Zostawiam buziaki Kochanie
Ogród Grety
- jollla500
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Grety
Greto Polska też zasypana
dobrze chociaż że możemy podziwiać takie widoczki
- Greta

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Greto
Od tej białości dziś rozbolały mnie oczy. Normalnie nie mogę patrzeć na śnieg
Piękna ta erica. Nie znam tej rośliny
Piękna ta erica. Nie znam tej rośliny
- Greta

- JacekP

Dzięki za zdjęcia erici. Ale widzę, że to roślina na kwaśną rabatę. Nie posiadam na razie takiej.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Greto mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku i jakoś nieszczęścia ominą Was z daleka.
Sniegu wszędzie pełno ale może jak będzie stopniowo topnieć to uniknie się tragedii.
Oby tak się stało.
Greto jeżeli chodzi o roślinki pustynne to u mnie by się miały dobrze...zapiszę sobie nazwy i rozejrzę się za nimi.
Są bardzo efektowne.
Sniegu wszędzie pełno ale może jak będzie stopniowo topnieć to uniknie się tragedii.
Oby tak się stało.
Greto jeżeli chodzi o roślinki pustynne to u mnie by się miały dobrze...zapiszę sobie nazwy i rozejrzę się za nimi.
Są bardzo efektowne.
- Greta

Witam .
Jacku , jak ktoś nie ma kwasnej ziemi , to szkoda wysiłku na kwaśne rabaty , bo sporo z tym zachodu.
U mnie w ogrodzie jest teren podmokły i kwasny , rośliny o potrzebach zasadowych i obojętnych gleby u mnie gina
Elizabetko , u mnie sytuacja troszke nerwowa , bo zalać mnie zaleje na 100% , jedynie zostaje czekanie i liczenie na małe podtopienie i zbieranie do skarbonki na izolacje i remont. Na szczęscie dom mam ubezpieczony.
A rosliny pustynne jak najbardziej polecam , bo sa piekne i mało wymagajace !!!
Jacku , jak ktoś nie ma kwasnej ziemi , to szkoda wysiłku na kwaśne rabaty , bo sporo z tym zachodu.
U mnie w ogrodzie jest teren podmokły i kwasny , rośliny o potrzebach zasadowych i obojętnych gleby u mnie gina
Elizabetko , u mnie sytuacja troszke nerwowa , bo zalać mnie zaleje na 100% , jedynie zostaje czekanie i liczenie na małe podtopienie i zbieranie do skarbonki na izolacje i remont. Na szczęscie dom mam ubezpieczony.
A rosliny pustynne jak najbardziej polecam , bo sa piekne i mało wymagajace !!!
- JacekP

Greto, to prawda, jest trochę zachodu, by stworzyć dobre warunki dla kwasolubów, ale czego się nie robi.... Większość z nas chce mieć przynajmniej Rh więc robienie kwaśnej rabaty, to niemal standard dla miłośników roślin 
- eukomis

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Greto jestem po spacerku po twoim ogrodzie - bardzo ładny -piękne różaneczniki.
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Witaj Greto!
Razem z Wieśkiem zbaranieliśmy po obejrzeniu tych cudności ogrodowo-domowych. Ale te jeżyki i wiewióreczka....... to dopiero nas powaliły. Moje ''niby okazy'' przy twoim ogrodzie, są jak zdechlaki w stanie agonalnym. Gdzie ja do Ciebie!!! Przesyłamy Ci słoneczko
i cieplutko pozdrawiamy.

Razem z Wieśkiem zbaranieliśmy po obejrzeniu tych cudności ogrodowo-domowych. Ale te jeżyki i wiewióreczka....... to dopiero nas powaliły. Moje ''niby okazy'' przy twoim ogrodzie, są jak zdechlaki w stanie agonalnym. Gdzie ja do Ciebie!!! Przesyłamy Ci słoneczko
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Witaj Greto
masz bardzo piękny ogród,taki różnorodny ,że aż sie oczy śmieja same
Widzę ,że u Ciebie tak samo jak u nas śnieżnie,wiosny nie widać i zmartwienie jak to będzie jak to zacznie topnieć
Mam nadzieję,że kataklizm Cię ominie i natura okaże się łaskawa 
Widzę ,że u Ciebie tak samo jak u nas śnieżnie,wiosny nie widać i zmartwienie jak to będzie jak to zacznie topnieć
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
- Greta

Witam spacerowiczów.
Eukomis , miło mi Cię gościć ,
Krysiu z Wiesiem, ale czary mary wypisujesz , piekne , zadbane macie rośliny i widać znastwo w Waszej kolekcji.
Marzenko , mam nadzieję , że nie będzie bardzo źle , ale w Polsce to jest kataklizm.
Dziś od rana dokarmiałam stwory i do odsnieżania.
Świetnie to robi na figurę
dwie godziny machania szuflą z mokrym śniegiem i czuje się jak nowo narodzona
Jeszcze sprzątanie i inne prace domowe , jak ja lubię soboty
Troszkę zieleniny

Eukomis , miło mi Cię gościć ,
Krysiu z Wiesiem, ale czary mary wypisujesz , piekne , zadbane macie rośliny i widać znastwo w Waszej kolekcji.
Marzenko , mam nadzieję , że nie będzie bardzo źle , ale w Polsce to jest kataklizm.
Dziś od rana dokarmiałam stwory i do odsnieżania.
Świetnie to robi na figurę
Jeszcze sprzątanie i inne prace domowe , jak ja lubię soboty
Troszkę zieleniny

-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Masz rację własnie dzisiaj wysluchałam,że najgorzej jest właśnie w moim województwie
Szkoda ludzi ,zwierząt hm może być ciężko!
Zawsze bardzo mi się podobały miniaturowe róże,ale niestety wszystkie mi kaput robią
coś z nimi źle postępuję chyba 
Zawsze bardzo mi się podobały miniaturowe róże,ale niestety wszystkie mi kaput robią
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Witaj Greto, jestem pierwszy raz u ciebie i na pewno nie ostatni. Jestem pod wrażeniem nie tylko ogrodu, ale i dobrago anielskiego charakteru jego właścicielki, bo nie każdego byłoby stać na taka opiekę nad zwierzetami.Ciekawe jak czułaby sie w tym stadku moja Melusia?W ubiegłym roku dziwnym trafem trafiła pod moje drzwi ranna wilczyca/pies/, a były wtedy duże mrozy, każdy pukał sie w głowę jak widział, że obcego psa wzięłam do domu i się nie bałam, ale jak mialam go zostawić jak on przyszedł pod moje drzwi. Dałam znać do straż miejskiej ja by ktoś ją szukał, w przeciwnym wypadlu miała zostać u nas, ale po 4 dniach znalazł się właściciel i zabrał. Przyjemne, bo podziękował, a mnie było żal, bo ładnie bawiły się z Melusią. Zapraszam do siebie z rewizytą, ale gdzie mnie do twoich wspaniałści. Pozdrawiam i czekam na kolejne fotki. A oto moja Melusia i przybłęda Roksi.

-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Śliczne zwierzaki, Małgosiu.
Wiesz Greciu, zaszalałam sobie nieco i pokupowałam Hojki na All. Wydałam 150 zł. Ja chyba przez tę hojobę na głowę upadłam

Wiesz Greciu, zaszalałam sobie nieco i pokupowałam Hojki na All. Wydałam 150 zł. Ja chyba przez tę hojobę na głowę upadłam