rozmiarami, jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy żeby je pomierzyć .Jeden ma 22 dł. i 8 szer. drugi ma 25dł. i 7 szer. w cm. jeden rośnie to ten na zdjęciu a trzy są połamane po tym nieszczęsnym upadku.I od razu z ciekawości zmierzyłam listki  jednemu z bliźniaków wahają się od 25 do 27 dł. i 5 szer. Już nie mierzyłam ale pechowiec ma też długie liście choć te które już wypuścił u mnie wróciły do normalności
  rozmiarami, jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy żeby je pomierzyć .Jeden ma 22 dł. i 8 szer. drugi ma 25dł. i 7 szer. w cm. jeden rośnie to ten na zdjęciu a trzy są połamane po tym nieszczęsnym upadku.I od razu z ciekawości zmierzyłam listki  jednemu z bliźniaków wahają się od 25 do 27 dł. i 5 szer. Już nie mierzyłam ale pechowiec ma też długie liście choć te które już wypuścił u mnie wróciły do normalności  

Fajne są te z długimi liśćmi ale dużo miejsca zajmują
 Fajne są te z długimi liśćmi ale dużo miejsca zajmują   

jak zresztą z każdego cosia u każdego storczyka i powiem wam jeszcze na razie znowu po cichutku chyba moja  cambria ma zamiar wypuścić  pędzik
  jak zresztą z każdego cosia u każdego storczyka i powiem wam jeszcze na razie znowu po cichutku chyba moja  cambria ma zamiar wypuścić  pędzik   ale jeszcze nie mogę stwierdzić na 100% bo mało widać (no ale od czego intuicja kobieca)
 ale jeszcze nie mogę stwierdzić na 100% bo mało widać (no ale od czego intuicja kobieca)

dziękuję że zajrzałaś do nas ,ja też jestem zadowolona że chyba stworzyłam dobre warunki moim pupilkom bo  co rusz to nowy listeczek albo korzonek
  dziękuję że zajrzałaś do nas ,ja też jestem zadowolona że chyba stworzyłam dobre warunki moim pupilkom bo  co rusz to nowy listeczek albo korzonek   o keiku na jaśminku nie wspomnę
 o keiku na jaśminku nie wspomnę

. Też mam takiego tylko, że ma trzy kwiaty. Kondycja jego jest lepsza niż moja
. Też mam takiego tylko, że ma trzy kwiaty. Kondycja jego jest lepsza niż moja