Isiu, a co to za clematis?
Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Zenku wszystkie pojedyńcze zdjęcia iglaków to świerki, w leśnym kącie na 2 zdjęciu to sosny i jałowiec. Jeśli chodzi o zagęszczenia to ułamuje przyrosty 1/3 co drugi rok w tym roku odpoczywają a przyrosty rzeczywiście ogromne u sosenek nawet do 60 cm. Na zdjęciach powyżej nie ma koreanki ale w swoim kaciku lesnym mam oczywiście
specjalnie dla Ciebie poszłam i zrobiłam zdjęcie

- markussch01

- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Taaak...Ja też "iglakuję" bo jakoś mi ...łyso i pusto.
jak mozna zagęszczać iglaki??
Nie ma dnia, by coś na forum nie wprawiło mnie w osłupienie
jak mozna zagęszczać iglaki??
Nie ma dnia, by coś na forum nie wprawiło mnie w osłupienie
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- Isia

- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witajcie Kochani mnie zaskoczyło dzisiaj na forum podzielenie mojego wątku
bo nawet nie doszłam do 100 stron a tu niespodzianka
Tecza dla wszystkich na szczęście

Wiolu on od początku był taki gęsty i inny niz pozostałe dostałam go od Rodziców 3 lata temu
Markusie clematisy to kolejne roślinki które podpatruje u Ciebie i ...."przenoszę" do siebie
Zenku miło że zjarzałeś
iglaczki cieszą bardzo bo ja w ogóle kocham las i te parę drzew które mam to taki chociaż maleńki skrawek mojego lasu
każda szyszka, każda gałązka cieszy jak rośnie
Ewuniu metodę zagęszczania w ten sposób iglaków widziałam w programie "Maja w ogrodzie" i widać działa skoro tak pięknie rosną
Agniesiu zagęszcza sie iglaki ułamując 1/3 lub 1/2 przyrostów najlepiej na początku lub w połowie maja. Podobno z sosnowych młodych pedów robi sie syrop sosnowy na kaszel ale sama nie praktykowałam (a w sprzedaży rzeczywiście taki jest)
Pozdrawiam serdecznie
Tecza dla wszystkich na szczęście

Wiolu on od początku był taki gęsty i inny niz pozostałe dostałam go od Rodziców 3 lata temu
Markusie clematisy to kolejne roślinki które podpatruje u Ciebie i ...."przenoszę" do siebie
Zenku miło że zjarzałeś
Ewuniu metodę zagęszczania w ten sposób iglaków widziałam w programie "Maja w ogrodzie" i widać działa skoro tak pięknie rosną
Agniesiu zagęszcza sie iglaki ułamując 1/3 lub 1/2 przyrostów najlepiej na początku lub w połowie maja. Podobno z sosnowych młodych pedów robi sie syrop sosnowy na kaszel ale sama nie praktykowałam (a w sprzedaży rzeczywiście taki jest)
Pozdrawiam serdecznie