no na razie ma taki zamiarjustus27 pisze:Piekny bordasek ;) niech kwitnie Ci jeszcze długo.
Na cymbidium rośnie...hmm...nie wiadomo, coDowiemy się, jak urośnie...

hehe no to zagadka rozwiązana

no na razie ma taki zamiarjustus27 pisze:Piekny bordasek ;) niech kwitnie Ci jeszcze długo.
Na cymbidium rośnie...hmm...nie wiadomo, coDowiemy się, jak urośnie...
może rzeczywiście są stworzone tylko do kwitnieniafragolotta pisze:Też mam takiego bordowego phal. i też non stop coś puszcza. Może te bordowe mają coś dobrego w genach?
szkoda słów w ogóle na tą ich znajomość pielęgnacji roślin.Połowa storczyków dzisiaj pływała! i niestety nic się na to nie poradziagata06 pisze:No rzeczywiście piękny i oryginalny. Szkoda że go zalali
Czyli nadzieja jestjustus27 pisze:Widziałam podobnego pelorica w Castoramie, ale chyba więcej piegów miał. Zatem, na pewno jeszcze kiedyś takowego SPotkasz w sprzedaży
Jeśli już był przygnity, to u ciebie by dalej zaczął gnić... Bardzo ciężko uratować zgniłka. jeśli ugnije sam stożek, a trzon zostanie, to może puścić keiki, ale jeśli zaczyna gnić od dołu, to już koniec. Lepiej poczekaj na zdrową roślinkę, chodź po sklepach (może masz jeszcze jakieś inne obi? tam mogą być podobne rośliny, a więc i taki się może trafić).demonia pisze:Storczykowa - na zdjęciu prawie nie widać, że ma takie fajnie postrzępione płatki... z forumowych podpowiedzi wiedziałam, ze nie ma sensu go brać, dlatego tak mi szkodaaa... na dodatek on nie stał na przecenach tylko za normalną cenę! Obejrzałam go chyba z 10 razy na wszystkie strony próbując doszukać się jakiegokolwiek znaku, ze jednak będzie można go uratować, ale niestety... jego stan był tragiczny.... i też pierwszy raz widziałam w aż takim stanie storczyka w OBI (bo w LM, widziałam dużo okazów w takim stanie niestety)...Żałuję, ze nie udało mi się go wcześniej wypatrzyć... może bym go wtedy uratowałaechhh