90% kory w ogrodniczym przyjeżdża prosto z tartaku , nigdzie nie leży , nie kompostuje się. Widać po włóknach jak zostanie wysypana na rabatkę
Zielona radość :)
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielona radość :)
Ewelinko masz 100% racji i się z tym zgadzam. Problemem może być cena kory jak się zakłada większy ogród. W takich przypadkach kora jest przywożona wywrotką prosto z tartaku, nie jest paczkowana , przekompostowana. Azot pobiera z gleby ale regulujemy to nawozami więc nie ma problemu. Moja jest gruba ponieważ nie lubię jak mi zwiewa z wiatrem jak jest sucha, nie muszę kupować co roku nowej , ta utrzymuje się nawet 10 lat. Klient chce mieć wyściółkowane korą ,a jak pokażesz mu cenę za korę przekompostowaną , kupioną w hurtowni to się za głowę łapie
my możemy kupować co nam się podoba ale w większości przypadków liczy się cena i efekt wizualny
sam efektów ubocznych stosowania kory "nieprzekompostowanej" nie zauważyłem , wszystkie składniki pokarmowe dla roślin podaję w nawozach "sypkich" jak i "płynnych" 
90% kory w ogrodniczym przyjeżdża prosto z tartaku , nigdzie nie leży , nie kompostuje się. Widać po włóknach jak zostanie wysypana na rabatkę
, przynajmniej u mnie ciężko dostać dobry towar , musiał bym ściągać z daleka a do tego dochodzi koszt transportu.
elegansio 
- katrin95
- 50p

- Od: 7 cze 2012, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
jak patrzę na twoje oczko wodne to też bym chciała takie , ale nie mam aż tyle miejsca 
pozdrawiam kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 7#p3084877" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 7#p3084877" onclick="window.open(this.href);return false;
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
idealne zdjęcia:)
ewelinka się wykazała(z przyjemnością poczytałam)
ewelinka się wykazała(z przyjemnością poczytałam)
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne te oczka a jakie nastrojowe 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Faktycznie, zastosowanie jednego koloru daje mocny efekt. Dużo lepiej niż gdyby były różne odmiany żurawek. A obrzeże ładnie ten efekt dopełnia. Ja niestety w ogrodzie jestem "bałaganiarą", muszę mieć wszystkiego po trochu i tym sposobem powstaje totalny misz-masz. A co do kory - ja również stosuję przekompostowaną. Po pierwsze ładniej wygląda na rabacie, a po drugie mam dużo drobnych roślin w ogrodzie i gruba kora po prostu by je przygniotła.
- misiaczekm

- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Bardzo ładne ujęcia kwitnących lilii na tle wody...
- PiotrekP

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Dziękuję Wam wszystkim
To teraz coś ze zwierzaków :

To teraz coś ze zwierzaków :
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
obrzydliwe te robaki 
Piękne lilie, woda w niepowtarzalnym nastroju 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rety, tak się rozmarzyłam przy liliach że te robaki to było niemal jak uderzenie w głowę
Piękne na swój sposób ale nie po takich widokach.
Muszę się teraz poddać jakiejś terapi
Piękne na swój sposób ale nie po takich widokach.
Muszę się teraz poddać jakiejś terapi
Ale piękna gąsiennica! A lilie przepiękne - moja ma dopiero dwa listki, nie wiem czy w tym roku zakwitnie.
Paczuszka dotarła - iryski już wsadzone.
Paczuszka dotarła - iryski już wsadzone.