Moja skromna działka Ada.kj cz.1
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lilu. Lobelię siałam 26 lutego. Natomiast tunbergię i azarinę siałam 14 lutego. Pilnuję w tym roku kalendarza biodynamicznego i jak dotąd sprawdza się znakomicie. Dzięki za wizytę i zapraszam częściej. Muszę Cię odwiedzić. Zaraz biegnę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj

Ja również traktowałam gwiazdę jako kwiatek jednorazowy. Gdyby nie to, że ją dostałam to bym na pewno nie kupiła. Z obserwacji tegorocznych wynika, że chyba ją przelewałam. W tym roku do miseczki w której stoi wsypałam keramzytu i tylko tam leję wodę. I trzyma się jak widać ślicznie.
-
x-d-a
- ada.kj

Oj Dalu. Jak mi miło, że to u mnie strzeliła 500. Gratuluję i biegnę do Ciebie.
Witaj Ado! Rozsada rzeczywiście dorodna. P
iękna gwiazda betlejemska. Wiem, że lubi światło, a jak przekwitnie powinno się ją wynieśc do ciemnego pomieszczenia żeby odpoczęla, potem ponownie zacząć nawozić i zakwitnie.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ada.kj

Witam wszystkich którzy mnie wczora odwiedzili. Było mi bardzo miło. Nie było mnie w domu gdyż wybrałam się na ten reklamowany film polski "Kochaj i tańcz" z Izabelą Miko i Mateuszem Damięckim. Film przereklamowany, potwornie niepotrzebnie długi i z tego tytułu nudnawy. Trwa 140 min. Nie wiem po co.
Wiolu. Kalendarz dynamiczny wkleja co miesiąc Ania Amlos i Judyta - to jest ten z TVP. Natomiast inny podaje Halinka Kwak. Dni siewu w większości się pokrywają w obu. Wg kalendarza dziś jest dzień odpoczynku. Siać znów można od jutra do 16-17. Następny okres siewów będzie od 27 marca. I to będzie najbardziej optymalny dla większości kwiatów, warzyw wczesnych itp. Okres od 17 - 25 jest dobry na wszystkie prace pielęgnacyjne w ogrodach. Ja się bardziej opieram na kalendarzu Ani.Jego można też podpatrzeć w soboty o 7,30 w I programie TVP, lecz nie zawsze zdążam.
Wiolu. Kalendarz dynamiczny wkleja co miesiąc Ania Amlos i Judyta - to jest ten z TVP. Natomiast inny podaje Halinka Kwak. Dni siewu w większości się pokrywają w obu. Wg kalendarza dziś jest dzień odpoczynku. Siać znów można od jutra do 16-17. Następny okres siewów będzie od 27 marca. I to będzie najbardziej optymalny dla większości kwiatów, warzyw wczesnych itp. Okres od 17 - 25 jest dobry na wszystkie prace pielęgnacyjne w ogrodach. Ja się bardziej opieram na kalendarzu Ani.Jego można też podpatrzeć w soboty o 7,30 w I programie TVP, lecz nie zawsze zdążam.