róż raz kwitnących. Pod sekator poszła Flammentanz i Dr W. Van Fleet wielgaśny na werandzie. Z Doktorkiem to miałam przeboje bo tyle młodych zaczął wypuszczać że nie wiadomo było co ciachać a co zostawić. Jak będzie znośna zima to powinien kwitnąć na daszku z werandy i na wszystkich ścianach, takie długie ma pędy. ;:173
Maluszkom też się dostało czyli codzienne obcinanie przekwitłych kwiatów. ;:173

Heniu niestety ona tak ma. Też nie lubię jak różyczki szybko oblatują ale jak kwitnie tyloma kwiatami na raz to można jej wybaczyć, tylko że roboty z obcinaniem jest dużo. Powinna trzymać kwiat przynajmniej kilka dni. Mam kilka angielek i właściwie nie do końca jestem z nich zadowolona i pewnie długo na angielkę się nie skuszę. ;:173
Jadziu zostawiam owocniki z wszystkich kwiatków bo przecież nie będę kupować hurtem. Jeżeli sieje się tak jak inne rudbekie to powinno być dużo nasionek i siewek. Jak na razie kwitnie obłędnie i żadne deszcze jej nie straszne. ;:333

Jula chciała róże to proszę ale tylko kilka wybranych bo nie kwitnie za dużo.

Obrazek ukorzeniony patyczek od Jadzi :heja

Obrazek tradycyjnie nie da się jej zrobić dobrego zdjęcia

Obrazek a do tego ma strasznie malutkie kwiatuszki

Obrazek dwa Oczunia spoglądały dziś na mnie

Obrazek a ja spojrzałam jednemu w sam środeczek

Obrazek ostatnie kwiatki na Flamm

Obrazek Grafin każe długo na siebie czekać

Obrazek zresztą Francik też nie lepszy

Obrazek ten od Aguni

Obrazek

Obrazek

Obrazek a ten mój

Obrazek widok na oba Souvenir de William Wood, z prawej Boule de Neige i Souvenir de Greuville

I lilijki, wczorajsza Chengdu dzisiaj w bukiecie

Obrazek kolor ma chyba bardziej czerwony, tak wygląda w porannym słońcu
I dzisiejszy świeżak w różu
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam jeszcze wielkich róż :D Pewnie nie będę miała, jeśli zimy trochę nie zelżeją. Zajęłam się różową raz kwitnącą i zeszła mi ponad godzina na wycinaniu przekwitłych kwiatów. Trudno, za to krzak obsypany kwiatami i pachnący był ponad miesiąc.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry, Majutek!
Piękności niesamowite! Ach, ten Souvenir de William Wood ;:167
Pashmina podoba mi się w każdej odsłonie, nawet kiedy na nią narzekasz ;-))
Dobrego dnia!
PS. Dziś wysyłam maluchy :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Tak, tak, Wiliam niczego sobie - ladnie pokarbowane platki ma ale bez zbednego nieladu i obrazu szmatki alias zmietej chusteczki higienicznej :wink:
Ale Oczunie i tak bija wszystko na glowe ;:167
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

ALe piękna dziewanna -gdzie taką mozna kupić? Strasznie mi się podoba.
Rudbekia prześliczna. Ma niesamowite kolorki.
Róże to wiadomo- jak zwykle same cudeńka u Ciebie.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Majeczko, wszystko co pokazujesz jest śliczniutkie ;:215
Zachwycam się Chopinem, ta róża zawsze czaruje. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewannę widziałam w jednej szkółce i jednak tam nic nie zamówiłam, szkoda. Posiałam sobie za to jakąś z torebki i teraz pracowicie przesadzam siewki w różne miejsca. Będę rozżalona, jeśli zakwitnie zwykła, żółta, a nie obiecywana na obrazku fioletowa :roll: Przekonam się za rok. Na razie idę zaraz rozsadzać
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”