Z Elfowej krainy storczyków ;)))
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków ;)))
Cudne! Strasznie lubię takie kolory! Szkoda, że jeszcze nie udało mi się trafić na takie w sklepie, bo bardzo mi się podoba, no i ten zapach- zazdraszczam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Justynko obejrzałam dokładnie Twojego MM i według mnie nie jest taki mały. W jakiej doniczce sobie mieszka
Mój siedzi w 10 cm doniczce i miał jeden pędzik.
Może nie będzie tak żle . 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
Piekne, dla mnie to taki Wielkanocny zestaw kolorystyczny a to znaczy, ze niedługo przyjdzie wiosna
Czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia
Czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Baryczko-w tym roku już na dzielenie roślinki mojej się nie Załapiesz. 3 Ludziów już w kolejce Czeka...Ale może w przyszłym roku, gdy oczywiście takiego nie Dorwiesz, to zapraszam, podzielę się moim ;)
Aniu- ma mieszkanko nr 9
Ale mi się wydaje, że on młodziutki, 5 listków ma w sumie. Bo to mamusia z dzidziusiem razem rosną <bassal keiki> i właśnie to temu dzidziusiowi zachciało się kwitnąć< ma tylko 2 listki>. Mam nadzieję, że od mamusi też ciągnie "soki" 
Mariola- dziękuję...Ja limonkowy kolor wręcz uwielbiam...mnie również bardzo się on podoba ;)
Gogi- Czekaj, Czekaj na tą wiosnę...Bo jeszcze troszku i jedna maleńka sadzonka pofrunie do Ciebie. Za jakieś hmmmm 12 tygodni
A dziś same radosne zdjęcia. Wczoraj wieczorny przegląd storczyków robiłam jak codzień i..."Wiśnia" zrobiła mi niespodziankę. Rozpoczął się proces rozkwitania, dziś zakończony sukcesem
Tak wyglądała wczoraj:

A dziś...
I "świeżutka" fotka sprzed chwili:

Aniu- ma mieszkanko nr 9
Mariola- dziękuję...Ja limonkowy kolor wręcz uwielbiam...mnie również bardzo się on podoba ;)
Gogi- Czekaj, Czekaj na tą wiosnę...Bo jeszcze troszku i jedna maleńka sadzonka pofrunie do Ciebie. Za jakieś hmmmm 12 tygodni
A dziś same radosne zdjęcia. Wczoraj wieczorny przegląd storczyków robiłam jak codzień i..."Wiśnia" zrobiła mi niespodziankę. Rozpoczął się proces rozkwitania, dziś zakończony sukcesem
Tak wyglądała wczoraj:

A dziś...
I "świeżutka" fotka sprzed chwili:

- justus27

Vandzia dość, że urosła korzonkami, to wieczorem odkryłam, że rosną jej dwa maleńkie listeczki. Czyzby poczuła wiosnę
Dostała też nowe mieszkanko. Bo korzonki za długie już na stary wazonik. Fotka to tylko przymiarka była, wody muszę dolać. Na nowe lokum zaadaptowałam stary dzban na herbatę i tak rączkę miał pękniętą. Teraz vandzia może rosnąć i rosnąć ;) 

Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki i zapraszam ponownie

Dziękuję Wszystkim za odwiedzinki i zapraszam ponownie
-
Mariolas
- 500p

- Od: 20 paź 2009, o 23:47
Oj wisienka cudeńko a o vandzie to marzę 
-
aniolek0211
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 13 sty 2010, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam ogromną prośbę. Po przekwitnięciu mojego storczyka jeden pęd na którym kwitł kwiat zrobił się gruby i pofałdowany, a suchy kwiat dalej się na nim trzymał. szukam wszędzie informacji na temat czym jest ten zgrubiały pęd ale nie mogę nigdzie znaleźć. proszę o pomoc
- justus27

Mariolas-ja swoje hyrydy "nazwałam", żeby wiedzieć, która roślinka jest która ;)Wiśnia przekwitła we wrześniu i od razu wypuściła nowy pędzik...Życzę spełnienia marzenia o vandzi ;)
Aniolek- domyślam się, że Mówisz o hybrydzie phalaenopsis? Zielony jest ten pęd, czy już suchy? Może jakąś fotkę Wstawisz. Myślę, że nic mu się nie dzieje, taka jego uroda.
Jeśli jest brązowa łodyga pędu, znaczy usechł, ciężko bez fotki cokolwiek powiedzieć.
Aniolek- domyślam się, że Mówisz o hybrydzie phalaenopsis? Zielony jest ten pęd, czy już suchy? Może jakąś fotkę Wstawisz. Myślę, że nic mu się nie dzieje, taka jego uroda.
Jeśli jest brązowa łodyga pędu, znaczy usechł, ciężko bez fotki cokolwiek powiedzieć.
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Vandzia ładnie rośnie. W tym wazonie powinno jej być dobrze. A pąk Phalaenopsis się pięknie otwiera.
Czekamjustus27 pisze:
Gogi- Czekaj, Czekaj na tą wiosnę...Bo jeszcze troszku i jedna maleńka sadzonka pofrunie do Ciebie. Za jakieś hmmmm 12 tygodni![]()
Vandzia pięknie przyrasta - ja w takich zjawiskach zawsze widzę wiosnę - taka ze mnie optymistka nawet przy 12 st mrozie w tej chwili
A paczek oczywiście piekny
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Justynko zakochałam się w tym oncidium. Jak nie przepadam za nimi, a mam jedno, bo za psi grosz kupione przekwitnięte. Dalej nie wiem jakie moje ma być koloru, ale gdyby było takie jak to Twoje to bym może bardziej o nie dbała
U mnie u MM też są pędy, o obu roślinek
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
No wandzia cudnie się rozwija
tylko tak dalej mieszkanko ma pomysłowe
a wisieńka ma ładne ząbki 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Justynko GRATULACJE ZA ZŁOTKO
http://forumogrodnicze.info/posting.php ... ilies&f=29#
A wandusia słodko wygląda w tym dzbanku.
A wandusia słodko wygląda w tym dzbanku.
- śnieżka

- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ja również gratluję ,złotka'
Piękna ta ,wisienka', a kwiatuszki oncidium słodziutkie takie, jak kurczaczki. Vandzia pięknie się rozrasta- pogratulować.
Piękna ta ,wisienka', a kwiatuszki oncidium słodziutkie takie, jak kurczaczki. Vandzia pięknie się rozrasta- pogratulować.
- katris
- 50p

- Od: 26 sie 2009, o 00:17
Piękne to twoje Oncidium. Powiedz proszę co robisz, że tak pięknie kwitnie, pewnie latem ma wakacje na świeżym powietrzu, a poza tym coś szczególnego jeszcze?
Trzymam kciuki aby MM szybko pokazał swoje śliczne kwiatuszki.
Trzymam kciuki aby MM szybko pokazał swoje śliczne kwiatuszki.
Pozdrowionka
Katarzyna