Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, ale ja nie mam szklarni/ ogrodu zimowego, czyli miejsca,żeby zgromadzić taką kolekcję jak Twoja. Nie wiem zresztą czy bym chciała - na to potrzeba sporo wiedzy i tyle samo czasu, a w sezonie ogródkowym i tak mi go brakuje...Ale mogę oglądać Twoje egzotyczne piękności a u siebie mieć namiastkę i tak też będzie dobrze. 

A ja sobie zasadziłam do doniczek frezje. Po tygodniu wyrosły i z dnia na dzień śmigają do góry. Mam nadzieję, że mi zakwitną (uwielbiam ich zapach). Mam sentyment jeszcze do fiołeczków i przymieżam się do kupna storczyków. Ale powiedzcie czy storczyki naprawdę tylko należy podlewać wodą destylowaną?
Ewelino, na Forum są fragmenty z mojej "chusteczki do nosa"Ewelina pisze:Bobi, a może zaprezentujesz na forum swój ogród ?

Bardzo proszę ...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=882
... nadzieję na nowe zdjęcia mam duże, lecz niestety ... za jakieś dwa/trzy miesiące

- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znam spro osób, u których parapety od okien się wprost uginają od ilości storczyków. A jakie mają efekty w kwitnieniu!Ewelina pisze:Aniu, ale ja nie mam szklarni/ ogrodu zimowego, czyli miejsca,żeby zgromadzić taką kolekcję jak Twoja. Nie wiem zresztą czy bym chciała - na to potrzeba sporo wiedzy i tyle samo czasu, a w sezonie ogródkowym i tak mi go brakuje...Ale mogę oglądać Twoje egzotyczne piękności a u siebie mieć namiastkę i tak też będzie dobrze.
Oranżeria tylko ułatwia opiekę; pogląd o konieczności jej posiadania do uprawy storczyków jest zdecydowanie przesadzony.
Z drugiej strony dobrze jest umieć się na czymś zatrzymać i nie dostarczać sobie dodatkowej pracy.
Punkt dla Ciebie Ewelinko :P !
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
Witam Kasiu, najważniejsze że masz gdzie ten ogródek urządzać .Ajak już zaczniesz, to nigdy nie przestaniesz ,zawsze będzie wydawał Ci sie niedoskonały -tak juz jest. My wszyscy cierpimy na tę chorobe ,zawsze nam sie wydaje że może być lepiej .Życzę powodzenia w planowaniu i upiększaniu swojego raju 

cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko ten rododendron to ma jednak nazwe Roseum Elegans ,wprowadziła mnie w błąd etykieta na której jest napisane Rose Duft, ale po drugiej stronie ta sama nazwa jest skreślona i napisana mazakiem jak wyżej .Ale to znaczy że rododendron o takiej nazwie Rose DUFT istnieje bo na kolorowej etykiecie ze zdjęciem jest to wydrukowane. Teraz jestem zła bo chciałam w kolorze ciemno różowym lub bordowym a okazuje sie że jest jasno różowy Chociaż na kilku zdjęciach które oglądałam były różne odcienie różu nawet do wiśniowego .Może Ty wiesz jaki jest jego prawdziwy kolor 

cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Pozdrawiam Grazyna