Tak sie wszystko zaczęło...

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tak sie wszystko zaczęło...

Post »

Dzięki Lucynko, żeby nie te zdjęcia porównawcze, to bym sama nie zauważyła, jak to wszystko szybko rośnie, bo jak się na coś patrzy codziennie, to się nie widzi zmian :roll:
Zauważyłaś, że mój scrable całkowicie zmienił kształt płatków? W sklepie miał okrągłe płateczki, a u mnie produkuje ostro zakończone :roll: Może mu się tak po prostu podoba? :lol:
A co do dendrobium, to mam dylemat... kilka małych roślinek w tym sadzonki i reanimek jadą ze mną na urlop...I nie wiem co mam zrobić z tym dendrobium, zabrać czy zostawić.. Ciaągle nad tym myślę. Nie chce, aby zmiana otoczenia wpłynęła negatywnie na piędziki, a z drugiej strony martwię się, aby teściowa dobrze o niego zadbała podczas mojej 2,5 tygodniowej nieobecności. W sumie to trzeba będzie go tylko raz namoczyć... :roll: Może zostawię..
Adamie, jakiś czas temu dużo było brassad w LM, skąd właściwie ją przyniosłam ;:108 Myślę , że w następnym roku znów przywiozą ;:108
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Często nasze kwitnienia różnią się od sklepowych :roll: Trzeba się z taką ewentualnością liczyć, ja niestety ostatnio się tym rozczarowałam, ale cóż... :roll:
Radziłabym Ci zostawić Dendrobium w domu pod opieką teściowej ;:108
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Wiktorio
Przyszedł czas aby wpaść i do Ciebie z rewizytą , bardzo fajnie czytało mi się Twój wątek o początkach i miłości do storczyków która przeobraziła się w chorobę
Masz piękną kolekcję , która bardzo szybko się rozwija i nie boisz się pisać o kłopotach i zwycięstwach w uprawie tych pięknych roślin.
Masz duszę z artystycznym zacięciem co odbija się w wielu fotografiach, ;:63
Wiktorio życzę Tobie aby kolekcja wzrastała w szybkim tempie ,przynosiła tylko radość i jak najmniej problemów.
Dziękuję bardzo w imieniu tej męskiej części forum, a zwłaszcza swoim za tak miłe słowa;
? a najwiekszy mój podziw budziły kolekcje mężczyzn, kto by pomyślał, że przedstawiciele silnej płci potrafią tak zadbać o te wspaniałe kwiaty! ??.
gejzerka

Post »

Wiktorio, najlepszymi ogrodnikami byli mężczyźni :wink: Mareczek hołubi u swego boku najpiękniejszy kwiat - żonę - i nie ma co się dziwić, że przedstawiciele silnej płci potrafią tak zadbać o te wspaniałe kwiaty! Dopiero dużo później kobiety odnalazły się w kwiatach ;:112 ;:113

Dorosłe okazy masz piękne, ale maluchy... maluszki są przecudowne ;:63 ;:63 Na widok ich korzonków... cud, miód ;:63 A jak dobrze pójdzie, nie będę już sama z maluchami :;230 Tak trzymaj, one są tego warte ;:79
_Ewcik_
200p
200p
Od: 8 sie 2011, o 15:08

Post »

wiktorio świetna fotorelacja i piękne zdjęcia, widać, że roślinkom dobrze u Ciebie ;:108
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50

Post »

Elu (gejzerka) bardzo dziękuję za tak miłe i ciepłe słowa :oops: ;:196 :!:
Wiktorio przepraszam ;:196 że czynię to w Twoim wątku :!:
Awatar użytkownika
moniczka82+
100p
100p
Od: 22 lip 2011, o 08:21
Kontakt:

Post »

Wktorio fajne masz okazy ;:138
Nio własnie obejrzałam tego farbowanego, mój też pewnie na biało będzie kwitł !
Pozdrawiam ;:7
Pozdrawiam, Monika

