Jedna z nielicznych pokrzywek, które przetrwały minione deszcze.Zielony Zakątek - LUCY 09
Re: Zielony Zakątek - LUCY 09
Witaj znowu nocną porą Moniko
Widzę, że nadrabiasz zaległości po powrocie. Miło, że i dla mnie znalazłaś odrobinę czasu. Jak pisałam w robieniu zdjęć pomaga mi córka, ale i ja też czasem coś pstryknę. Nie ukrywam, że na zdjęciach wygląda to lepiej niż w rzeczywistości.
Jedna z nielicznych pokrzywek, które przetrwały minione deszcze.
Jedna z nielicznych pokrzywek, które przetrwały minione deszcze.-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy, więcej optymizmu!! Ogród masz naprawdę piękny 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Otóż to.
Optymizm ogrodnika to najlepsze co może mieć.
Zdjęcia szybko nauczysz się robić a potem będzie już z górki.
Moje pokrzywki chociaż w doniczkach też wypadły i została tylko jedna - na balkoniku.
Optymizm ogrodnika to najlepsze co może mieć.
Zdjęcia szybko nauczysz się robić a potem będzie już z górki.
Moje pokrzywki chociaż w doniczkach też wypadły i została tylko jedna - na balkoniku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Donneczka
- 200p

- Od: 16 cze 2009, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucy....zaliczyłam całą wędrówkę po ogrodzie i muszę stwierdzić ze jest piekny.... A te liliowce bajeczka....Cudowne!!!!!
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
Lucy, ciekawie wygląda czerwona pokrzywka, czy jest łatwa w uprawie? 
Moniko, dziękuje za miłe słowa
Kogrusiu, zdjęcia robimy z córką wspólnie, chociaż widać różnicę, ajeśli chodzi o koleuski to była moja pierwsza miłość. Odmian miałam bardzo duzo, a nawet w tamtym roku wyhodowałam całe nowe rośliny z siewek. Były piękne, ale mimo starań nie przezimowały. Inna sprawa, że nie miały też dogodnych warunków. Nadal je bardzo lubię bo szybko rosną i ładnie się komponują obok innych roślin. Niestety w tym roku wiele odmian straciłam po zimie a i deszczowa wiosna tak je zmaltretowała, że nie ma co pokazywać.
Donneczko, witaj w moim ogródku.Cieszę się, że ci się podoba. A o liliowcach pomyślimy.
Majeczko, dobrze, że już jesteś. Jeśli chodzi o tę pokrzywkę to mogę powiedzieć, że to jeden z żywotniejszych egzemplarzy.
Jak mówiłam pokrzywki to moja pierwsza miłość. W czasach gdy jeszcze nie miałam rabatki mój balkon tonął w kolorowych pokrzywkach. Ale oczywiście całą zimę gnieżdziły się na moich sławetnych blokowych parapetach.
Takie miałam dwa lata temu bardzo wczesną wiosną. Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć.

A tak wyglądała rabatka dwa lata temu gdy jeszcze na niej niewiele było oprócz pokrzywek i aksamitek.

Kogrusiu, zdjęcia robimy z córką wspólnie, chociaż widać różnicę, ajeśli chodzi o koleuski to była moja pierwsza miłość. Odmian miałam bardzo duzo, a nawet w tamtym roku wyhodowałam całe nowe rośliny z siewek. Były piękne, ale mimo starań nie przezimowały. Inna sprawa, że nie miały też dogodnych warunków. Nadal je bardzo lubię bo szybko rosną i ładnie się komponują obok innych roślin. Niestety w tym roku wiele odmian straciłam po zimie a i deszczowa wiosna tak je zmaltretowała, że nie ma co pokazywać.
Donneczko, witaj w moim ogródku.Cieszę się, że ci się podoba. A o liliowcach pomyślimy.
Majeczko, dobrze, że już jesteś. Jeśli chodzi o tę pokrzywkę to mogę powiedzieć, że to jeden z żywotniejszych egzemplarzy.
Jak mówiłam pokrzywki to moja pierwsza miłość. W czasach gdy jeszcze nie miałam rabatki mój balkon tonął w kolorowych pokrzywkach. Ale oczywiście całą zimę gnieżdziły się na moich sławetnych blokowych parapetach.
Takie miałam dwa lata temu bardzo wczesną wiosną. Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć.

A tak wyglądała rabatka dwa lata temu gdy jeszcze na niej niewiele było oprócz pokrzywek i aksamitek.

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Lucy, ależ masz tych koleusów
Ja jakoś za nimi nie przepadam, ale trzeba przyznać, że wyglądają bardzo kolorowo
Ja jakoś za nimi nie przepadam, ale trzeba przyznać, że wyglądają bardzo kolorowo
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Ale widok miałaś na tej rabacie
Szkoda że deszcze zniszczyły Twoje koleusy w tym roku. Jednak inne rośliny nadrabiają straty.
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Też je polubiłam od kiedy pamiętam ale niewiele o nich wiedziałam a one tak łatwo się rozmnażają , śliczne miałaś kolorki

- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Lusy,śliczna kompozycja pokrzywkowa,ja miałam ale w domu i nie aż tyle kolorów a jakoś nigdy nie wpadłam na to żeby na zewnątrz stworzyc coś pokrzywkowego,a widzę że to super wgląda
Muszę w następnym roku o nich pomyślec 
Moniko, troszkę nie doczytałaś. Ja je miałam...
Myślę, że mogłyby podbić i twoje serce
Masz doskonałe warunki do ich uprawy. Są piękne cały sezon, można by rzec kwitną ciągle.
Aniu, jeszcze na pewno do nich wrócę, odbuduje kolekcję bo pamiętam komu je podarowałam, zawsze gdzieś coś się uchowało i tak się przedłuża ciągłość gatunku.
Maryś, jeszcze pokażę obecne moje ale niech się troszkę podkurują.
Może ta lilia nie jest miss, ale zapachem nieziemskim nadrabia skromną urodę.

A ta lilia ma podwójne kwiaty. Zauważyliście?

Aniu, jeszcze na pewno do nich wrócę, odbuduje kolekcję bo pamiętam komu je podarowałam, zawsze gdzieś coś się uchowało i tak się przedłuża ciągłość gatunku.
Maryś, jeszcze pokażę obecne moje ale niech się troszkę podkurują.
Może ta lilia nie jest miss, ale zapachem nieziemskim nadrabia skromną urodę.

A ta lilia ma podwójne kwiaty. Zauważyliście?

- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Pięknie wyglądają rabatki pokrzywkowe
a linie masz cudne
a linie masz cudne
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Lucyno...koleusy to to co lubię,nie sadziłam nigdy na rabatach... większości donic w tym sezonie u mnie goszczą... Miałaś piękną paletę barw... 
Witaj Lucy, zwiedziłam w końcu Twój Zielony Zakątek - super prezentuje się skalniaczek i cienista rabata. Piękne masz lilie - szczególnie złotogłów. No i oczywiście moje ulubione koleuski - super!
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród