Ogródek AGNESS- wspomnienia
Re: Ogródek AGNESS- wspomnienia
Agness, nie panikuj!
Jeśli rośliny nie były przenawożone azotem, to spokojnie sobie poradzą. Jak są słabe i chore to wypadają też w środku lata!
Jeśli rośliny nie były przenawożone azotem, to spokojnie sobie poradzą. Jak są słabe i chore to wypadają też w środku lata!
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko ja też chciałabym, żeby była normalna zima jak kiedyś zawsze bywała....żeby można było pobrodzić po pięknym białym śniegu.....no i żeby roślinki miały szczelną kołderkę.....
Ryśku, współczuję, z wodą macie naprawdę kłopot.....już wcześniej obiło mi się o uszy, ze wysychają studnie przez suszę....
Ciekawe jak sprawdzi się ta prognoza pogody.....ja im za bardzo nie dowierzam.....już nas straszyli bardzo wczesną i ostrą zimą.....i co.....mamy ciągłą jesień
Siberko o przenawożenie nie martwię się, ponieważ jestem w tych sprawach baaaardzo skąpa...aż za bardzo
Ja nie tyle martwię się o przeżycie roślinek, bo tego faktycznie nie bardzo się boję.....bardziej chodzi mi o kwitnienie....w tamtym roku przez te skoki temperatur nawet ciemierniki mi przemarzły....a tak na nie czekałam
Część delikatniejszych roślinek bardzo źle znosi taką huśtawkę, puszczają soki w rozgrzanych słoneczkiem łodygach , pąkach a później przychodzi mróz i problem gotowy, później trzeba czasu, aby roślinka się zregenerowała.....
Ryśku, współczuję, z wodą macie naprawdę kłopot.....już wcześniej obiło mi się o uszy, ze wysychają studnie przez suszę....
Ciekawe jak sprawdzi się ta prognoza pogody.....ja im za bardzo nie dowierzam.....już nas straszyli bardzo wczesną i ostrą zimą.....i co.....mamy ciągłą jesień
Siberko o przenawożenie nie martwię się, ponieważ jestem w tych sprawach baaaardzo skąpa...aż za bardzo
Ja nie tyle martwię się o przeżycie roślinek, bo tego faktycznie nie bardzo się boję.....bardziej chodzi mi o kwitnienie....w tamtym roku przez te skoki temperatur nawet ciemierniki mi przemarzły....a tak na nie czekałam
Część delikatniejszych roślinek bardzo źle znosi taką huśtawkę, puszczają soki w rozgrzanych słoneczkiem łodygach , pąkach a później przychodzi mróz i problem gotowy, później trzeba czasu, aby roślinka się zregenerowała.....
Co racja to racja, jest za ciepło...wierzba iwa wypuszcza kotki...peonia krzewiasta też na wierzchołkach jest zielona...czuję że jak weźmie mróz to przemarznie. Róże też wyglądają jakby miały wypuszczać nowe gałązki...czarno to widzę 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Mnie też to ciepło niepokoi. Róże mają listki, jabłonie nabrzmiałe pąki. Niedobrze. Za ciepło.
Pozdrawiam Ida
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś mam zupełnie jak ty,w domu kocham brązy i beże,trochę żywsze ściany,a w ogrodzie miszmasz.Nie zwracam uwagi na kolory na rabatach,bo dla mnie wszystkie kwiaty są piękne,byleby tylko kwitły i byly zdrowe.U kogoś podobaja mi się rabaty jednokolorowe,ale do tego musi być duża działka,a jak chce sie mieć wszystko to trudno patrzeć na kolory.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie już wypuściłyAnna11 pisze: Róże też wyglądają jakby miały wypuszczać nowe gałązki...czarno to widzę
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
No to teraz nasze oczy podziwiają tulipanową synfonię. Agnieszko co to za roślina za białymi tulipanami?
Tak martwimy sie pogodą i to nie na żarty. Z 11 posadzonych róż jesienią w tej chwili na 5 są listki. I jak tu sie nie martwic
Tak martwimy sie pogodą i to nie na żarty. Z 11 posadzonych róż jesienią w tej chwili na 5 są listki. I jak tu sie nie martwic
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Aga bo cygańska spódnica w domu szybko by się znudzila.Natomiast w ogrodzie to istny cud.
Tulipany ,dzwoneczki,pierwiosnki-no już nie długo w realu.Pogodą wszyscy się martwimy ale bądżmy optymistami.
Tulipany ,dzwoneczki,pierwiosnki-no już nie długo w realu.Pogodą wszyscy się martwimy ale bądżmy optymistami.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aga, przyjmij od mnie również gratulacje za zajęcie I miejsca w kategorii ? Mistrza obiektywu ? 
Pozdrawiam Hala
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Agusia gratulacje 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Gratulacje 
Pozdrawiam - Ilona