Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

welkam, pisząc mniej więcej, obszar od Poznania przez Konin i Kutno, a także po Bydgoszcz i Kwidzyn, zataczając okrąg po Mławę jest dosyć dziwnym obszarem. W półroczu ciepłym pada tam bardzo rzadko, jest to spowodowane ukształtowaniem terenu i zmianami klimatycznymi. Niestety będzie tak coraz częściej, na południu i wschodzie będzie aż nadto deszczu, a i obszar który wymieniłem będzie pustynnieć. Zachód i północ w normie. U mnie np koło Katowic spadło w zeszłym tygodniu ponad 40 litrów, podczas gdy na region Grudziądza spadło kilka kropel.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patasko masz racje! Mój region chyba jakiś wyklęty, chyba zacznę sadzić kaktusy ;:306
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ten obszar Polski to Cień Opadowy ;:108
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Rewi, właśnie te słowo zgubiło się w mojej głowie, dzięki za przypomnienie :)
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

anym u mnie suchoty tak jak i u Ciebie :( od stopnienia śniegu spadło tylko kilka kropelek deszczu....nawet człowiek by się z tego nie napił :? ....na Kujawach zawsze jest deszczu na lekarstwo....jedyny plus u mnie to taki, że mam wywierconą studnię i deszczownię....bez tego ani rusz :roll:
powoli wynoszę moje roślinki ze szklarni i je hartuje :D...już niedługo wysadzam wszystko do gruntu.....dynie szaleją ze wzrostem....już im ciasno w doniczkach :roll: ..... nawet zaczęłam je prosić żeby wolniej rosły :D
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Ale mnie objasniłyście :D Dzięki, człowiek uczy się całe życie :D
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ona1234
200p
200p
Od: 25 mar 2013, o 16:14
Kontakt:

Post »

Niesia pisze:w mojej szklarence rosną sobie także ogóreczki :tan

Obrazek

...i pomidorki :wink:

Obrazek

a także selerka :)

Obrazek

a to moja facelia która właśnie dzisiaj zakwitła ;:138

Obrazek

mój psiak Czita i jej wiosenne zabawy przy szklarni :wink:

Obrazek

Piękna Facelia ale jakoś nie natknęłam się na jej nasionka w ogrodniczym ...
Zapraszam do mojego wątku ogrodowego
Niby nic a tak to się zaczęło
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Hej Niesiu!
Narzekałam na pogodę,że suchoty a tu w nocy burza z gradem.Zrobiłam obchód tulipany serduszka bratki ostróżki sieczka.Mnóstwo gałęzi i liści,przykro patrzeć :cry: Nie chce mi się sprzątać tego wszystkiego bo aż łezka w oku się kręci.Jak u Ciebie Niesiu?
Pozdrawiam i mam nadzieje że lepiej ;:3
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Agrestowa
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 10:39

Post »

Sympatyczne bardzo to psisko na zdjęciu wyżej. Znaleźlismy podobnego psa, ale kiedy poszliśmy, żeby sprawdzić czy nie ma chipa, weterynarz od razu powiedział, że taki fajny pies na pewno ma właściciela. No i rzeczywiście...
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

anym bardzo mi przykro z powodu gradu.... :( u mnie na razie jest ok....ale boję się, że i do mnie dotrze....w zeszłym roku tak strzaskał mi szczypior, że nie nadawał się do sprzedaży :( cóż począć? nie ma na to rady niestety.......deszczu u mnie dzisiaj spadło jakby kot napłakał....ze wszystkich stron grzmiało i błyskało ale na tym się skończyło....mówią, że u kogo nie pada to znaczy, że źli ludzie tam mieszkają :roll: .....może to prawda? mam wstrętnego sąsiada....wszystkich dookoła wyzywa...każdy mu krzywdę robi....może jakieś złe prądy przesyła? :roll: mój teren jest jakiś zaklęty niestety... :roll:

dziękuję agrestowa :wink: .....ja strasznie kocham psy....i gdybym mogła to przygarnęłabym wszystkie przybłędy....i nie tylko :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Niesiu! :wit
Co u Ciebie? Czy kwiatki już kwitną? Jak motylek i facelia no i cała reszta. U mnie dyńki pięknie powschodziły, facelia też ładnie rośnie. Wstaw zdjęcia jak będziesz miała wolną chwile.
POZDRAWIAM ;:3
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

anym kwiatuszki powoli zaczynają kwitnąć :wink: motylek się rozrósł jak szalony i zaczyna kwitnienie- na razie widzę piękny fiolet i róż :D facelia śmiga w oczach i zauważyłam już małe pąki :D .... moja patunia
(rodzynek) pięknie zakwitła... ale się strasznie zasmuciłam bo dmuchałam na nią i chuchałam a tu masz ci los.... pryskając moją lobelię opryskiem naraziłam kwiaty petunii na ich zniszczenie :( wisiała ona wysoko w szklarni ale mimo tego pył oprysku dostał się na kwiaty i je spalił :cry: ...nie wiedziałam, że jest aż tak wrażliwa.....no ale chyba będzie dobrze bo puszcza kolejne pąki.... :wink: gazania też ma już pąki ale na razie nie wiem jak kwitnie bo część po prostu już sprzedałam :D na pewno jakieś sobie zostawię bo muszę wiedzieć co sprzedałam :D ....lobelia zaczyna kwitnąć na biało i niebiesko....a fioletowa, która w ogóle nie chciała rosnąć teraz pięknie się rozrosła i zawiązuje pąki.... :wink: złocienie też już wydają pąki i lada dzień zaczną kwitnąć.....osteospermum podrósł- chyba zdąży jeszcze zakwitnąć :D kolejne petunie, które dość późno wysiałam rosną ale nie jest to zawrotne tempo....jaskry wystawiły łebki z doniczki a moje zawilce z nasion chyba jakieś dziwne bo tak jak je wysadziłam tak stoją w miejscu-może się jeszcze bujną :D dyńki ozdobne już nie mieszczą się w doniczkach, tykwy jak oszalałe wyrosły....dziś skopałam miejsce gdzie będę je sadzić.....mam nadzieje, że będzie im dobrze koło domu od południowej strony :D .....co tu jeszcze? hmmmm :D posadziłam już złocienie do gruntu, ładnie się przyjęły, no i dalie też wysadziłam - chyba nie pogryzą się z różami :D ....wysadziłam też cynie z doniczek-jedna zdążyła mi już zakwitnąć w doniczce :D .....w tym tygodniu planuję wysadzić wszystkie kwiaty z palet do gruntu-będę mieć łan kwiatów- wszystko będzie na bukiety :D .....no to chyba na tyle bo się rozpisałam....zdjęcia oczywiście zrobię ale jak się niedziela w kalendarzu pojawi bo w tygodniu nie mam czasu....dziękuję za uwagę i pozdrawiam :D
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Niesiu! :wit
U mnie siąpi deszcz,obiadek się gotuje a ja grzebie w forum :D
Niesiu trochę odpocznij i napisz co u Ciebie ;:3
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dynie ozdobne wzeszły :tan
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

hejka, brakuje mi Twegopoczucia humoru, ale myślę że to dla Ciebie terazczas wytężonej pracy i czasem Ci nie do śmiechu,co....? ;:oj
sciskam mocno
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”