Widzę, że prymulki powtarzają kwitnienie? U mnie też. Te od Ciebie na razie nie, choć wszystkie ładnie sie przyjęły, ale starsze mają pojedyncze kwiatki.
Ogródek AGNESS cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś powiem szczerze, że ja nie mogę doczekać się już kolorowych liści na drzewach, uwielbiam ten moment, kiedy przyroda aż płonie od gorących intensywnych barw liści
Te wszystkie rudości, czerwienie, pomarańcze, żółcie na drzewach dosłownie mnie powalaja
U mnie całe ogrodzenie wzdłuż posesji obrośnięte jest winem i też już zaczyna się przebarwiaać, cudownie to wygląda, kiedy jest cała ściana czerwieni
Aniu mam nadzieję, że wrzosy wytrwają do wiosny w dobrym stanie, będę chciała dokupić sobie jeszcze trochę wrzośców, ale to już wiosną
A rojniczki faktycznie są super
Danusiu, fajnie, że mamy Forum
więc w zimowe wieczory będziemy wspominać letnie widoki na zdjęciach i czas do wiosny szybciutko zleci
Mi pomagają przetrwać zimową ponurość storczyki, one są dla mnie namiastką letniego kolorowego ogrodu
Izuś mam nadzieję, że delosperma ładnie przezimuje i u Ciebie i u mnie
Niesamowicie mi się podoba i byłabym niepocieszona, gdyby nie przetrwała
Jacku bardzo się cieszę, że prymulki ładnie się przyjęły, na wiosnę na pewno pięknie zakwitną
Aniu mam nadzieję, że wrzosy wytrwają do wiosny w dobrym stanie, będę chciała dokupić sobie jeszcze trochę wrzośców, ale to już wiosną
Danusiu, fajnie, że mamy Forum
Izuś mam nadzieję, że delosperma ładnie przezimuje i u Ciebie i u mnie
Jacku bardzo się cieszę, że prymulki ładnie się przyjęły, na wiosnę na pewno pięknie zakwitną
Aguś fotki rojniczków
one chyba lubią być fotografowane , wśród kamieni wyglądają wręcz cudnie
.
Ja też lubię złotą polską jesień , za jej paletę barw , pajęczyny snujące się po łąkach i za to że przygotowuje nasze ukochane roślinki do snu zimowego
. .................a póżniej to już tylko OBY DO WIOSNY 
Ja też lubię złotą polską jesień , za jej paletę barw , pajęczyny snujące się po łąkach i za to że przygotowuje nasze ukochane roślinki do snu zimowego
- AGNESS

Eluś bardzo lubię rojniczki pomiędzy kamieniami, bardzo podobają mi się też w naturalnych glinianych donicach i w zagłębieniach karp korzeniowych
One w ogóle są bardzo wdzięcznymi roślinkami
Iguś jesień jest piękna, do czasu,aż nie przyjdzie wstrętna mokra szarówa
ale mam nadzieję, że do tego jeszcze daleko
Dzisiejsza ogrodowa fotorelacja

Iguś jesień jest piękna, do czasu,aż nie przyjdzie wstrętna mokra szarówa
Dzisiejsza ogrodowa fotorelacja

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoje rozchodniki olbrzymie mają ładniejsze kolory, te moje o ciapiatych liściach kwitną też na zimnoróżowo
Całe szczęście zlokalizowałam źródło szczepek o kolorach podobnych do Twoich
- byle do wiosny.
Zimowity chyba w pełni kwitnienia, ta kępa pewnie z jednej cebulki, jak u mnie?
Jesiennych krokusów jeszcze nie widać, ale winobluszcz pęcioklapowy też już czerwieniej na siatce.
Całe szczęście zlokalizowałam źródło szczepek o kolorach podobnych do Twoich
Zimowity chyba w pełni kwitnienia, ta kępa pewnie z jednej cebulki, jak u mnie?
Jesiennych krokusów jeszcze nie widać, ale winobluszcz pęcioklapowy też już czerwieniej na siatce.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS

Aguś dziękuję
kolorków u mnie naprawdę wiele nie ma , takie pojedyncze kropelki barwy w morzu zieleni, na przyszły rok postaram się , żeby więcej kwiatuszków kwitło późnym latem i jesienią
Isiu wyobraź sobie, że niektóre moje róże jeszcze w pąkach, dopiero szykują się do kwitnienia
Marysiu dziękuję za piękne kolory jesieni
Winobluszcz pięknie się przebarwia
Eluś zgadza się, że zimowity tak rozrosły się z jednej cebuli, wiosną po uschnięciu liści, będę musiała wykopać i podzielić, ponieważ cebulki już całkiem wyszły na wierzch, są w 1/3 ponad powierzchnią
Eluś PW do Ciebie
Danusiu zgadza się, że nie ma to jak ogród, i całą zimę czekamy z niecierpliwością na przyjście wiosny i możliwości grzebania w ogródku
Ale domowe kwiatuszki i ich pielęgnacja, pomagają nam przetrwać jakoś mniej boleśnie ten czas zastoju
Przynajmniej na mnie one tak działają
Izuś dziękuję
w śród mojej zieleni jakieś kolorki jeszcze się pojawiają, ale nie ma ich zbyt dużo
U mnie najbardziej kolorowo jest wiosną i już mimo, że jeszcze nawet do zimy daleko, to ja już czekam na wiosnę

Isiu wyobraź sobie, że niektóre moje róże jeszcze w pąkach, dopiero szykują się do kwitnienia
Marysiu dziękuję za piękne kolory jesieni
Eluś zgadza się, że zimowity tak rozrosły się z jednej cebuli, wiosną po uschnięciu liści, będę musiała wykopać i podzielić, ponieważ cebulki już całkiem wyszły na wierzch, są w 1/3 ponad powierzchnią
Danusiu zgadza się, że nie ma to jak ogród, i całą zimę czekamy z niecierpliwością na przyjście wiosny i możliwości grzebania w ogródku
Izuś dziękuję
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
To tak jak ja w październiku jeszcze sporo kwiatków kwitnie w ogrodzie ,u mnie też przynajmniej miesiąc jeszcze będzie kolorowy ,a potem to już tylko szaro i buro , zimno i tyle miesięcy to wiosny . Gdyby u nas choć śnieżne były zimy ale najczęściej tylko błoto więc ta jesień wydaje się bez końca .iga23 pisze:No , dobra , ja też lubię jesień, ale tą październikową, bo listopadowej nie lubię i już .
Wyjeżdżam po ciemku i wracam po ciemku, za co ją lubić?
Genia
- AGNESS

Geniu faktycznie ostatnio zimy to tak jakby przedłużenie późnej deszczowej, szarej jesieni, śniegu pojawia się tylko troszkę. Mam nadzieję, że w związku z tym, że wiosna w tym roku przyszła bardzo późno, to zrekompensuje nam to piękna, słoneczna, ciepła i kolorowa jesień
Joluś, moje zimowit rosną już kilka lat, dlatego jest taka wielka kępa
za jakieś 2 lata i u Ciebie będzie piękna dorodna kępa kwiatów
Winobluszczu mam posadzone naprzemiennie 2 odmiany, jeden z nich już czerwienieje, drugi jeszcze całkowicie zielony, tak więc i odmiana ma tu duże znaczenie
Joluś, moje zimowit rosną już kilka lat, dlatego jest taka wielka kępa
Winobluszczu mam posadzone naprzemiennie 2 odmiany, jeden z nich już czerwienieje, drugi jeszcze całkowicie zielony, tak więc i odmiana ma tu duże znaczenie