Dziękuję wam wszystkim za ciepłe słowa, odwiedziny i tak liczne zainteresowanie moim wątkiem
Lucynko, pewnie tak zrobię, że jednak zostawię te dendrobium, aby nie narażać jego pędziku na zmiany otoczenia i uchronić od ewentualnego złamania podczas podróży..
Mawers, witam w moich progach, cieszę się, że podoba ci się moja kolekcja, choć jeszcze na razie nie taka pokaźna :P Duszę artystyczną to ja faktycznie mam,

a storczyki, to moja kolejna pasja, po szeregu pasji plastycznych

Pozdrawiam i zapraszam częściej
Elu dziękuję w imieniu maluszków

Jak zorganizujemy z moim P. ogrzewane i doświetlane akwarium na zimę, to podejrzewam, ze stadko maluszków, może się nieco powiększyć. Ale przyznam, że jestem wybredna w wyborze kwiatów. Kupuję takie okazy, które mi sie podobają, w formie kwitnącej, a nie wszystkie które maja nazwę storczyk

Przede wszystkim podobają mi się te o intensywnych barwach lub kombinacji kilku kolorów w jednym kwiatku

Obecnie choruję na katleje, następne miejsce na liście zajmuje MM, a później różowe cymbidium . Więc będę powoli sukcesywnie spełniać swoje marzenia
Ewcik, dziękuję. Fotografia, to od niedawna kolejne moje zainteresowanie, jak na razie udoskonalam swoje umiejętności w tej dziedzinie, ale długa droga przede mną
Aga, ja chyba też sobie sprawie takiego maluszka, bo w sumie nie mam jeszcze storczyka o listkach w kropki (te z poparzeniami słonecznymi sie nie liczą

) Ale zakupu dokonam dopiero pod koniec września po powrocie z urlopu, na razie muszę zacisnąć pasek i oszczędzać na godny wypoczynek
Adamie, ja również rzadko bywam w LM, ot 1-2 razy w miesiącu, ale jak zobaczę, że jest dostawa, dam ci znać

Myślę, że całkiem realne jest, że właśnie teraz są na wyprzedaży
Moniczko, twój na pewno na biało zakwitnie,

bo gdyby farbowali żółtego, to wyszedł by im zielony