Skromny początek Eweli

Awatar użytkownika
demonia
100p
100p
Od: 30 wrz 2010, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skromny początek Eweli

Post »

justus27 pisze:Piekny bordasek ;) niech kwitnie Ci jeszcze długo.

Na cymbidium rośnie...hmm...nie wiadomo, co :) Dowiemy się, jak urośnie...
no na razie ma taki zamiar :)
hehe no to zagadka rozwiązana :D
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

fragolotta pisze:Też mam takiego bordowego phal. i też non stop coś puszcza. Może te bordowe mają coś dobrego w genach?
może rzeczywiście są stworzone tylko do kwitnienia :) to trzymam kciuki za Twojego w takim razie :)
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

Witajcie...byłam dzisiaj w OBI i się załamałam.... zobaczyłam to "cudo" zupełnie inne od reszty...
Obrazek

i chciałam je kupić, ale.... przegnity stożek wzrostu... totalnie zalany tak, że już nawet liście można było oderwać :( załamałam się, bo był śliczny, ale wiem, że nic już z niego więcej nie będzie po przekwitnięciu... teraz będę polować na podobnego o ile jeszcze się taki trafi :(
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No rzeczywiście piękny i oryginalny. Szkoda że go zalali ;:14
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

agata06 pisze:No rzeczywiście piękny i oryginalny. Szkoda że go zalali ;:14
szkoda słów w ogóle na tą ich znajomość pielęgnacji roślin.Połowa storczyków dzisiaj pływała! i niestety nic się na to nie poradzi :( ale tego będę długo odżałowywać...
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Rzeczywiście przepiękny ten storczyk, ale jak zalany, to nie ma sensu brac, bo są bardzo małe szanse na przeżycie. Może już dlugo te rośliny były, a oni je podlewają lejąc od góry, na liście, bo kiedyś kupiłam Phal. z mokrymi liściami, ale były świezo po tym podlaniu, to je wytarłam i było wszystko w porządku, ale jak woda długo stoi, to storczyki gniją. Ale nigdy się jeszcze nie spotkałam, żeby rośliny były tak zgnite, nawet przecenione są prawie zawsze w dobrym stanie (czasami przesuszone, ale nigdy nie widziałam takich rozlatujących się).
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Widziałam podobnego pelorica w Castoramie, ale chyba więcej piegów miał. Zatem, na pewno jeszcze kiedyś takowego SPotkasz w sprzedaży ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

Storczykowa - na zdjęciu prawie nie widać, że ma takie fajnie postrzępione płatki... z forumowych podpowiedzi wiedziałam, ze nie ma sensu go brać, dlatego tak mi szkodaaa... na dodatek on nie stał na przecenach tylko za normalną cenę! Obejrzałam go chyba z 10 razy na wszystkie strony próbując doszukać się jakiegokolwiek znaku, ze jednak będzie można go uratować, ale niestety... jego stan był tragiczny.... i też pierwszy raz widziałam w aż takim stanie storczyka w OBI (bo w LM, widziałam dużo okazów w takim stanie niestety)...Żałuję, ze nie udało mi się go wcześniej wypatrzyć... może bym go wtedy uratowała :( echhh ;:223
Pozdrawiam, Ewela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

justus27 pisze:Widziałam podobnego pelorica w Castoramie, ale chyba więcej piegów miał. Zatem, na pewno jeszcze kiedyś takowego SPotkasz w sprzedaży ;:108
Czyli nadzieja jest :) to może w OBI też się jeszcze taki trafi, bo do Casto zawitam dopiero jak się cieplej zrobi, żeby nie zamrozić zakupu w autobusie :/ ... ewentualnie jak namówię kogoś na podwózkę, bo mam tam upatrzoną Ludicię discolor, ale nie wzięłam ze względu na mróz :/ a teraz czekam aż ktoś się zlituje i mnie podwiezie po nią :)
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

demonia pisze:Storczykowa - na zdjęciu prawie nie widać, że ma takie fajnie postrzępione płatki... z forumowych podpowiedzi wiedziałam, ze nie ma sensu go brać, dlatego tak mi szkodaaa... na dodatek on nie stał na przecenach tylko za normalną cenę! Obejrzałam go chyba z 10 razy na wszystkie strony próbując doszukać się jakiegokolwiek znaku, ze jednak będzie można go uratować, ale niestety... jego stan był tragiczny.... i też pierwszy raz widziałam w aż takim stanie storczyka w OBI (bo w LM, widziałam dużo okazów w takim stanie niestety)...Żałuję, ze nie udało mi się go wcześniej wypatrzyć... może bym go wtedy uratowała :( echhh ;:223
Jeśli już był przygnity, to u ciebie by dalej zaczął gnić... Bardzo ciężko uratować zgniłka. jeśli ugnije sam stożek, a trzon zostanie, to może puścić keiki, ale jeśli zaczyna gnić od dołu, to już koniec. Lepiej poczekaj na zdrową roślinkę, chodź po sklepach (może masz jeszcze jakieś inne obi? tam mogą być podobne rośliny, a więc i taki się może trafić).
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

Storczykowa - w sumie racja... ten proces już musiał trochę trwać skoro teraz był już w takim stanie... niestety nie mam chyba innego OBI, przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :( będę tam zaglądać co jakiś czas...może jeszcze się trafi podobny, ale zdrowy
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

Dawno nie zaglądałam na forum... człowiek zabiegany :/
W Nowym roku nowy nabytek zawitał u mnie :)
Obrazek

a teraz wyglądam tak :)
Obrazek
Pozdrawiam, Ewela
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

O, jak ślicznie ludisia zakwitła ;:138
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Pięęękna nowość, jaka delikatna malizna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
demonia
100p
100p

Post »

Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :) Ludisia mnie zaskoczyła, że przetrwała transport i na dodatek zakwitła, bo na dworze było naprawdę chłodno jak ją wiozłam :) mam tylko jeden problem - na jednej etykietce jest Red Velvet wpisane, a na doniczce Discolor :D ale chyba to Discolor prawda?
Pozdrawiam, Ewela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”