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45820" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Dziękuję wam wszystkim za ciepłe słowa, odwiedziny i tak liczne zainteresowanie moim wątkiem :oops:
Lucynko, pewnie tak zrobię, że jednak zostawię te dendrobium, aby nie narażać jego pędziku na zmiany otoczenia i uchronić od ewentualnego złamania podczas podróży..
Mawers, witam w moich progach, cieszę się, że podoba ci się moja kolekcja, choć jeszcze na razie nie taka pokaźna :P Duszę artystyczną to ja faktycznie mam, :oops: a storczyki, to moja kolejna pasja, po szeregu pasji plastycznych :roll: Pozdrawiam i zapraszam częściej :uszy
Elu dziękuję w imieniu maluszków ;:196 Jak zorganizujemy z moim P. ogrzewane i doświetlane akwarium na zimę, to podejrzewam, ze stadko maluszków, może się nieco powiększyć. Ale przyznam, że jestem wybredna w wyborze kwiatów. Kupuję takie okazy, które mi sie podobają, w formie kwitnącej, a nie wszystkie które maja nazwę storczyk :wink: Przede wszystkim podobają mi się te o intensywnych barwach lub kombinacji kilku kolorów w jednym kwiatku ;:108 Obecnie choruję na katleje, następne miejsce na liście zajmuje MM, a później różowe cymbidium . Więc będę powoli sukcesywnie spełniać swoje marzenia ;:224
Ewcik, dziękuję. Fotografia, to od niedawna kolejne moje zainteresowanie, jak na razie udoskonalam swoje umiejętności w tej dziedzinie, ale długa droga przede mną :roll:
Aga, ja chyba też sobie sprawie takiego maluszka, bo w sumie nie mam jeszcze storczyka o listkach w kropki (te z poparzeniami słonecznymi sie nie liczą :;230 ) Ale zakupu dokonam dopiero pod koniec września po powrocie z urlopu, na razie muszę zacisnąć pasek i oszczędzać na godny wypoczynek ;:65
Adamie, ja również rzadko bywam w LM, ot 1-2 razy w miesiącu, ale jak zobaczę, że jest dostawa, dam ci znać :uszy Myślę, że całkiem realne jest, że właśnie teraz są na wyprzedaży ;:108
Moniczko, twój na pewno na biało zakwitnie, ;:108 bo gdyby farbowali żółtego, to wyszedł by im zielony :;230
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareszcie udało mi się doczytać Twój watek do końca. Kolekcja co prawda niewielka, ale bardzo ciekawa. Szczególnie wpadł mi w oko Scrabl. Może i mi się kiedyś uda dopaść takie cudo ;:224
Życzę obfitych kwitnień, postaram się jak najczęściej zaglądać :wit
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Witam tom_mix, :wit Każdy storczykomaniak, na początku swojej przygody z tymi kwiatami miał niewielką kolekcję, która stopniowo się rozrastała :lol: Mam kilka kolejnych okazów na swojej liście chciejstw, tak więc wszystko jeszcze przede mną ;:224
Zapraszam serdecznie do mego wątku ;:224
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

victorys pisze: Arletko, jak pisałam wcześniej - mam jeszcze jedną całkiem sporą sadzonkę, a właściwie można by powiedzieć roślinę brassady na wymianę, więc jakbyś się zdecydowała to chętnie ci ją wyślę, jestem pewna, że sobie z nią poradzisz
Wiktorio ;:196 dziękuję bardzo, ale właśnie tego typu storczyki u mnie nie zdają egzaminu.
Pozostanę przy phalaenopsisach, dendrobiach i masdevalliach ;:108 z nimi się dogaduję.

Scrable pięknie się prezentuje ;:138 ;:138
Sadzoneczki super i dendrobium też.
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Dziś byłam LM w Białym i.... chyba pierwszy raz odkąd tam jeżdżę nic nie kupiłam :shock: Było tam dziś dużo farbowanych na niebiesko dendrobium za ponad 60 zł, trochę phalaenopsis z serii XXL za 49zł i trochę mniejszych od nich. Na stanowisku z przeceną prawie nic nie było, kilka bezkwiatowych dendrobium i chyba 4 phal. Pośród innych kwiatów zauważyłam kilka kambrii, ze 2 miltonie i chyba 3 lub 4 brassady, nie wiem czemu tam stały, może szykowały sie na stanowisko z przeceną, bo niemal wszystkie były już przekwitnięte...
Adamie (Amator97) przejedź się do swego LM, może akurat trafisz na przecenę brassady ;:108

A taki widok zastałam po powrocie do domu, zdjęcie sprzed 0,5 godziny :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S. Zapomniałam dopisać, że to moje Dendrobium Nobile, jakby ktoś się zastanawiał :uszy
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39

Post »

Ależ niespodzianka na Cibie w domu czekała ;:138
Ciekawe jaki kolorek będzie miało moje Dendrobium :roll:

Ps. jak znajdziesz chwilkę to zajrzyj do mnie - odważyłem się i przesadziłem swoje :tan
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p

Post »

Adamie, nie narzekaj, ja mam do LM w Białym ponad 80km ;:224 dlatego bywam tam 1-2 razy w miesiącu, ale bywam, bo to święty obowiązek :;230 Gdybym miała 45km była bym pewnie 3-4 razy w miesiącu ;:108 Wiem, wiem kilometry robią swoje...ale dla mnie to jedyny sklep, gdzie czas od czasu moge nabyc jakieś ciekawe okazy storczyków ;:3
Piotrze już idę cię odwiedzić, ale i tak myślę, że sobie poradziłeś wyśmienicie ;:108
Pozdrawiam, Wiktoria
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Zaczęła się najpiękniejsza symfonia storczykomaniaka ;:138
Śliczności te pękające pączusie ;:138
ODPOWIEDZ